Osaka CH-12 LBP - проблем със зададената и реална температура
Проблема е следния:Излизаме на разходка с бебето и съм задала 23 градуса,прибираме се ,а на дистанционното показва 20,а горе на климатика показва 33( примерно) и той естественно е спрял да топли.Така прави постоянно.Писна ми да коригирам температурата постоянно, за да проработи.Имам два такива климатика и двата правят така.Идваха ,извадиха датчика отгоре и пак така.Замерваха температурите, уж всичко е ок,а той пак така прави номера.Моля някой ако знае къде е проблема да пише,за да им кажа на "техниците" и дано се оправи,защото топля малко бебе с тях.Благодаря предварително на всички :)
Re:Osaka CH-12 LBP - проблем със зададената и реална температура
Проблема си е в Марката. Преди два дена бях в един хотел с климатици. Имаше същия проблем. Слагам дистанционното на 23 градуса. Климатика е инвертор, достига си температурата и понеже необходимата мощност е под минималната за климатик той си се спира. Да ама датчика е някъде отвътре и постепенно се затопля до 33 градуса и се изписва на дисплея на климатика. На дистанционното е 23 и климатика неиска да тръгне. Пускам го на high power и тръгва. Климатика нямаше марка, но беше KFR.
Това при някой японски машини съм забелязал го решават като датичика е заврян долу до приемника на дистанционото зад финна решетка, при тошиба дори неможе да се види ако не се свали целия капак.
Момчета,проблема е в батериите,макар,че си работеха.Сутринта ги смених и до сега всичко е ок.Благодаря на всички:)
Искаш да ни кажеш,че като си сменила батериите ,и горе на климатика вече показва вярно ??? Аре нема нужда...
:yikes :yikes :yikes Е това наистина е непоносима ........... :-memnon
от Osaka всякакви чудеса могат да се видят, те и Haier подминават по изненади....
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Искаш да ни кажеш,че като си сменила батериите ,и горе на климатика вече показва вярно ??? Аре нема нужда...
Съвсем сериозно!Вече и не изключва.Работи си идеално.Това е,просто решение,ама някой трябва да се сети:)
Датчика за температура е в дистанционното и ако са слаби батериите или не е оставено в положение да има връзка с вътрешното тяло не отчита реалната температура.Много удобно-местиш дистанционното от място на място според ситуацията.