Отговор: Проблем Osaka CH-12-DSBP
Добе защо на вътрешното тяло снежинка не свети в синю след като функцията е зададена. Според мен това е повреда не се занимавам с климатична техника но ясно си личи че нещо не е наред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
andrian.ivanov
Добе защо на вътрешното тяло снежинка не свети в синю след като функцията е зададена. Според мен това е повреда не се занимавам с климатична техника но ясно си личи че нещо не е наред.
още много неща ще видиш странни от тази марка:yikes
Re: Проблем Osaka CH-12-DSBP
Днес идваха от подръжката и се оказа че е изгорял дисплея Взеха гаранцията за да поръчат нов от Еко Клима Ще пиша какво е станало по нататък
2 Прикачен файл(ове)
Здравейте. Първо искам да се извиня на автора на тема, че пиша в нея, но не искам да отварям нова тема за този модел. Проблемът е следния:климатикът беше пуснат на 21 градуса на охлаждане и работеше нормално. Тази сутрин нямаше и 2 мин да съм отворил прозореца и питата на вътрешното тяло се обледени.
Прикачен файл 17095 Прикачен файл 17096
Не мога да си го обясня.Климатиците се обслужват постоянно и след всяка работна седмица се почистват грижовно. Моля за Вашите мнения.
потребител, този симптом е свързан с хладилната част на климатизатора - има няколко причини - хладилен агент и запушена дроселираща система. Съвета ми е да потърсиш квалифициран техник, който да направи диагностика и да ти помогне.
Благодаря за съвета, ще го направя. Говорих с познат, който се занимава с климатици и той ме посъветва да го наблюдавам няколко дни и ако пак ми направи нещо подобно, ще ми помогне. А между другото дроселиращата система дали означава дренажа, който е свързан с ваничката и отвежда кондензираната вода навън? Защото ако е това, тя е отпушена и си тече нормално.
Дроселираща с-ма няма нищо общо с дренажния маркуч.
Помоли твоят приятел, за начало, да ти заеме един тръбен температурен датчик за вътрешното тяло и си го смени. Ако не е от него, виж пост #7 или темата "избор на климатизатор". Ако имаш контактен термометър, има и други жокери.
Успех :thumbup
Техниците го замериха и казаха, че някъде из външното тяло имало шупла. Налягането спадало бавно и малко по малко фреона се изпарявал. Ще го взимат в сервиза да го тестват и до края на седмицата ще кажат дали са констатирали повредата и как ще процедираме. Благодаря Ви за помощта. Като разбера къде е повредата пак ще пиша.
Ако е "шупла" (странен начин за квалифициране на запушена капилярна тръба), би трябвало поне една от секциите на вътрешното тяло да остава топла.
Засега отказаха да го взимат. 2 часа стояха, умуваха, замерваха и накрая напълниха системата с фреон. Естествено изкара "стария" (колкото и да беше останал) и напълниха наново. Вече 4 часа работи нормално и казаха, че ако пак има някакъв проблем тогава ще го взимат.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Ако е "шупла" (странен начин за квалифициране на запушена капилярна тръба), би трябвало поне една от секциите на вътрешното тяло да остава топла.
Сигорен ли си,че на тази Осака фреона и минава през капилярката като е на студено?
Винаги минава през нея. При хубавите клими, капилярката е в комбинация с импулсни вентили.
- Кога е монтирана машината и вакуумирана ли е била?