Re:Panasonic CS/CU-UW12GKE
Мега, от отзивите, които досега четох в други форуми, се оказа, че действително тоя модел трябва да работи непрекъснато през зимата, за да си пуска периодично размразяването на външното тяло. Като цяло мненията за него са добри.
Благодаря ти за обективните мнения! :Drinks:
Bobovo, сега гледах една таблица, от +7 до -7 COP-а намалява с единица.
Аз съм до тук.Пожелавам ти успех!!!
Мерси!
Исках да попитам и друго: Стените са 6х4 м2. и на едната 4 метрова източна стена са прозорците. Как е по-удачно да се монтира, за да духа: по дължината на помещението - откъм прозорците към вратата, тоест да е монтиран над прозорците, или да се сложи на северната стена, в ъгъла, отстрани на прозорците - като де факто така струята няма да бъде насочена към хората, а ще обдухва покрай прозорците?
p.s. Видях, че е пуснато подобно питане в "Монтажи.." https://forum.setcombg.com/index.php/topic,52350.0.html, така че ще следя там. :)
На където и да духа след втория метър струята е доста неприятна става хладна. идеята на климатика е не на къде да духа а да преминава всичкия въздушен обем през него за да затопли.
на където и да духа зимата ще е без значение повярвай ми :))
Цитат:
Първоначално публикувано от PPenev
или да се сложи на северната стена, в ъгъла, отстрани на прозорците - като де факто така струята няма да бъде насочена към хората, а ще обдухва покрай прозорците?
Така трябва по принцип,като своеобразна завеса към студените прозорци,и ако е удобно за поставяне на външното за лесен достъп и обслужване.
diksanal, точно това е естетическото решение, мислих го - на дългата стена, но ще е супер трудно, като гледам, по тоя начин да се изведе външното тяло от източната страна - искам то да бъде огрявано.
velev, понеже спомена, та да питам, има ли вариант да не премине всичкият въздушен обем през вътрешното тяло?
Цитат:
Първоначално публикувано от PPenev
та да питам, има ли вариант да не премине всичкият въздушен обем през вътрешното тяло?
Има при много задръстени филтри,и ако имаш голям гардероб-може да се скрие вътре малко обем. :))
И последно кво' става с тия Панасоници? Стават ли ледени кубчета зимата или движат? На графиките линията свършва до -1 градуса и от 3700 става 3400 мощността. По-надолу как е? Нека пишат само собствениците на такива, pls;) Без hater-и :P
Отговор: Panasonic CS/CU-UW12GKE
Вчера се сдобих тази машинка.Взета е за охлаждане , но бих искал да знам до колко градуса мога да разчитам при отопление.Помещението е къща ,тухла четворка ,засега без изолация, 10 квадрата,желана темп.20-22С.
Не си посочил каква площ ще топлиш с него, но предполагам, че силите ще му стигнат някъде до -5, -6 градуса. За по-надолу ще трябва инвертор + електронен вентил.
10 квадрата-посочил съм,а и не очаквам чудеса, ама го взех за без пари.Има си печка на твърдо гориво(тъй като зимата постянно спира тока), ама е цапаница, та идеята е до колко долу-горе ще е с копчето - после с лопатата:BigGrin.Основно и най-важно ми е за охлаждане.
Че то за 10 квадрата може и до -15 и по-надолу да изкара. Аз мислех, че е за по-голяма площ.
Ето му сервизното упътване:
http://nagyker.columbus-klima.hu/wri...W9%2012GKE.pdf
А дано(ама на дали...:lol:)?Сервизното го четох,но все пак ако някой го е пробвал...
Що надали? Даже при коп=1 ще имаш ~900 вата на час отоплителна мощност, която вероятно ще стигне за да стопли 10-те квадрата. Зависи вече топлозагубите какви са. Удари поне отвътре едни стиропорени плоскости на тавана и мисля, че няма да имаш грижи с топленето.