Общо взето повечето теми са на феновете на дадена марка и се изчерпват с ахкане и охкане.
Ще ми се тук да направим една тема с повече поглед към технологиите и тънкостите.
Защо бих си взел Осака - ами защото е евтина и е с компресор Митцубиши!
От минусите не става ясно кои са й слабите места - единствено се споменава някаква пластмасова - втулка, е не може ли да се замени с бронзова?
Наскоро се появи поредната китайска марка - Yonan, за която пише: "Те са с компресори на Matushita( Panasonic ) и електроника KFR( в режим на разкрежаване не духа студено)." Ами това ми е супер интересно какво значи. Осаката духа студено, докато разскрежава, но това може да е от неправилно програмиране (става въпрос за една 9-ка в една кантора и не ми остава време да прочета книжката).
Нека специалистите уточнят това, ако знаят (включително и как се рзшифрова на английски това съкращение, и къде се използва такава електроника KFR?
Ако електрониката на Осаката се скапва често, не може ли да се сменят някои недооразмерени мощни семистори (или каквото е там), включително и да се използва UPS и мощни противосмутителни филтри? Това важи и за останалите марки, нали?
Дайте по-детайлно да разчепкаме темата, да навлезем в тънкостите, както за Осака, така и за други марки!