reaktor5, ето ти пример...Компресор QXR-33E (LANHAI (Tecumseh)
Вальо, утре ще ти покажа Mitsubishi....Имаме един такъв в сервиза.
Може да слагат квото има.
Старите осаки имаха читави компресори, но нищо вечно няма...освен японците...Скоро ще ви покажа, конвенционалка от 1987 година Fujitsu - днес и направихме профилактика - работи като часовник!!!
Е аз днес ходих да видя едно фудцицу конвенционал и си прави 24 бара а е 1991г. Ама гледах и едно санио 94г инвертор с проблем в компресора.
Но да не спамим наистина мисля че разумно е да го смени с нов и ще е по икономичен.
Задай 30 градуса, максимален вентилатор и сподели какво се случва.
Вентилатора тръгва веднага? - на коя скорост според теб?
Компресора включва ли? Вътрешната темп. колко е? Външната колко?
Измери с термометър каква температура издухва вътрешното тяло на 5мин. от старт, на 10мин. от старт.
Колко време работи - 30мин - 1 час. След колко изключи?
Зададох днес 31 градуса при външна температура 5 градуса,работи около 2 часа и нещо докато започна да духа хладно,до тогава не можа да качи повече от 20 градуса в помещениет а за това време трябваше да е сауна в тези 20м2.
има една фирма която изкупува подобни машини за 150-200 лв и си доплащаш за нов .. това е моя съвет
Плаче за пенсия.Не си хаби парите за ремонт.За тези 20м2 грабвай един нов или този хубавец :
http://prodavalnik.com/prodavam-klim...itsu-i39061181
Този пост е редактиран от bobovo; 14-01-14 в 13:50.
А колко градуса беше в стаята при включването?
"докато започна да духа хладно" - значи е духал топло преди това, така ли? - с колко градуса духа? - сложи един термометър до жалюзите все ще издържиш 10 минути.
Вентилатора тръгва ли веднага след включването? - на коя скорост според теб?
проблема е намерен,няма фреон,има теч на масло зад вътрешното тяло,пукнат тройник.
- - - - - - - - - -
мерси на колегите които помогнаха със мненията си и успех с продажбите на тези които не спряха да ме насочват към нов или друг климатик!!!
е казах ли ти че не е от кондензатора
Имаи на предвид че работил ли е без фреон няма да кара дълго може и да изкара до напролет а може и да стане след седмица.
Е дано изкара повече,компресора му е Хитачи за протокола.
ама ти се опитваш да го хвалиш няма нужда ,виждали сме всякакви машини .. вкл и истинско хитачи а не само компресор