Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Има много изписано по темата за изключването на климатик или голяма разлика в градусите, в студено време. Общо взето, са все минуси. Помещението не може да се темперира, стените остават по-студени, климатика фучи, бучи и се тормози много повече.
В офиса кристалчето го изключвам вечер и сутрин го пускам 1 час преди да отида чрез Broadlink RM4pro. Температурата като отида е баня (24-25градуса), стените и пода са топли. Сутрин точно преди да пусна климатика броудлинка показва, че е 16 градуса. Става въпрос за 18м2, тази пролет правих вътрешна изолация каменна вата 5см, пароизолация и картон на всички стени и тавана. Пода е 3см фибран с ламинат. Цялата тая работа ми излиза 3 до 4kWh на ден в зависимост от външната температура и в колко часа си тръгвам като обикновено стоя там от 9 до 19ч. В къщи климатиците работят нон-стоп и всеки от тях харчи по 8-9kWh дневно в момента.
Цитат:
rosswen
Някой от собствениците на 35ZSX-W замервал ли е до каква консумация стигат, при отрицателни температури и включен "Хай Пауър" или след дефрост?
Бих замерил,но е вързан директно...не в контакт.Иначе и аз съм любопитен.
Здравейте форум. Имам лек дискомфорт при ползването на моята машинка. Става дума за 20zsx-w. Он оф-а в 27 квадрата стая при 23 задание и 7-8 вън малко ме изненадва но вече не ми прави впечатление. Дефростите при около 6 градуса външна също не ми правят впечатление вече, но има едно пукане на пластмаси редовно при работа му и няма начин да се спи в стаята
Сега направих клипче за 1 мин но е към 108Мб и се чудя как да го прикача към коментара си от Телефона
https://drive.google.com/file/d/1IJq...w?usp=drivesdk
Потвърдете само ако линка не е достъпен
Качи го някъде и дай връзка към него.
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Тази машина определено нещо не е наред. Имам приятел със същия, монтиран в 15м2х2.8 височина. Не офф-ва изобщо на задание 24-25гр. и дефрост още не му е правил този сезон. Казвам го със сиичгурност. Та тя 60-ката не офф-ва в 34м2 под +12гр и задание 23. Каква температура е зададена при Вас? Давайте подробности, за са се предприемат мерки, докато е още време. Ако трябва и машината да сменят.
Цитат:
rosswen
Тази машина определено нещо не е наред. Имам приятел със същия, монтиран в 15м2х2.8 височина. Не офф-ва изобщо на задание 24-25гр. и дефрост още не му е правил този сезон. Казвам го със сиичгурност. Та тя 60-ката не офф-ва в 34м2 на + 7гр и задание 23. Каква температура е зададена при Вас? Давайте подробности, за са се предприемат мерки, докато е още време. Ако трябва и машината да сменят.
Здравейте. Машината е на почти 2 годинки вече. Днес във Варна е около 11 градуса. Заданието е на 23. Офф на всеки около 5-10 мин. В стаята е 24.4 в другия край на стаята на метър от пода. Вентилатор ауто.Да спомена че в стаята е сравнително топло и без климатик е около 20-21 градуса. Просто не исках да занимавам човека който го слага без да съм сигурен че нещо не е наред понеже е от форума и е с добра репутация
Чакайте да стане +8 +9гр. За да сте сигурен, че е под 13гр., защото тогава си покачва минимума. Дефрости на положителни температури не трябва да има! Ако има, то нещо определено не е ок. Моята работи натоварена на 600W при гъста мъгла и все пак трябва да стане под 0 , за да побелее и дефростне. Изобщо в дефрост алгоритъма няма такова условие за дефрост.
Пробвайте да изключите климатика за 10 мин и от захранването. Или се е бъгнал, или нещо му има. Оставете помещението да изстинне до 21-22гр и тогава го включете и споделете как е. Машината е с много нисък минимум и ако всичко и е в ред, не трябва да изключва и в 16-17м2, да не говорим за 27м2
Миналата година бях писал за дефростите при около 4-5 градуса и казахте тук във форума че не е кой знае какво.тук във Варна рядко се задържа под 0 за дълго
Цитат:
LameHelper
Миналата година бях писал за дефростите при около 4-5 градуса и казахте тук във форума че не е кой знае какво.тук във Варна рядко се задържа под 0 за дълго
Моя ZMX правеше над 0-та, без да е побелял, на он/офф цикли. Сменявах датчици, старите мерих-бяха ок. Тази пролет свалях захранването към външното, защото слагах нагревател. И чудо, тази зима вече ги няма тези дефрости. Явно нещо се е сбъгясал и съм му направил някакъв ресет.
Помня че дефростите над 0 ги обяснихте със честите он-оф и било на бройка офове задължително дефроствало. Окей явно ще се свържа с човека да го види
Цитат:
LameHelper
Помня че дефростите над 0 ги обяснихте със честите он-оф и било на бройка офове задължително дефроствало. Окей явно ще се свържа с човека да го види
Условието за он/офф се изпълнява при темп. на външния Топлообменник под -5гр. и външната да е под +3гр. За да стане температурата на ТО под -5гр., при не много натоварена машина, ососбено с такъв огромен топмообменник като на ZSX, , тряба външната да е поне под -1 -2гр., за да се изпълни това условие.
Всяка аномалия, различна от това, не е нормална и трябва да се свържете със сервиза, докато е гаранционен.
Цитат:
LameHelper
Здравейте. Машината е на почти 2 годинки вече. Днес във Варна е около 11 градуса. Заданието е на 23. Офф на всеки около 5-10 мин. В стаята е 24.4 в другия край на стаята на метър от пода. Вентилатор ауто.Да спомена че в стаята е сравнително топло и без климатик е около 20-21 градуса.
Подобна е ситуацията с on-off и дефрости при суха пита и при мен...също във Варна.Трета зима ще кара тази машина...само че е 35 ца.Пуканията от вътрешното тяло при мен са съвсем слаби и ненатрапчиви,смятам напълно приемливи.Това което ми е странно е начина по който се заскрежава външното тяло...на ивици, като винаги има напълно суха ивица около 20см по средата на питата.Сякаш тръбите в нея зона са с по висока температура,и не се заскрежават въобще.Още от първата зима е така.Имате ли подобни наблюдения?
Това с дефростите е някакъв бъг и трябва да се ресетне по някакъв начин. Писах по-нагоре, че при мен на предходния модел ZMX беше така и пролетта, като разкачвах кабелите, за да слагам нагревател, се оправи. Може и хлабава връзка да е било, не зная. Всеки случай, при такива температури, не е нормално да правят дефрост. За побеляването, покажете някоя снимка. Зависи къде са входове/изходи на фреона.
Цитат:
LameHelper
Колко е отстоянието от тавана до климатика?