Резултати от 1 до 3 от общо 3

Osaka-12SLE - принцип на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    2
    #1

    Osaka-12SLE - принцип на работа

    Здравейте. Днес ми монтираха въпросния климатик /Osaka-12SLE/, като мощността на същия надвишава помещението в което е монтиран, но предприех този вариант понеже имам две външни стени. Климатика ми го монтираха на пристройка към къща, в която се ходи ежедневно , но зимата ще се спи само през почивните дни. Идеята ми е когато си тръгвам да го оставям на минимална температура на отопление - 16 гр. за да може при връщането ни да обърне въздуха по бързо. В апартамента си имам две ъглови осаки - 12-ки, вече над 5 години, и съм страшно доволен от тях и като работа и като разходи /тук някой може да каже че съм късметлия - но това е положението от опита ми с тези климатици до момента/.
    И сега това което ме смущава. Тези които имах до момента /ъгловите/, след задаване на температурата от дистанционното, същото секунда след това показва действителната температура в стаята, и почва да я следи , изпращайки инфото към вътрешното тяло. При зададена темп. от 20 гр. /отопление/ , климатика се изключва при достигане на температура 21, и се включва пак , когато в стаята падне до 19. Това е при старите ми климатици.
    При новата осака, след като задам температура с дистанционното , на дисплея на дистанционното остава зададената температура, т.е. не тази която е в момента в помещението. Изключването на климатика /при зададена темп - 20гр. отопление/ става чак при достигане /по дисплея на вътрешното тяло, който единствено показва температурата в стаята/ на температура от 24 гр. , и се включва при падането и на 20.
    Нормално ли е това? Имам чувството че вътрешното тяло не следи постоянно температурата в помещението, а през интервал от около 10-ина минути се ъпгрейдва, и тва е причината за достигането на по висока температура при работа - но това са само мои разсъждения.
    Ако някой е запознат с принципа на работа, моля да го сподели. Има символ /на дистанционното/, който не ми е ясен, или поне не работи по начина по който си мисля аз - една къщичка, която с брой натискания на бутона, се появява с термометър вътре в нея, извън нея, само къща, или липсва икона. За какво е тази функция. Поста ми стана прекалено дълъг, затова за сега ще изчакам ако някой може да помогне по гореизброените въпроси. По натаък ако има смисъл ще питам още. Лека вечер.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #2

    Re:Osaka-12SLE - Принцип на работа

    Ъгловите ти модели са ГРЕЕ, затова работят като хората, а този е правен кой знае къде.

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #3

    Re:Osaka-12SLE - Принцип на работа

    Колебанията в температурата са нормални за конвенционалните климатици, когато вътрешният вентилатор се изключва заедно с компресора. Вътрешното тяло следи съвсем точно температурата, но горе където е монтирано.

    Има минимално време работа на компресора и минимално време между две включвания на компресора с цел защита от чести включвания и изключвания. Например при моята обикновена Midea минималното време за работа на компресора е 7 минути, а минималното време между две включвания на компресора е 4 минути.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 3
    Последно: 24-12-12, 17:57
  2. Отговори: 22
    Последно: 15-11-09, 21:10
  3. Принцип на работа на климатика?
    От freezer7pro във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 7
    Последно: 27-06-07, 11:04
  4. Osaka CH-12-SL - не ми харесва начинът му на работа
    От angelps във форум Климатици Osaka
    Отговори: 8
    Последно: 31-12-06, 16:17
  5. Принцип на записа върху Flash Card???
    От commguy_79 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 28-09-04, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе