Re:Панасоника е много хубав на външен вид но &
Съвет от мен, като не специалист, но потребител, при това имам 2 бр. клими подобни на твоите, а това се отнася и за всички марки/модели. Вентилатора (FAN SPEED) винаги на AUTO. Режима на компресора (MODE) никога на AUTO, а според сезона, зима/есен - HEAT, лято - COOL, ако в помещенията е прекалено влажно (над 65%) ползвай и DRY, това е режим на охлаждане с по-високо "влагоулавяне", принципно в COOL би трябвало да се изсушава достатъчно въздуха, но зависи от спецификата на помещението. За да не кихат децата настрои жалузите максимално към тавана и на +23С желана температура, все пак по-добре лек дискомфорт за теб, отколкото хапове за тях. Незабравяй веднъж месечно да миеш филтрите на вътрешното тяло.
Успех! Дано ти служи дълго време!
Re:Панасоника е много хубав на външен вид но става единствено за вентилатор
Цитат:
Първоначално публикувано от giorev
Съвет от мен, като не специалист, но потребител, при това имам 2 бр. клими подобни на твоите, а това се отнася и за всички марки/модели. Вентилатора (FAN SPEED) винаги на AUTO. Режима на компресора (MODE) никога на AUTO, а според сезона, зима/есен - HEAT, лято - COOL, ако в помещенията е прекалено влажно (над 65%) ползвай и DRY, това е режим на охлаждане с по-високо "влагоулавяне", принципно в COOL би трябвало да се изсушава достатъчно въздуха, но зависи от спецификата на помещението. За да не кихат децата настрои жалузите максимално към тавана и на +23С желана температура, все пак по-добре лек дискомфорт за теб, отколкото хапове за тях. Незабравяй веднъж месечно да миеш филтрите на вътрешното тяло.
Успех! Дано ти служи дълго време!
Температурата по- добре да е 25-26 градуса.Честно казано аз съм с дайкин и също като го пусна кихам-иска аклиматизиране.Едниственият климатик от който не съм кихал, но той духа един хладен(а не студен) въздух и се усеща едно леко хладене е дженерала ми, макар и в 15 кв.м. спалня(тоест има условия за създаване на течение в малко помещение).
Комфорта от дженерал от климатиците които съм имал е най-голям, а най-тих и безшумен климатик който съм имал е дайкин.
Цитат:
Първоначално публикувано от giorev
ако в помещенията е прекалено влажно (над 65%) ползвай и DRY, това е режим на охлаждане с по-високо "влагоулавяне",
Режим DRY се постига като комбинира топло със студено не само охлаждане... идеята е да се стопли помещението за да се изпари влагата от стени под и т.н а след това в режим охлаждане тя да се кондензира в/у топлообменника и да се отведе на вън чрез дренажа
Re:Панасоника е много хубав на външен вид но &
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Температурата по- добре да е 25-26 градуса.
Прав си, имах предвид, че +23С е минимума, но по-правилно е да говорим за амплитуда, мисля че повече от 10 градуса разлика е вредно за всички възрасти. Цитат:
Първоначално публикувано от cooler
Режим DRY се постига като комбинира топло със студено не само охлаждане... идеята е да се стопли помещението за да се изпари влагата от стени под и т.н а след това в режим охлаждане тя да се кондензира в/у топлообменника и да се отведе на вън чрез дренажа.
Не съм сигурен в това, което пишеш. Например през зимата Панасониците ми не топлят в този режим, дори в първите минути, веднага започват да отделят хладен въздух. През лятото обаче, помещението е топло, така че няма особен смисъл да се стопля допълнително... Моето обяснение е, че в DRY климатика прецизира работата на вътрешния вентилатор, потока въздух е по-слаб, за да се получи по-качествен конденз, съответно влагоулавяне, това пък възпрепятства ефективното охлаждане, така че мисля че разхода на електричество се вдига в този режим. Не твърдя, че съм 100% запознат с функцията и ако има някой истински специалист, ще съм му благодарен да ни "просветли".
Според мен това е нереално като цени.
МОГО ДОБРА ОФЕРТА за да е вярно :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от buki1
Ако се загледаш ще видиш, че това е цена само за вътрешно тяло :)
Благодаря eddy , наистина е така .
Помислих , че е дошъл комунизма :yahoo: :))
Бива промоции, ама тук са се оляли като са писали... :066: