Резултати от 1 до 5 от общо 5

климатик NEO ACS-HL12FA2 -ИЗКЛЮЧВА

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2014
    Мнения
    2
    #1

    климатик NEO ACS-HL12FA2 -ИЗКЛЮЧВА

    Здравейте ,имам въпросното чудо ,което до сега работеше приемливо.Тази зима обаче взе да ми прави номера.При първоначално включване тръгва нормално ,и след като достигне температурата изключва компресора,дисплея си работи и всичко изглежда нормално.НО след няколко минути като дойде време пак да вдигне температурата и да завърти компресора ,се чува щракване на релетата във вътрешното тяло ,изпиуква , дисплея изгасва,и клапата се установява все едно е изключен от дистанционното.Интересното е че за да го включа пак, трябва да натисна копчето на дистанционното ДВА пъти.Явно в момента в които трябва да включи компресора нещо се бъгва и изглежда че е изключен но не е напълно.
    Предположих че има проблем с захранването,и в момента в които тръгва компресора се получава голям спад на напрежението ,и процесора му се бъгва.На пръв поглед по платката открих три стабилизатора на напрежение,предположих че е възможно някои електролитен кондензатор да се е разсъхнал и ги смених всичките с нови ,но ефекта беше нулев.Някой има ли предположения как да го отремонтирам ,или откъде мога да намеря платка за вътрешното тяло...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #2

    Отговор: климатик NEO ACS-HL12FA2 -ИЗКЛЮЧВА

    Имам 2 такива и търся платки от 1 година и повече . На единия сменихме платка гаранционно /поради самостоятелното изключване/, но пък новата съвсем отказа да работи на отопление - климатика мисли, че е 39 градуса и не си прави труда да тръгне да топли изобщо, пък на охлаждане бачка като луд, щото мисли че горещо. Обаче от копчето на вътрешното тяло може да се подкара да топли поне за 15-на минути. Имаме и един 12FA2 от малко по-старите, той пък отказа да топли. При положение, че 2-та са в къща, където се отоплява с парно на твърдо гориво, а бачкат на охлаждане, не ми е такъв зор, пък и за 300-та лева, за които са купени... по-скоро ще се сменят, отколкото да дам 90 лв за нова платка /КиК сервиза имаха като питах 2012-та/.
    П.С. Разнасях вътрешната платка половин година с мен на няколко места, и последната диагноза беше, че се е шашнал процесора /или както там му се вика/ и платката не подлежи на ремонт. Единия продължава да работи така, с ръчно включване като се изключи, вече 2-ра зима.

  4. Novice
    Тук е от
    Feb 2014
    Мнения
    2
    #3

    Отговор: климатик NEO ACS-HL12FA2 -ИЗКЛЮЧВА

    и моя на охлаждане работи перфектно и не изключва ,а на отопление от копчето на вътрешното тяло около 30 минути и изключва , като е включен от дистанционното един цикъл ,и блокаж.Явно тия неота са мъртво родени по рождение и тази цена от 90 лв.направо ме отказва да се занимавам с него.
    Последно си направих един експеримент -след като достигне температурата и спре компресора ,извадих от релето едната кабелна обувка която отива към него,и се случи чудо след като явно климатика отчете че е паднала температурата и релето щракна ,не се изключи-дисплея работеше,мушнах кабелната обувка -компресора тръгна.и на следващия цикъл след като се чу щракването на релето пак блокира. Ще си направя малко още опити с друго 12v реле koeто затваря веригата на компресора от друг контакт.100 процента климатика се блокира или от искрата в релето електростатично,или от получения пик в захранването...

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #4

    Отговор: климатик NEO ACS-HL12FA2 -ИЗКЛЮЧВА

    Ами ще се радвам да споделиш, ако изнамериш някакво решение. Ако решиш да търсиш платка, и ако намериш на "приятна" цена, естествено да обадиш

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    222
    #5

    Отговор: климатик NEO ACS-HL12FA2 -ИЗКЛЮЧВА

    Както вече писах тези неота работят против всички закони на хладилната техника....
    За туй като се развали не се занимавайте направо на отпадъци....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 19-11-14, 12:54
  2. Да се изключва ли климатик (не е инверторен) вечерно време през зимата ?
    От Todor Kirchev във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 16-02-13, 23:39
  3. климатик ELITE AS-12VR4 тръгва и изключва
    От todor botev във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 4
    Последно: 30-12-12, 13:31
  4. Изключва ли се през зимата /при -10/ НЕинверторен климатик?
    От LEGAL във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 02-02-12, 20:30
  5. Проблем с климатик Мидеа 09HNR2 - не изключва
    От burningice във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-01-11, 11:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе