Панасоника е много хубав на външен вид но става единствено за вентилатор
  Здравейте, имам следния проблем. Ляото си купих Panasoniic CS/CU-W12DKE. Реших, че вече не може да се издъдържа на летните жеги а и въпроса с отоплението през зимата не ми беше решен /и още не е :)/. Лятото на охлаждане работеше сравнително добре като изключим шума от нископрелитащ самолет на външното тяло. Викам ще го преживея, но дойде зимата. Докато температурите не бяха паднали под 0 градуса духаше сравнително топло, но беше започнал да заскрежава външната пита още тогава. Сега при - 7 той е един чудесен вентилатор духащ хладък въздух. Външното тяло е направо сковано от лед а шума е неповторим. Изпокарах се вече със съседите и незнам вече какво да правя. Виках техници но ми казаха че всичко е наред. Ако това те наричат наред да му е... ..... и на Панасониците и на всичко. Комшията ми се топли с един Haier и няма никакви проблеми в тях си ходи по къс ръкав а аз зъзна като бездомно куче. Ще взема да го откача и направо на вторични :2guns:. 
     Re: Панасоника е много хубав на външен вид но става единствено за вентилатор
  Ами ако беше попитал първо в този форум, щяхме да ти кажем да не взимаш китайски Panasonic!
  Е да де ама нали съм си голям разбирач и хайде с главата надолу. А то било по-добре някоя осака или мидея да бях си взел. 
  Да, Осаките топлят, и от енергото им се радват... кеф ти калорифер :))
Иначе аз съм с Panasonic и при зададени 22 в момента е 22. Ама не е китаец и е до -15.
  Китайски Панасоник се взима само за охлаждане, кво отопление за тия пари? Не виждаш ли че и Мидеята е по-скъпа?
  тоя модел е малайзийски ,но конвенционалните Панасоници определено не са добър избор за отопление .. сега както е -10 и надолу Мидеята в офиса също не топли особено ,повеява топъл въздух но мощноста и е много паднала
   Цитат:

Първоначално публикувано от rsvr  
 Китайски Панасоник се взима само за охлаждане, кво отопление за тия пари? Не виждаш ли че и Мидеята е по-скъпа?

Първо не е китайски и второ кое му е евтиното? 800 лв за конвенционален евтино ли е? Коя е тая по-скъпата конвенционална мидея? Айде без празни приказки ако обичате!
  Имах предвид, че ако имам само 800 лева и трябваше да избирам между хубава Мидея и кофти Панасоник, се мятам при Мидеята, без да мисля...нищо че съм фен на Панасоник
Мужду другото има бройки от твоя модел които топлят но е въпрос на късмет да уцелиш
  ivoiv, моя е грешката - не е китайски. От малкото некитайски конвенционални Panasonic. 
Надявам се си бил запознат при покупката, че в техническата документация пише работен диапазон при отопление - от минус 5 до +24 градуса. Навън при мен е поне -10.
Какво да се прави, твой си е, като се вдигнат малко температурите - пак си с него.
   Цитат:

Първоначално публикувано от rsvr  
 Имах предвид, че ако имам само 800 лева и трябваше да избирам между хубава Мидея и кофти Панасоник, се мятам при Мидеята, без да мисля...нищо че съм фен на Панасоник
Мужду другото има бройки от твоя модел които топлят но е въпрос на късмет да уцелиш

Добре, кажи ми тогава кой конвенционален панасоник 12 не е кофти според теб, защото когато го купувах ми казваха че това е доста добър конвенционален климатик. А относно мидеята, вече съм напълно съгласен - никога повече няма да си купя уред на който да пише панасоник /изключение може да има само за телевизор/
   Цитат:

Първоначално публикувано от deian  
 ivoiv, моя е грешката - не е китайски. От малкото некитайски конвенционални Panasonic. 
Надявам се си бил запознат при покупката, че в техническата документация пише работен диапазон при отопление - от минус 5 до +24 градуса. Навън при мен е поне -10.
Какво да се прави, твой си е, като се вдигнат малко температурите - пак си с него.

Мисля , че проблема не е в това какво пише защото при -5 си беше същото дърво. Мислиш ли че на всички конвенционални клими на които пише че са до -5 спират да духат топло при по ниски температури. На мидеите колко пише пак -5 но да си чувал за замръзнала и духаща хладък въздух мидея? Абе прецаках се яко аз.
  Добре, кажи ми тогава кой конвенционален панасоник 12 не е кофти според теб, защото когато го купувах ми казваха че това е доста добър конвенционален климатик. А относно мидеята, вече съм напълно съгласен - никога повече няма да си купя уред на който да пише панасоник /изключение може да има само за телевизор/

CU/CS A-125KE :016:
   Цитат:

Първоначално публикувано от dindo  

CU/CS A-125KE :016:

Да де ама за 1300 бонбона нали се сещаш че вече има и свестни инвертори.
  За 1300 няма свестни нови инвертори. Ако парите не стигат за добър инвертор е по-добре да се вземе много добър конвенционален. Mitsubishi, Daikin.
   Цитат:

Първоначално публикувано от ivoiv  

Веднага ти отговарям, твоя климатик е повреден защото не се размразява, в момента влагата е ниска и не трябва да става на буца лед, питай който и да е майстор и ще ти потвърди.
След като го размразиш напълно утре, го сложи на 25-26 градуса, вентилатора на първа степен , изчакваш 5 минути да поработи и мериш. Ако изкара над 42-45 градуса-климатика не е лош , ако изкара към 30 и нещо е вече съвсем зле