Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Тарикати на дребно. Аз бих ги извикал да си поставят изолацията на тръбите както трябва. Дано поне са вързали външното и вътрешното както трябва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
splendor
Тарикати на дребно.
80ст. икономия...
Цитат:
Kasap
80ст. икономия...
По-малка дупка, по-евтино свредло, по-евтина машина, по-ниски цени за монтаж...
Цитат:
Toshiro
Дължината им е може би около 2 м, но не видях да има изискване да минимум.
Минимум е 3 метра, ако не го пише в сервизното сигурно е записано в инструкцията за монтаж, но все някъде го пише. Как се казва фирма да си имат наум тези които ще четат тук преди да поръчват?
Само ще ви кажа, че съм от Димитровград. Мисля, че не е коректно след като винаги фирмата е откликвала при повреда и имаме добра приказка, аз да ги споменавам в такъв контекст в мрежата.
Хайде сега и някой да каже какви са проблемите и последствията от монтажа на тръбите в обща изолация.
Ще се осъществява топлообмен, тоест връщащата ще се грее от входящата и това ще бърка работата на климатика?
Ще има загуби от топлообмена и ще падне ефективността?
Ще се трият тръбите от вибрации, което може да доведе до износване?
Цитат:
Toshiro
Аз откъде да знам как се прави, че да изискам или недопускам нещо. Скоро в офиса друга фирма монтира климатик и ще погледна там как е.
Има си инструкзия за монтаж на машината, в която подробно е описано как се прави. Има даден и напречен разрез на тръбния път, където се вижда добре. Идеята на инструкцията не е да образова собственика на машината, а да го стимулира да я навре в з@дник@ на мекерето - монтажник.
Цитат:
Toshiro
Само ще ви кажа, че съм от Димитровград. Мисля, че не е коректно след като винаги фирмата е откликвала при повреда и имаме добра приказка, аз да ги споменавам в такъв контекст в мрежата.
То бивало и да не откликва на повреда. Да защитаваш фирма, което не е изпълнила основните правила за монтаж е много наивно. Да се надяваме поне да са ти вакуумирали климатиците.
Да бе, и като си тръгне онзи със завряната инструкция насредата на монтажа, кво се прави. Ще пускаш жалби ли. :)
Цитат:
Danzki
Да. Този в спалнята много рядко - ако се налага да гони над 2 градуса разлика.
Преди два часа вдихнах заданието за температурата на 26 и сложих вентилатора на ауто, влизам и какво да видя - почива си, разбира се, но таман приключваше с почивката и какво последва: развъртане на около 750W и около втора степен на вентилатора, изпепеляваща струя, наистина гореща и след 3 мин изключи. Температура в стаята 21 градуса. Изчаках още един път да го повтори това упражнение, за да се уверя на 2 скорост ли е вент. тоест ще има ли разлика като включа 3та и с това обявявам тоз проблем за приключен.
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Ако искате Хеви с по-адекватно Ауто-това е високия клас. Той е перфектен в това отношение. Има ли да гони 1-2гр се набира и раздухва веднага. Потвърждавам и за по-малките машини от класа.
25 от серията с двуредов топлообменник ли е?
Цитат:
Toshiro
Преди два часа вдихнах заданието за температурата на 26 и сложих вентилатора на ауто, влизам и какво да видя - почива си, разбира се, но таман приключваше с почивката и какво последва: развъртане на около 750W и около втора степен на вентилатора, изпепеляваща струя, наистина гореща и след 3 мин изключи. Температура в стаята 21 градуса. Изчаках още един път да го повтори това упражнение, за да се уверя на 2 скорост ли е вент. тоест ще има ли разлика като включа 3та и с това обявявам тоз проблем за приключен.
Toshiro Видимо от снимката вътрешното тяло е монтирано доста близо до тавана.Дали е възможно нещо да се бърка датчика за температура и за това да не достига заданието което му настройваш...?
Цитат:
Toshiro
25 от серията с двуредов топлообменник ли е?
Не
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
35 май е с двоен, че гледам е и по-тежък?