Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE
Момчета,благодаря на всички за бързите отговори ! Вашата реакция наистина надмина очакванията ми и ме зарадва.Вероятно ще се "топна" във промоцията.По принцип имам късмет с техниката.Бъдете здрави ! Отворете си по една бира и сядайте пред телевизора, че започва F1 в Бахрейн.
Здравей, мен лично ме удовлетвори резултата във Ф1. Да живее Браун – или може да се побеждава и без много пари. Иначе за тези пари въобще не се колебай. Този пакет е под мойта доставна цена, а аз съм продал доста (няколко хиляди – не много хиляди) и не е стар модел, а съвсем актуален
Получих e-mail на лична и там пишеше по темата:” Преди години работех в една фирма,която какъвто климатик искаш такъв ти дават. Например искаш GENERAL.Няма проблеми.Тогава HAIER по дизайн бяха 1 към 1 с GENERAL.
Сменяме лепенките и опаковаме кашоните. Иди разбери после какъв е климатика. Същото сега правят с PANASONIC. Същите дистанционни имат сега MIDEA.Два броя MIDEA с отстъпката сега мога да ти взема за 750 лв.
Пак са на печалва с 250 лв.най-малко” – съфорумеца ще се познае
1. тогава една въпросна фирма продаваше EXCEL – който беше преименован Haier. Да не изпадам в подробности, че същата фирма години наред отлепваше лепенки “made in PRC” и си подаваше климатиците са Японски. Поради факта, че това са неща от кухнята и не четат само колеги не казвам името на фирмата – засега.
2. Промоционалните Panasonic са произведени в Китай – нормално е една фaбрика да прави кутии за вътрешни тела, друга дистанционни и т.н. така е направена цялата индустрия там. Пример дистанционните от Galanz силно приличат на едни стари Panasonic- ама кой кого копира?
3. Някакси ми дотяга някой да се изказва неподходящо и да въвежда другите в заблуждение. ОК, колега, фен с на други марки, но не оплювай останалите, не е хубаво. Не сме разбирали от клими?! В бизнеса съм повече от 10 години – продал съм сигурно много повече от 10 хиляди, инженер съм с диплом 1994 специалност Хладилна техника ТУ-София, имам 10-на завършени курса от водещи в бранша фирми: Toshiba, Panasonic, LG и т.н. внасял съм от Китай, и т.н. – е кой да разбира?! Този който продава на пазара картофи ли? Сигурен съм, че обиждаш по този начин и останалите колеги.
4. Относно климите: едно време това е било възможно (имаше едни и същи Осака и Тошиба например) – имам пред вид с етикетите – сега с този нет е много трудно – Клиентът знае как изглежда и ако искаш да правиш шмекерии трябва да докараш същия дизайн – а това е невъзможно. Така че, това са истински модели от тази година. Който е поискал той е получил каталога за 2009 и е видял, че там ги има. Всъщност са същите както миналата година. Иначе истината най-вероятно е, че ККЕ трябва да направят оборот към Panasonic в този куц период и за да получат цена на някой атрактивен модел са им набили тези и летни клими като пакет в този неподходящ момент и единствения начин да съберат парички за кратко време е да ги пуснат по този начин в магазина. На машинките им няма нищо, освен силно атрактивната цена
5. За Мидейките – 09-450 лева, 12 май беше 529 общо: 979 с ТО между 15 и 20% стигаме горе –долу твоята цена – съгласен
6. Не е коректно да се сравнява Мидея на R 407C с Panasonic на R410A, всеки, който разбира поне малко от клими знае две неща:
А/ тези на R 407C са доста по-евтини от R410A (тогава въпросът е колко печели Магнум при тези цени?)
Б/ доколкото знам повечето китайски фабрики се отказват или вече са се отказали от R 407C и минават главно на R410A – и пак опираме любимия тук във форума въпрос кой внася изостанали климатици в нашата страна?
1.значи за отполление не стават?
щом при -5 не топлят
в бургас на северно изложение
да не чакам да ме стоплят зимата
2. а за спалня стават ли, как са със шума?
Още веднъж благодаря на всички, които ми дадоха мнението си.Днес след обяд си взех двата Панасоника за 999 лв. Смятам,че сделката е изгодна, особено като имам в предвид,че миналото лято използвах стария си климатик може би общо 20-25 дни за годината /пак обръщам внимание,че ми трябват основно за охлаждане /95 %/.Вярно,че не знаем как ще е това лято-да сме живи и здрави всички - ще видим.
Bigmouth - струва ми се,че ще успееш да продадеш климатици за охлаждане и на Северния полюс!!! Иска ми се да те черпя 2-3 бири /аз не мога повече да поема/- пиши ми директно на e-mail -а от къде си,пък аз ще видя как да се срещнем.Наистина,дай координати...
Колко мъка има на този свят. Мисля си как всички разбирачи се надпреварват да обясняват на милите хора как един или друг уред в промоция е некачествен. Аз си мисля, как може във всеки вестник да има промоции на некачествени стоки с вероятни проблеми. АКО СЛУЧАЙНО РАЗБИРАЧИ КАТО ВАЛЕН 1 СА ЧУВАЛИ, ИМА ФИНАНСОВА КРИЗА.
Нека помислим какво може би се случва с най големите фирми с огромни административни разходи -- ами падат им оборотите а стоката стои по магазините. И какво се случва в този момент -- ПРОМОЦИЯ.
Все още активният сезон не е започнал и фирмите го удрят на ниски цени, но след 20 дни, когато дай Боже жегите ударят главите на милите хора, надали ще виждаме отново такива промоции.
Та нека още веднъж Ви кажа, няма фирма която умишлено да купува дефектни партиди (нали е официален вносител), а надали Техномаркет/К&К ще се занимават с глупости за да изкарат 5000 лв.--на тях само рекламите им струват 10 пати по толкова.
Моето мнение за UW--възможно най добрия климатик за тези пари. По настоящем единствено Панасоник произвеждат нисък клас он/оф машини и всички печалбарчета всикнали да изкарват по 500 лв само от продажбата на едно фуджицу или мицубиши си умират от яд, че виждаш ли няма как да продават климатици по 600 лв и да изкарват 500 лв печалба от тях--ами няма как.
Здравей пореден баш майсторе. Виждам че си разбирач от класа. Понеже в каталога на Панасоник 2009 този модел го има 1:1 като сигнатура си мисля ей така седейки, откъде измисли че е стар модел и защо си мислиш че не се продават.
Аз вчера бях в Техномаркет на Цариградско шосе (да си купя рутерче :) ) и видях само пред мен как излизат 8 климатика от този модел.
Ако ти нямаш каталог, че кажи ще ти пратя но не пиши на хората такива глупости. Още повече и този модел на Пана е с 5 год гаранция на компресора. Не съм видял по добра оферта до момента.
Цитат:
Първоначално публикувано от klimatik
Здравей.
Тези климатици са евтини защото са стари модели и рядко ги купуват. Във форума са много малко хората които разбират от климатици.
Малко извън темата: пазара на Fujitsu отиде по дяволите с действията на Георги Иванов-Осака. Да се готви Митсубиши – по тази логика само то остана незасегнато.
И честит празник на всички работливи колеги
Преди 9 месеца, когато първоначално тук се писа за този модел в Европа и по специално в страната ни никъде не можеше да се чуе думата икономическа криза и бизнеса си работеше на пълна пара. Косвено за това може да се съди по това как по-голямата част от бизнеса в Европа, към която сме част и ние беше изненадан и в момента понася тежки удари. Та искам да кажа, че едва ли тогава причината да се пускат стоки на промоция е била наличието на някаква си имагинерна криза. Винаги ще има стоки на промоция независимо има или няма криза.
Спомням си преди как ми беше смешен един от подходите за продажба на климатици, който чух тук да се прилага от една фирма. Подходът към клиентите бил следният: В предвид ниската платежоспособност на населението фирмата убеждавала клиентите си да купуват предлаганата от тях евтината марка климатици, но ако парите им не стигат за правилно оразмерения модел да не се притесняват, а да си вземат този, който могат да си позволят. Аргументите, които ползвали били, че като цяло климатиците не могат да топлят при ниски външни температури (в случая са казали истината за тяхната евтина марка). Затова ако за помещението трябва 12-ка не било никакъв проблем да се вземе и 7-ца, а пък когато дойде време климатика да не може да се справя с отоплението да се пусне и някакъв друг отоплителен уред.
Сега вече икономическите реалности промениха начинът ми на мислене и смятам, че по-горе описаната схема за продажба на климатици е препоръчителна за следване от фирмите в условията на икономическа криза.
Аз имам приятел който си купи такъв климатик. Климатика работи много добре. Тук е мястото да спомена че виждам много глупости изписани за дефектни партиди и тн, аз си мисля че много от хората във форума не им стиска да се обадят в КК или другите вносите и да питат защо е такава цената а само пишат глупости.
info@kkelectronics.com -- мисля че ще получите отговори много по точни от злобните разсъждения на много хора от форума. Днес беше побликувано обяснение от samoproblemi защо са ниски цените на пазара като цяло но виждам че модераторите са се обидили защото имаше коментар на едно от тяхните мнения.
Към модераторите: Защо цензурирате когато вие не сте прави или някой има различно от вашето мнение. В случай че греша моля да бъда извинен
Всеки един продукт предлаган на пазара е хубав за парите си. Няма лоши стоки, понякога има цени не отговарящи на характеристиките на стоката.
И наполовина угнилият домат на пазара е хубав, ако цената отговаря на състоянието му.
цена ка4ество -- както оби4а да казва един мои приятел
Re:Panasonic CS/CU-UW12GKE
Здравейте и от мен! За хората които вече са се сдобили с този модел,интересува ме когато климатика работи в режим "охлаждане" като си достигне зададената температура и изключи външното тяло,вътрешното изключвали или продалжава да работи(както при мидеите)
Не съм сигурен,но примера с мидеите не е точен- има модели на Мидея ,които спират,а други -не
Цитат:
Първоначално публикувано от pufi
Здравейте и от мен! За хората които вече са се сдобили с този модел,интересува ме когато климатика работи в режим "охлаждане" като си достигне зададената температура и изключи външното тяло,вътрешното изключвали или продалжава да работи(както при мидеите)
Явно няма такива хора които притежават климатика,а всичките си измислят по няква глупост само и само даи варви приказката