Здравейте,
Преди няколко дни хазяите ми инсталираха климатик Осака CH 12 SBP Indoor в 15кв.м. стая. Гледаха го уж и го донастройваха докато го инсталираха, така че едва ли е фреон или нещо такова. Климатика е интверторен и затова си мисля, че не са проблем температурите отвън за хладния въздух ( още повече, че е над 10 градуса навън.
Проблемът е, че духа хладен въздух и чак като го пусна на около 30 градуса започва да духа топъл. Но въпреки това си стига градусите. Например: пускам го на 24 и въпреки, че духа хладно в къщи става 24 градуса. Проблема е тоя хладен въздух, защото тези 24 ги усещам като 18 и никак даже не ми е топло и постоянно циркулиращия въздух ми духа. За целта го пускам на 28 минимум, за да ми изкара температура, на която ми е добре (дори не топло, а просто добре), а доколкото знам един инвертор за да е макс ефективен откъм сметка за ток трябва да си стига градусите и да върви нон-стоп така. Няма как да стане така защото 28 не се стига по никакъв начин. Но смятам че 22 си е нормална къщна температура и искам да го настроя така и да духа топъл въздух и да не го спирам цяла зима (на работа е настроен на 22 и около 40кв.м се отопляват с 1 климатик и ходя по тениска - верно Мицубиши .. ама 3 пъти по-голяма стая и 8 градуса по-ниска зададена температура).
Не съм слагал някакви допълнителни настройки като влажност и така нататък, затова не виждам защо може да е така. Моля помогнете, защото 2-3 дни вече се ровя във форуми и нищо не намирам.
Благодаря предварително.