За Осака и технологиите...
Общо взето повечето теми са на феновете на дадена марка и се изчерпват с ахкане и охкане.
Ще ми се тук да направим една тема с повече поглед към технологиите и тънкостите.
Защо бих си взел Осака - ами защото е евтина и е с компресор Митцубиши!
От минусите не става ясно кои са й слабите места - единствено се споменава някаква пластмасова - втулка, е не може ли да се замени с бронзова?
Наскоро се появи поредната китайска марка - Yonan, за която пише: "Те са с компресори на Matushita( Panasonic ) и електроника KFR( в режим на разкрежаване не духа студено)." Ами това ми е супер интересно какво значи. Осаката духа студено, докато разскрежава, но това може да е от неправилно програмиране (става въпрос за една 9-ка в една кантора и не ми остава време да прочета книжката).
Нека специалистите уточнят това, ако знаят (включително и как се рзшифрова на английски това съкращение, и къде се използва такава електроника KFR?
Ако електрониката на Осаката се скапва често, не може ли да се сменят някои недооразмерени мощни семистори (или каквото е там), включително и да се използва UPS и мощни противосмутителни филтри? Това важи и за останалите марки, нали?
Дайте по-детайлно да разчепкаме темата, да навлезем в тънкостите, както за Осака, така и за други марки!
Re: За Осака и технологиите...
Къде го видя този компресор Митцубиши!
Невярвай на тава което пише по кашоните. В България има много некоректни фирми.
Ако имаш възможност сравни работата на истинско Митцубиши и Осака. Сам ще се увериш.
Под KFR се разбира марката AUX. При тях означенията на моделите са KFR ххххх (хххх - цифри съответстващи на деден модел). Най-вероятно "Yonan" е произведен от АУКС, както даже и някои осаки и повечето от китайските климатици продавани в БГ. Между другото на всички китайски климатици пише, че са с маркови компресори, но правени в Китай.
П.С. Като искаш евтино вземи си Мидеа, която се е доказала като най-качествения евтин климатик. (конвенционалните)
Цитат:
Първоначално публикувано от smb
Къде го видя този компресор Митцубиши!
Видях го щамповано на компресора когато отвориха климатика пред мен ( за ремонт, дължащ се на неправилен монтаж)
При разкрежаване през зимата на моята осака 12-ка (инвертор), вентилатора на вътрешното и тяло спира, така че не духа студено. Модела е отпреди 5 години обаче....на съвременните не знам дали е така.
В момента на охлаждане поддържа 25 градуса в помощение 90кв.м - разтворил съм целия апартамент.
Единственият и недостатък който виждам (според компетентните тук :) ) е ниския и COP - около 3.
Да не е било написано с някоя "правописна" грешка.
Не ми се вярва климатик за 600лв. с монтажа да има нещо общо с Митцубиши
Аз съм виждал Мидея csu12hhaa с копресор Тошиба.
Ще видя дали мога да направя снимка.
Така, че за мен е възможно и Осаката да е с Митсубиши
За 6 стоката най-много с табелка митсубиши.
Пък за тия пари кво ти пука с къв компресор е, нали духа... Или може да ти стане хубаво на душата ако си купил нещо хубаво за без пари :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от smb
Да не е било написано с някоя "правописна" грешка.
Не ми се вярва климатик за 600лв. с монтажа да има нещо общо с Митцубиши
Не, не е с правописна грешка. А и климатика не струваше 600 с монтажа, а 1080 без монтажа.
http://img91.imageshack.us/img91/869...0132rw2.th.jpg
Ако това е компресора-пълен боклук.Такива лепенки правех още през 1996 година.За "претенциозни" клиенти....
p.s. В Кипър angel angel
:)) :)) :))
Made in Japan-естествено!
Добре беше да караме едно по едно, ама снощи ми се отпусна ръката...
Компресорите на Осака са Митсубиши (май на всички обикновени) и Саниьо (на инверторните). Най-вероятно са стари модели с по-нисък СОР?!
Това за EFR добре, но за духането не разбрах, почнах да разпитвам - едно НЕО (няма да се смеете) не само че работи 3-та година без ремонт, но и си затваряло духалката при размразяване, а и твърдят, че никога не са го заливали с гореща вода, защото не се е задръствало! НО главният въпрос е да няма някакви настройки специални или скрити, знаете при GSM например колко тайни служебни кодове има?
А и за прочутата пластмасова втулка някой да каже нещо?
Мога само да кажа,че климатиците OSAKA отпреди 6-7 години/на които пише MitsubishiElectric/са желязни машини-електоника и във външното тяло!!!!!!
ПРОБЛЕМА ИМ Е В SSR-релето .....но за хора с познания в електрониката е като сутрешно кафе-има лечение за сума,колкото кутия цигари!
Е казвай, де! Дай схема, какво прави това реле? Сега наистина ли са с ментета компресори?
здравейте всички,
ментета компресори в климатиците няма. Менте е ако пише не Mastushita Electric, a Metshushita Electric. Всички известни производители са си изнесли част от производствата с Китай. Респективно всички китайски климатици изполват техни компресори "Brand name", но правени в Китай. В интерес на истината и някой от неправените в Китай климатици използват произведени в Китай компресори
Ще подкрепя dindo - старите Осаки бяха "железни", въпреки сравнително ниския си COP.
Според мен проблемът на EcoClima (Осака) е, че поръчват на много места и различни модели.
Колкото до компресорите - маркови са. То в Китай май немаркови няма.
Обаче в момента у нас можеш да си купиш Toyota (made in UK) или Toyota (made in Turkey), а доста по-рядко Toyota (made in Japan). Ако някой си е внесе има и Toyota (made in USA).
Обаче аз забелязвам разлика, въпреки, че все е Toyota...