Резултати от 1 до 8 от общо 8

Замръзване на външното тяло заради маркуча

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Замръзване на външното тяло заради маркуча

Скоро ми сложиха климатик. Живея близо до голям язовир и винаги въздухът е влажен.Понеже тялото е над входа се опасявам че ще имам проблеми с бабите които се събират по пейките Та отидох аз вчера до сервиза да взема приставка за маркуч и те ми казаха че ако сложа маркуч можел да замръзне. Сега се чудя какво да правя дали наистина е възможно. Мисля да сложа гофре или маркуч за поливане, ако ги изолирам подобаващо дали ще замръзва водата

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Re: Замръзване заради маркуча ?

Не слагай нищо през зимата. Наистина замръзва маркуча през зимата, натрупва се лед в тавичката и може да се счупи перката. Лятото когато капе повече вода може да му слагаш маркуч и да отвеждаш водата. Бабите кво толкоз ги мислиш, те като са на дърва и опушват прането да не са си монтирали катализатори на комините,а?

4. Тук е от
    Oct 2007

Не ми е толкова за бабите. От долу точно е пътеката към входа и е много тясна.Като капе в големите студове няма кой да минава но като заледи долу и ще се лъзгаме.От тялото до водостока е по малко от метър няма ли някъкъв начин

5. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Най-добре става с по-широка тръба, но да не е плътно прилепнала върху отвора на външното тяло, защото се стеснява и там именно ще замръзне. Слагаш един олук и ти е решен проблема.

6. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от vvasilev
    Бабите кво толкоз ги мислиш, те като са на дърва и опушват прането да не са си монтирали катализатори на комините,а?

vvasilev
    И ти си прав бе човек!

7. Тук е от
    Oct 2007

Значи ето я джаджата ТУК (извинете за качеството стария телефон толкоз може) Ако не я направя плътно прилепнала например първия зъб само да е хванат ще си тече от дупката на външното това да служи просто като фуния да събира пък ако е повече вече нека да прелива. Ако е така дали пак ще замръзва

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Това ако се пъхне първия зъб остават около 2,3 см. Ще видим Не е много удобно мястото но ако даде признаци на замръзване дърпам маркуча и кадето иска да тече. Дал сам 1000 лв. за някое друго подхлъзване ли съм

10. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от siliev
    Вържи една фуния на разстояние 5-6 сантиметра под отвора на тялото и от нея вече с маркуч си отведи водата където искаш, аз ако имам твоя проблем точно така ще направя
    Това е решението. Послушай човека. Не си чупи климата заради бабите. По-добре хвърляй сол на пътеката или направи нова бабешка пътека...хе хе

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Замръзване на външно тяло на АOYG14LEC Fujitsu.
    От SAS във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 19-10-14, 10:01
  2. 09 LDC - шум от външното тяло
    От lightman във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 11-12-13, 01:58
  3. Външното тяло на FTXS 25 .
    От dimon във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 02-09-13, 18:03
  4. Удря ток от външното тяло
    От doberman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 03-11-11, 12:18
  5. Нео 24-ка - външното тяло замръзва ?
    От velkov във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-11, 21:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе