Здравейте, колеги!
Възможно ли е климатик "Осака" да замръзне от това, че върху него /горния капак/ капе конденз от друг климаник, който е на два етажа над "Осака"-та?
Здравейте, колеги!
Възможно ли е климатик "Осака" да замръзне от това, че върху него /горния капак/ капе конденз от друг климаник, който е на два етажа над "Осака"-та?
Ами ако е така се увеличава влажността 100% и Осаката триябва да работи само в режим дефрост, ако има такава опция
Нямам идея, тази "Осака" е на съседа под мен. Викал техници да я размразяват, а той самият не е махнал дренажната тръбичка на тавата и му направило впечатление, че тя е замръзнала, съответно не се оттича конденза.Първоначално публикувано от joro_bul
Та си мисля да не би техниците да го кръщават нещо... че и мен.
Всеки климатик не само Осака може да замръзне ако му тече друг климатик върху него или се отича покрив върху него.Здравейте, колеги!
Даже и да не замръзне прави много по-чести и продължителни дефрости
И да не е това причината... справедливо е този, който си е монтирал климатика последен, да отстрани проблема. Ти - с тава или дренаж. Той - с козирка. Ама се чудя, и стопаните и монтажниците... не гледат ли какво има отдолу/отгоре...
Е, то така си беше, ама какво да го правя съседа под мен?Първоначално публикувано от deian
zdr izvinqvam se 4e se namesvam no da pitam ne6to.
imam osaka 09 obiknoven no platkata mi se presaka.Dnes mi kazaxa 4e imalo yniversalni platki s dictansionno za okolo 40-50 lv.
Nqkoi znae li dali 6te moga da go podkaram ako sloja takava.
Здравейте!Извинявам се,че се намесвам,но да питам нещо.Имам Осака 09 обикновен,но платката ми се прецака.Днес ми казаха,че имало универсални платки с дистанционно за около 40-50 лв.Някой знае ли дали ще мога да го подкарам,ако сложа такава?
Mod.edit avenger Писането на кирилица е задължително!
http://www.tehcomservis.com/forum/to...um=2&topic=322Първоначално публикувано от sabev
тези унервесални платки нямат функция дефрост и са не пригодими за по голяма част от климите на нашия пазар
мерси за отговора но аз казвам за голямата платка където е импулсното захранване
Ново двайсе!
От сервиза на "Осака" казали, че е негов проблема,на съседа под мен и не могат да му осигурят козирка за климатика, това било допълнителен аксесоар. Както каза колегата Вклима, всеки климатик би замръзнал при тези условия /ако друга машина капе върху му/. Добре, тогава аз питам, къде са гледали монтажниците, та са ръгнали неговата машина точно под моята, като се има предвид, че е налице достатъчно място за монтаж на пет климатика един до друг? И в крайна сметка нали монтажниците трябва да осигурят нормалната и безпроблемна работа на климатика, та смятам, че една такава козирка е задължително условие.
п.с. От магазина на "Еко Клима" помолили съседа да ми предаде следния мил съвет - да си купя от тях тава за климатика за 36лв!!!
Тя тавата като си замръзне,пак ще почне да прелива и да тече върху климатика на съседа.Така че и това не е решение. Монтажниците са си виновни,да ги натиска да си го местят встрани. Сто процента са го цопнали точно там,където им е било най-лесно за монтаж.
Само дето едва ли в инструкциите за монтаж ( ако изобщо осааката има такива) ще има подобна ситуация,за да се хванеш в нещо написано. Тя осааката работи до -20,-28 гр,какво я бърка неква си водичка,капеща отгоре й.