Re:Panasonic CS/CU-UW12GKE
Дайте мнение за въпросния климатик,защо нямало да топли имаше такова изказване,някой сложил ли си е такъв,и тих ли е че искам и аз да си купя,двоумя се между този Panasonic CS/CU-UW12GKE като цена е изгоден/512лв./ или Даикин FTYN / RYN 25 GX, 9000 Btu/h, конвенционален, клас: А/А, цена: 840.00 лв. или HITACHI RAS/RAC-10KH /700лв.
Това е най-слабата серия от китайския завод.По каталог е до -5°,и наистина не топли при ниски температури.Забрави и за Хитачито.
От доста време монтирам главно Дайкин и ти казвам,че тази конвенционалка е по-добра от доста средни инвертори и като шум и като топлене. По каталог е до -10°,но реално си топли и до по-ниски температури.Нямаме никакви оплаквания от клиенти.
Панасоника падна на цената на мидея :)) Защо ли?
Защо това HITACHI RAS/RAC-10KH /700лв. него харесват, каква е причината че не го препоръчват.
Защото зимата си е чист вентилатор а не климатик!
Перфектен отговор,виждал съм дори и преоразмерени Хитачита ,които не се ползват зимата поради тази причина.Купил си клиента газова печка и не иска да чуе за климатика..."само вятър прави и не топли".
Как ги разбирате тези данни на лепенка на вътрешното тяло на този климатик,в саитовете с този модел климатик данните са описани шум вътрешно тяло 37/ 32 външно 50 децибела,а тези данни какво значат
http://195.149.248.189:8080/2009-06-...bce_120x90.jpg
Купих си този модел климатик и вече два дни работи за сега без проблем охлажда много бързо,до зададената температура,две неща ми се виждат странни при работата едното е че се чува шума на фреона за няколко секунди/10-15/ преди да започне да духа вентилатора на вътрешното тяло,и втория на Ауто на вентилатора в началото върти тихо и студено след извесно време усилва оборотите за около минута след това спира да върти и изключва след време се повтаря този процес.Това усилване на вентилатора ми се струва странно и като че ли не нормално.
На авто духа колкото може с идеята да охлади по-бързо, затова и бързо изключва...
Здравейте и от мен !!! :) От 2 месеца се 4удя дали да си взема една мидейка и нещо друго. Какво ли не съм гледал, какви ли не марки бяха .... Та Хитачи , Фуджицу, Митсубиши. Нямам нищо против тях само дет бюджета е ограничен на 700 лв с монтаж и ДДС :?. Та днес виждам в един каталог тоз модел 12ка -519лв а 9ка 469лв и двете цени са с ДДС без монтаж. Продават ги в Бриколажа. Друго днес слушах как работи Мидеата ( енергиен клас Д ) , то тя като трактор , монтирана е наскоро заедно с още 11 в стаите на един хотел :? . Панасоник съм чувал доста са тихи. Какво ще ме посъветвате ? Примоционалния панасоник е клас B. Моля дайте някъв съвет :yikes
Здравейте,
Имам питане към хората ползващи климатици предимно за охлаждане.
Покрай жегите мисля да сложа климатик за тази цел, от цетралното отопление съм много доволен и не ми трябва да го ползвам през зимата - единствено през преходните периоди без парно.
Спрял съм се на този модел - като марка и цена най-вече. избрал съм фирма вносител и занимаваща се с климатици а не Техно... (т.е. малко по-скъпо ми излиза)
Въпроса ми е - като целта е охлаждане в жегите - това добър избор ли е или трябва да е друго/по-скъпо и т.н.
ivanlan, този модел на Panasonic е чудесен за парите си. Само внимавай фирмата, която ще ти го продаде и монтира дали фигурира в гар. карта. Успехи!
а как да разбера това?
пише ли го някъде?
Навил съм се да вземам въпросния Panasonic CS/CU-UW12GKE, който в момента е на промоция в Технополис, за 619 лв., с безплатен монтаж и доставка - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-CS/CU-UW12GKE.
Засега, намерих само един отзив от форума, за това как работи при отопление, и той е положителен:
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Идеята е, че тука чета, че не грее под -5 и се бях наплашил. Не, че не мога да пусна печките де! Но за сега грее като бесна и не съм видял да обледени питата, следя я често! Разбира се капе вода но видимо лед не е имало никъде! В момента работи на 25 градуса и в офиса е 24,5. Не знам защо казват, че не грее?
p.s. Тези дни беше доста студено, в София стигна до -12 климатика не е спиран, само намалян през нощта до 20 градуса за да не изстива офиса! За сега работи и грее без проблем. Не знам само тези студове дали не скапват компресора? Иначе работи на пушка, даже и аз не вярвам на това ;)
Понеже гледам, че другите, които са го закупили преди близо 2 г., есента, не са писали отзиви за това как е работил през зимата, сигурно защото са доволни, знам ли.. Та исках да попитам още някой от закупилите го за коментар, да станат повече от едно мнение, аджеба? :016:
:Drinks: