Резултати от 1 до 10 от общо 10

Неприятен шум от вътрешното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2016

Неприятен шум от вътрешното тяло

Здравейте.

Климатика е SRK 25ZS-W, 3 годишен и днес за пръв път чувам шум, наподобяващ бландикане на вода. Всъщност, шумът не е наподобяващ, а всъщност направо си е такъв... Има ли вероятност маркуча да е засмукал вода и зради това тя да се бландика вътре? Шумът се провокира в моменти, в които се появи силен насрещен вятър и спира изцяло, когато няма вятър. Наклона на тръбата, която излиза извън стаята е виден и ми изглежда около 7-8°. Както споменах, днес чувам този шум за пръв път. Нормално ли е това или е необходимо да бъдат предприети някакви мерки? Мога ли да използвам климатика или трябва да извикам сервиз възможно по-скоро?

Благодаря.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Отговор: Неприятен шум от вътрешното тяло

бландикане - тази дума не я знам
    Имам съвсем друг климатик на който конденза отива по тръба в кофа на балкона.
    Но при даден вятър съм чувал бльоб, бльоб от вътрешното тяло. (все едно мехур въздух излиза от вода) Бях го записвал, но не помня къде.
    Имаше и още някой с такъв ефект.
    Върти ми се, че при него нещата се бяха подобрили при уплътняване на дупката в стената откъдето излизат тръбите. При мен дупката си е НЕуплътнена (дупка от която излизат тръби. няма пяна нито замазка).
    Та ако не ви е уплътнена дупката може да пробвате това.
    Другото е кондензната тръба как и в какво завършва. Може ли да се случва така, че вятъра да духа в нея в даден момент.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

вкарай си тръбата за конденза в улук както се прави ,вместо да капе на главите на съседите !

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Моята влиза в балкон, в който има шкаф, в който има кофа.
    Та може да бълбука и така

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    бландикане - тази дума не я знам
    Имам съвсем друг климатик на който конденза отива по тръба в кофа на балкона.
    Но при даден вятър съм чувал бльоб, бльоб от вътрешното тяло. (все едно мехур въздух излиза от вода) Бях го записвал, но не помня къде.
    Имаше и още някой с такъв ефект.
    Върти ми се, че при него нещата се бяха подобрили при уплътняване на дупката в стената откъдето излизат тръбите. При мен дупката си е НЕуплътнена (дупка от която излизат тръби. няма пяна нито замазка).
    Та ако не ви е уплътнена дупката може да пробвате това.
    Другото е кондензната тръба как и в какво завършва. Може ли да се случва така, че вятъра да духа в нея в даден момент.
    Ами да, думата вероятно е някакъв жаргон - означава, че нещо прави "бльоб, бльоб" и ходи напред-назад, в случая това нещо е вода. Дупката в стената е перфектно уплътнена, но според мен проблема е, че тръбата за конденза е привързана към външното тяло, но не виси надолу, а е насочена хоризонтално... Не знам що за монтажници са я оставили така. Впрочем, с този сервиз имах и други проблеми, като например компресор, който създава резонанс при работа и дрънчи така, сякаш нещо опира в него. Опитаха се да ми обяснят, че е от панела, но това е друга тема.

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    вкарай си тръбата за конденза в улук както се прави ,вместо да капе на главите на съседите !
    Моите уважения, обаче не ми трябват лаладжии, които не могат и не знаят как да помогнат, но за сметка на това пишат небивалици, без да знаят дали изобщо ситуацията е такава, каквато са си я съчинили. Вие може и да сте много добър професионалист, но съдейки по начина Ви на писане, предпочитам да не получавам "помощ" от такива като Вас.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от RitmoDelMar Виж публикацията
    Ами да, думата вероятно е някакъв жаргон - означава, че нещо прави "бльоб, бльоб" и ходи напред-назад, в случая това нещо е вода. .
    Много правилно си се насочил.Някъде близко до вътрешното тяло, може би в снопа с тръбите зад тялото, кондензния маркуч има лек обратен наклон, т.е. "виси" надолу, което е предпоставка за събиране на малко вода.Когато е силен навън вятъра, "надува" през кондезния маркуч и изтласква водата към дренажия отвор във вътрешното тяло.Оттам се чува и това "бльоб, бльоб".Не е от неуплътнен тръбен път в стената.
    Като вариант можеш да пробваш да вкараш края на маркуча, ако имаш достъп в някаква кофа/10 лтр. туба, с/без вода и да наблюдаваш какво ще се случи, ако толкова те дразни "процеса"

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Много правилно си се насочил.Някъде близко до вътрешното тяло, може би в снопа с тръбите зад тялото, кондензния маркуч има лек обратен наклон, т.е. "виси" надолу, което е предпоставка за събиране на малко вода.Когато е силен навън вятъра, "надува" през кондезния маркуч и изтласква водата към дренажия отвор във вътрешното тяло.Оттам се чува и това "бльоб, бльоб".Не е от неуплътнен тръбен път в стената.
    Като вариант можеш да пробваш да вкараш края на маркуча, ако имаш достъп в някаква кофа/10 лтр. туба, с/без вода и да наблюдаваш какво ще се случи, ако толкова те дразни "процеса"
    Местоположението на края на дренажния маркуч е на около 2 метра от вътрешното тяло и мисля, че няма място в близост до вътрешното тяло, където може да има обратен наклон, но така или иначе съм почти сигурен, че проблема е позицията на този маркуч. В близките дни ще извикам сервиз, който да го оправи, за да не се провесвам аз. Прилагам едно грозно изображение, нарисувано на Пейнт. Благодаря много за изказаните мнения!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Не до, а зад вътрешното тялото се събира водата, да надигнат тялото и да видят дали няма обратен наклон.Вътре,зад тялото ти е проблема.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Има съция проблем с климатик който директно се обдухва от вятъра . При силни пориви над 50÷60 км/ч се получава същия звук , това става със затиснат дренаж , уплатнени отвори на стената , вклчително и уплатнен пакет при външното тяло . Е ефекта е все едно нищо не си правил . Това е на толо , на студено почти не се ползва . Мисля вече че при тези пориви директно във външното се обърква хладилния процес и това е шум от фреона докато машината се опитва да реагира на резките промени в налгането .Само манометри не съм слгал .

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2016

Разбирам. Благодаря отново!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LG H12 AP проблем с вътрешното тяло
    От frick във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 22
    Последно: 15-08-23, 21:46
  2. Захранване за вътрешното тяло
    От Lyubomirov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 9
    Последно: 31-05-20, 18:30
  3. Размер на вътрешното тяло
    От daktylos във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 03-07-13, 10:10
  4. теч на вода от вътрешното тяло
    От Rockwell във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 9
    Последно: 22-07-11, 18:22
  5. Място на вътрешното тяло
    От mita4e във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 16-08-10, 21:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе