момци я помагаите преди година си купих климатик еко-клима ch12ade охлажда ме около месец след това от пролета насам го ползвам когато е хладно да ме топли и сега цяло лято ме охлавда в началото на август реших да си взема още един по истински МХИ срк 20зг-с. използвах че техноците са тук дами профилактират и "стареца" понеже е с 7 метра тръбен път и по инструкция след 5-тия метър трябва да се долее 30гр. на метър и ги помолих да направят и това оказасе че везната нещо се е смърцафацала и го напълниха по налягане 7,5-8 бара. машината работеше добре но преди 4 дни вечерта както си стояхме поедно време шурна вода и то доста поне 150-200 грама спряхго и отворих капаците свалих филтъра и поднего в самотодъно на изпарителя имаше лед. Обадих се на техника на които имах личния телефон и обеща да го види на седващия ден изказа мнение че е изтървал фреона сигурно . привечер е отишъл /аз бях на работа/ измерили налягането без промяна доляли са му още малко и казали да го юркаме да видим дали щесе случи пак. От тогава на сам без проблем. Откакво ли може да сее случило това. Дане би дае някакво временно неразположемие. направо съм в шах. Колегата ме бъзика че муе дошъл мензиса.
фреона е 410