Здравейте,
машинката е на няма и месец, но не бях я пускал да работи за дълъг период от време докато не настанаха горещените.
Какъв ми е проблема. Ами с две думи прави стаята по-студена отколкото желая аз. задавам му 25 градуса на охлаждане а след час работа температурата е на 22 градуса според стайния термометър, който е на завет спрямо климатика. На 27 зададени горе-долу закрепя на 24 според стайния термометър.
Знам, че стайните термометри не са гарант за вярност, но тоя го използвам вече 2 години и смея да твърдя, че показва задоволително точно... максимално 1 градус отклонение. Та има ли вариянт температурният датчик на климатика да не е наред или неговият китайски термометър да се лъже или поради факта, че се намира в тялото близо до тавана там температурата да е по-висока (ама 3 градуса разлика....). Нямам опит с климатиците и не знам дали трябва да е така, но според мен климатика има склонност да преохлажда помещението а съм с малко дете.
Помещението ми е 47 куб.м. запад с 4 кв.м. прозорец, вътрешна изолация, к-стъкла.
Мислех да си взема 9-ка а не 12-ка, но от фирмата предложиха 12-ката при условие и че ще се топля с него в не чак толкова студените дни.