Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 109
Like Tree2Одобрявам

Panasonic CS/CU-UW12GKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    177
    #1

    Panasonic CS/CU-UW12GKE

    Здравейте,
    Поздравления за форума , аз лично научих доста неща от него(не само за климатиците) .. но честно казано оставам с убеждението че нещата се променят бързо една година една марка е добра, другата е друга ... е да не става дума за фирми като DAIKIN, FUJI, TOSHIBA , SANYO .. и т.н. , както и да е въпроса ми към Вас е относно климатик PANASONIC CS/CU-UW12GKE които се предлага в техномаркет за 650 лв., а аз честно казано не мога да преценя ... дали е добър ..по показатели и цена ми върши идеално работа, но пък изчетох че имало дефектни партиди .... ии не знам тъй като моя бюджет е ограничен някъде около тази сума .. кое е най-доброто в случая
    Благодаря

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Климатика е добър, за тези пари по-добър не можеш да вземеш. Дефектните партиди са при инверторите Panasonic. Написал си по-назад, че цената от 650 лв. е с монтажа, къде го видя.

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    177
    #3

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Има промоция в техномаркет в момента до 20 септември

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #4

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Щом промоцията му е безплатен монтаж, най-вероятно има проблеми с този модел. Не е препоръчително да се купува каквото и да е обявено на промоция. Кога уред се пуска на промоция, когато марката под която се произвежда е нова за пазара и трябва да се представи в положителна светлина. Марката Panasonic е наложена на пазара, тя няма нужда от промоций за да си продава продуктите. Масово на промоция се пускат само продукти с проблеми или ниско качество.

    Монтажа на климатиците закупени от Техномаркет се извършва от външни фирми не-свързани с магазина. Ако монтажа е безплатен, кой ще им плати да го направят. Това означава, че магазина ще плати монтажа на фирмите. Според мен, искат да разкарат този модел, преди да е станал масово популярен с проблемите си.

    Като пример мога да ти кажа, че модела на Samsung AQV12FAN/X, е винаги на промоция, но само като цена, не и като безплатен монтаж, защото не го бива, има много проблеми с него. Докато другите размери от същия модел не са на промоция, защото при тях проблемите са по-малко, например Samsung AQV09FAN/X.

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #5

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Няма проблем с качеството, просто в Panasonic имат количества и правят промо. След 20-ти ще бъде още по-интересно за този модел, но ще е малко по-скъп отсега. За тези пари не може да се вземе нещо по-добро. Монтажът е безплатен, защото го плащат от Panasonic – офис Европа, а не вносителя. А Samsung-a и то инвертор е друга работа – за бога не го купувайте!!!

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    177
    #6

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    понеже valen1 дава доста категорично мнение може ли да се обоснове или .. ?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    95
    #7

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Tова което казва valen1, не е точно така. Преди няколко седмици инветорите на Хитачи бяха на промоция, това означава ли че са некачествени. Както обясни bigmouth, самите промоции се обявяват от представителството на марката. Точно в този ценови диапазон климатика е прекрасен, дори аз мисля да го купя в понеделник

  10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #8

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Не мога да кажа нищо по-конкретно, за мен ниската цена е притеснителна. При нито една марка не съм срещал до сега такова нещо, някой друг да плати цената на монтажа, защо, причина. Защо международна компания да продава продукт на по-висока цена включваща монтажа, който е различен като стойност в цяла Европа. Не е ли по-правилно продукта да се пусне на цена без монтаж, а от там нататъка всеки да търси: монтаж и цена съобразно качеството, точно по този начин се работи в момента при всички марки климатици.

    Някои клиенти могат и сами да си направят монтажа и при това по-качествено, защото го правят за себе си. Така се отблъскват потенциални купувачи, продавайки им климатик с включен монтаж.

    Щом е Panasonic, има гаранция 2 години на климатика и 5 години на компресора ако му правиш всяка година профилактика /общо 4 профилактики/. От друга страна парите му с монтаж 650 лв. не са много. Дори и да го хвърлиш след 5 години ще си е избил парите, но само ако е работил през това време а не е бил постоянно в ремонт.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    95
    #9

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    До преди седмица този климатик бе 699лв без монтаж. С монатажа ставаше 850лв....а сега е 650лв с монтаж. АКо преди седмица това е бил добър климатик то и сега ще бъде, без значение цената. До вчера Хитачи EH2 беше 900лв а днес е 1000лв, това значи ли че като е бил 900лв е бил по-лош климатик.
    Има хиляди причини поради които може да съществува тази промоция, нали все пак техниката трябва да се продава, защото колкото повече застоява тя се обезценява. Това че има промоция не означава че климатика е проблемен.

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    177
    #10

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    ами всъшност въпроса е.. за 650 лв. може ли да се купи нещо по-добро .. ии все пак нали Panasonic са добра марка .. в смисъл по-добра примерно от Midea ... та ако това е така би следвало климатика да е супер .. аз честно казано гледах доста оферти вкл. и на по-скъпи конвенционални клими ии оставам с убеждението че ако този климатик работи 5г. той ще се изплати

  13. Novice
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    4
    #11

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Благодаря ти maddog9!
    Благодарение на твоята информация се сдобих с PANASONIC CS/CU-UW12GKE от Техномаркет. Мисля, че е точно това, което ми трябваше. В къщи си имам парно и ще ми трябва предимно за охлаждане през лятото. Малко силничък е за 50м3, в които ще го ползвам, ама от много глава не боли. И хем е евтин(650лв с безплатен монтаж) , хем е свестен. И жена ми ме гледа по-мило след като се отказах да давам 1300-1500 за инверторен.
    Дотук добре , обаче имам логистичен проблем и ще съм благодарен на форумците , ако ми дадат идеи за решаването му. Проблемът е че този месец предстои ремонт на помещението в коeто ще инсталирам климата: смяна на дограма, сваляне на тапети , шпакловане , боядисване и т.н.
    В Техномаркет ми предложиха дата за монтаж още този вторник-сряда. Е да, ама да сложа климатика и после да започна целия останал екшън - нещо не ме кефи. Как после ще шпакловам и боядисам около него - ще вземе да стане зян без време. Да не говорим, че вътрешното тяло е близо до прозореца(дограмата!), а компресора ще е на балкона - баш пред прозореца(пак дограмата!).
    Ако го монтирам след като шпакловам - означава отново къртене и дупчене и отново майстори. Да не говорим, че не искам да го отлагам много във времето,че да не взема да остана без безплатен монтаж
    Засега виждам два междинни варианта:
    *да се шпакловат тези два-три квадрата около вътрешното тяло и тръбата да монтирам климата. Остава леко проблемна смяната на дограмата. Ама ще я правят сравнително надежни хора та да се надявам, че ще се оправят и без някой золум върху новата машинка
    *според девойката в Техномаркет би могло да се монтира климатика на два етапа. Първо компресора, дупките и тръбите и второ вътрешното тяло. Каза , че бих могъл да се договоря с монтажниците за това. Според нея ще ми вземат още 20-ина лева за разкарването и толкова.
    Та как ви се виждат тези два варианта и дали няма и други възможности за процедиране според вас?

    А и още нещо, дали имате някакви впечатления от фирмите за монтаж, които ползва Техномаркет.Доколкото разбрах , освен варианта те да ми дадат дата за монтаж , аз мога да се обадя на някоя фирма от този спикък:http://www.technomarket.bg/air_con2.php и промоцията за монтажа пак ще си важи (дано ). Има ли смисъл да го правя (ако някой го е пробвал) и коя фирма бихте ми препоръчали в този случай?

    Малко дълго се получи, ама така е - човек като е развълнувам плямпа много - надявам се да ме извините

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #12

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    korwin, Да ти е честита новата придобивка.

    Климатика ти още не е монтиран а ти вече имаш мнение за работата му, бил силен за помещението и свестен. За да ти препоръча някой монтажна фирма, трябва да посочиш от кое населено място си. Щом са ти казали че ще може на два етапа така и направи, дано не загубиш безплатния монтаж ако се проточи много ремонта. Фирмите в списъка са много и съм сигурен че ако си настоятелен, все ще се намери такава с която да успееш да се договориш да не ти взема допълнителни пари за двата етапа.

    maddog9, Ако продължаваш още да се колебаеш може да изтървеш промоцията.

  16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #13

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    да не се окаже че е по зле от Мидея тоя Панасоник ... щото Мидейка 12ка конвенционална се справя добре за парите си ( пак там някъде) в офиса - около 55 кубика

  17. Novice
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    4
    #14

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    Благодаря valen1,
    Климатика е силен е свестен по предварителни данни, на базата на всичко дето съм изчел досега .
    Силен - 12000 БТУ би трябвало да са предостатъчни за добре изолирано 50м3 помещение,в тухлена сграда от 69-70 год, с PVC дограма, изложение изток-югоизток, без други всякакви външни стени, подове и тавани.
    Свестен - освен твоите (признавам доста логични) подозрения, не съм видял друга лоша приказка за тях. И все пак 2/5 години гаранция ми звучат добре. И ако се наложи след 5 години ще го сменя с кеф. Дали наистина е както съм го очаквал: поживем-увидим. След половин година ще докладвам как се държи през зимата , а след още половин и за лятото.
    А за населеното място - живея в София. В опита си да обясня всички детайли съм пропуснал да кажа един от най-стандартните

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    177
    #15

    Re:PANASONIC CS/CU-UW12GKE

    честито да го ползваш със здраве ! и много да те слуша!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Panasonic - CS/CU-UW12GKE Моля за мнение
    От evgeniy във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 23-06-12, 13:25
  2. PANASONIC CS/CU-UW12GKE
    От root666 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 10
    Последно: 12-08-11, 18:26
  3. Midea MSR5-12HRN1 vs. Panasonic CS/CU-UW12GKE
    От nikman във форум Климатици Midea
    Отговори: 23
    Последно: 16-11-09, 23:20
  4. Panasonic CS/CU-UW12GKE - как се сваля предният капак?
    От glowndark във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 25-06-09, 22:25
  5. Panasonic CS/CU-UW12GKE - мнения
    От conrad във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 24
    Последно: 07-09-08, 20:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе