Osaka CH-12-JV конвенционален - търся платка за вътрешното тяло
Търся платка за 12-ка Осака на вътрешното тяло. Старата не може да се оправи, и ми казаха че ако намеря от друг (китайски) климатик, ще се присади и ще върви.
Ако някои има такава работеща моля да ми пише да се рсзберем за $$ :)
Благодаря предварително.
t_boy
Re: Търся платка вътр.тяло за 12-ка конв.
Напиши точно модела букви и цифри.
не си вземай нова платка тая osaka щом е почнала да издава багажа повярвай ми ще ти скъса нервите направо я сменяй
Не може за всяко скъсано копче да си купувам нов балтон.Човека не е казал,че издава багажа,а че му трябва платка,може да е имало токов удар например.
Т-бой-наскоро гледах в магазин за радиоелектриника и рез.части комплект платка с дистанционно,за около 80 лв.
Ако си от Сф-огледай ул Поп Богомил в отсечката от Мария Луиза към Раковска.
Цитат:
Първоначално публикувано от stoyan1960
Напиши точно модела букви и цифри.
На вътр. тяло пише CH-12-JV. От токов удар гръмна чипа за датчиците. А е интегрална схема Semicustom ASIC, спряна от производство преди 7-8 години. няма я никаде. няма datasheet или аналог. Абе e***a работа.
Един познат техник ми каза че ще го оправи само да си намеря платка от друга китайска 12-ка. ставала без пролеми
хм малко трудно първо дали по размер ще си съвпаднат по лесния вариант е да намериш вътрешно старо тяло от някъде цените на китайски стари е около 100-на лв
Ако размерите не съвпадат,можеш да сложиш новата платка извън тялото в отделна кутиика,а да я окабелиш към тялото
Ако това е истинско CH-12-JV значи има и външна платка.Това значи че никаква друга вътрешна платка не може да пасне.Твоята обаче може да се поправи не я отписваи.Виж само дали имаш и външна платка.Защото новите модели са без такава.
Ами не съм гледал външното тяло, но мисля че нямa друга платка. На тази от вътрешното тяло е процесора, релетата за вкл/изкл на компресора и упр. на вентилаторите, приемника за дистанционното . Не мисля че е нужна друга електроника. Ще проверя и ще пиша. На повечето китаиски клими чипа на датчиците е от серията ULN200x - транзисторна матрица. Изгорелия чип и той че е нещо такова ама като не знам входа и изхода ( би трябвало да е цифров TTL) не мога да потърся аналог или емулатор.
Цитат:
Първоначално публикувано от stoyan1960
Абсолютно същата !!!
Значи проблема ти е решен.
:ole :bravo :Drinks: :yahoo: :god
Слушам те много внимателно !!! :)
Re:Osaka CH-12-JV конвенционален - търся платка за вътрешното тяло
Здравейте!
Извинявам се, че се намесвам в чуждо питане но и моят въпрос е за същия модел.
Климатика го имам от 5 години и съм доволен. На охлаждане нямам никакви проблеми но.....на отопление понякога не иска да тръгне. Ето и тази вечер, пуснах го ..постопли но след около час усетих че стана пак хладно. Нагласен беше на 24 градуса а светодиода за действителната температура вече беша на 21. Вътрешния вентилатор върти но външния не тръгва. Изключвам го от контакта и след около половин час вече работи все едно нищо не е било. това започна от миналата година но вече започна да става често. Във външното тяло има ли релета, четирипътен клапан, каква ли може да е причината?
Re:Osaka CH-12-JV конвенционален - търся платка за вътрешното тяло
Компресора ти изключва от защитата.Изстива за около 30-40 минути и пак тръгва.Трябва ти нов компресор.