Резултати от 1 до 9 от общо 9

Духа хладен въздух

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012

Духа хладен въздух

Здравейте,
    Преди няколко дни хазяите ми инсталираха климатик Осака CH 12 SBP Indoor в 15кв.м. стая. Гледаха го уж и го донастройваха докато го инсталираха, така че едва ли е фреон или нещо такова. Климатика е интверторен и затова си мисля, че не са проблем температурите отвън за хладния въздух ( още повече, че е над 10 градуса навън.
    Проблемът е, че духа хладен въздух и чак като го пусна на около 30 градуса започва да духа топъл. Но въпреки това си стига градусите. Например: пускам го на 24 и въпреки, че духа хладно в къщи става 24 градуса. Проблема е тоя хладен въздух, защото тези 24 ги усещам като 18 и никак даже не ми е топло и постоянно циркулиращия въздух ми духа. За целта го пускам на 28 минимум, за да ми изкара температура, на която ми е добре (дори не топло, а просто добре), а доколкото знам един инвертор за да е макс ефективен откъм сметка за ток трябва да си стига градусите и да върви нон-стоп така. Няма как да стане така защото 28 не се стига по никакъв начин. Но смятам че 22 си е нормална къщна температура и искам да го настроя така и да духа топъл въздух и да не го спирам цяла зима (на работа е настроен на 22 и около 40кв.м се отопляват с 1 климатик и ходя по тениска - верно Мицубиши .. ама 3 пъти по-голяма стая и 8 градуса по-ниска зададена температура).
    Не съм слагал някакви допълнителни настройки като влажност и така нататък, затова не виждам защо може да е така. Моля помогнете, защото 2-3 дни вече се ровя във форуми и нищо не намирам.
    Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от bl3ck; 30-11-12 в 09:46.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Духа хладен въздух

Машината е АС инвертор, има малко по-висок минимум и не може да има възможностите на ДС инвертора.Освен това, 12-ицата е голяма за това помещени, затова повечето време само върти въздуха без да работи компресора.Като стане студено, ще заработи по-добре.Турбината я дръж на АУТО.Сега можеш да я сложиш и на най-ниската степен.Иначе е желязна, в къщи бабата топли над 30 квадрата помещение с него, преди това го ползвах аз.Вече 8 години работи като пушка.Модела е ГРЕЕ 2000, с компресор на САНЬО и външен двуредов обменник.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Намали степента на вентилация, докато ти хареса и след това ако не ти е добре увеличи градусите.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Машината е АС инвертор, има малко по-висок минимум и не може да има възможностите на ДС инвертора.Освен това, 12-ицата е голяма за това помещени, затова повечето време само върти въздуха без да работи компресора.
    +1.Преоразмеряването,а пък и високият минимум до това води,а лятото на охлаждане до вмирисване на климатика.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не се притеснявайте.Не зная от кое населено или ненаселено място сте, но другата седмица идват минусите и снега 10-дневна прогноза за времето в София, България - Sinoptik.bg .Ако тогава не задуха топло, приемете, че никога няма да задуха топло ... топлете се зимата с
    Този пост е редактиран от justify; 30-11-12 в 15:00.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

защо ОСАКА не САКА.............

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това е модел на ГРЕЕ, от 2000 година, няма нищо общо със сегашните, които продават.Машината е желязна и като хардуер, и като софтуер, но просто не е за това помещение.

10. Тук е от
    Nov 2012

Благодаря много за бързите и както изглежда изчерпателни отговори.
    Само 1-2 уточнения, че не ги разбирам много тези работи. Видях един пост пишеше да намаля степента на вентилация... Това какво ще рече? Силата на духане на климатика ли ? )
    И другото .. понеже пишете, че помещението, в което го ползвам е малко ... дали ако отворя и коридора (3-4 кв.м.) ще му е по-добре? Понеже съм чувал, че повече от 1 стая не може, а и не е хубаво да се отопля с 1 климатик, но коридора е малко помещенийце.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, силата на духане.Отвори, няма да има проблем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. HSU-12HN03 ДУХА СТУДЕНО
    От scaffol във форум Климатици Haier
    Отговори: 13
    Последно: 23-01-13, 21:40
  2. климатиka духа хладно
    От toto4ev във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 28
    Последно: 21-12-12, 23:53
  3. Пистолет за горещ въздух
    От Rick във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 12-07-10, 16:52
  4. Свеж въздух
    От Bobsun5 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 13-01-06, 15:34
  5. Oвлажнители за въздух
    От pimpirlit във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 3
    Последно: 17-11-05, 23:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе