Re:И моя Panasonic CS/CU-E12DKE спря да топли
Цитат:
Първоначално публикувано от nebelservice
kakво правят нашите ????
ми как какво - както е у нас : тарикатите на баламите вода носят
що някой който си е изпълнил гаранционните условия и не му е сменен компресора, не пише оплакване
За някои от случаите си прав.Но за случите като този с хиляди дефектни компресори в резултат на неправилно проектиран компресор или друга част от уред(в този случай климатик) не си прав.Както много пъти вече съм казвал дефектите резултат н а погрешни проектантски предвиждания/недовиждания при самото проектиране на уреда не зависят от каквато и да е гаранция.От значение е само отговорността за рекламация на вносител/производител. Целта на закона е да принуди вносителя да уреди отношенията при възникване на дефект директно с договор с производителя, а не например вносителя да праща потребителя да си упражнява рекламационните права директно срещу производителя когато този производител е извън България, а в конкретния случай в Малайзия, Индонезия, Тайван или Китай все произвдители от друг континент. Комуто ползата нему и вредата.
Сякаш не сте ме разбрали какво искам да кажа.
Смятам, че една сериозна фирма НЕ МОЖЕ да допуска да има и добри, и много калпави модели. В такива случаи клиента, купувайки нов модел непознат за публиката, се превръща в опитна мишка.
vanko68 започна да спори с мен, но нека каже колко пъти досега Дайкин са си позволявали подобен лукс. Fujitsu също не го правят дори и при най-евтините. Стремежа да се предложи възможно най-ниска цена не е необходимо и достатъчно извинение.
Хората не са длъжни да разбират от климатична техника, те се доверяват на уж сериозна марка.
те затова им пукат платките като пуканки (на марката F) и имат боядисано картонче по външната платка (вместо нормална изолация). И зимата дрънчат и вибрират като луди (LGC). Ама хайде да не кажете че оплювам марката. Иначе не е лоша. На планината съм си сложил 2 бр 09LDC 12LDC и работят без проблем и забележки
За 850 с монтаж си взех Sanyo 2006г. 100v инвертор с 36месеца гаранция и няма ядове - прави Африка за 10 мин. а за шумове и вибрации и дума да не става. :Drinks:
Само като влезнете в раздела на Панасоник и ви става ясно за проблемите им дори и без да четете постовете - замислете се :yikes
Пробвайте в другите по известни марки дали е такъв ефекта :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_bul
За 850 с монтаж си взех Sanyo 2006г. 100v инвертор с 36месеца гаранция
После нямало хубави и евтини климатици. БРАВО :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_bul
За 850 с монтаж си взех Sanyo 2006г. 100v инвертор с 36месеца гаранция и няма ядове - прави Африка за 10 мин. а за шумове и вибрации и дума да не става. :Drinks:
Само като влезнете в раздела на Панасоник и ви става ясно за проблемите им дори и без да четете постовете - замислете се :yikes
Пробвайте в другите по известни марки дали е такъв ефекта :081:
Дай модела.
SАP-2810LX
До сега съм купил 4 климатика 100v от ******** и едно LG от Техномаркета само инвертори. С тях отоплявам 120кв. и не плащам повече от 150лв. в най студените дни.
Тошиба RAS-225GDR в спалнята - кеф.
SAnyo-то 2006г. в хола - за него казах.
Sanyo SAP-A22U ново на тъщата
Fujitsu - J22T ново - детцката - невероятен.
LG C12AWV ново в кухня и всекидневна - доволно и комфортно за целта.
Всички работят перфектно и при - 15. :yahoo:
Sorry за спама но:
А за колегата с конвекторения радиатор мога да кажа - колега, когато махнах конвектора и сложих Fujitsu-то детето се разкарва по гащи, преди беше немислимо. Тъпия конвектор харчеше колкото 3 климатика :081:
Ох пообърках модела SAP RAS :081: 2810LX беше Хитачето на колегата - взехме ги заедно
Санйото е SAP-CG28P
Колега, и реколтата си объркал с 2 годинки. Иначе машинката е чудесна. :bravo
joro_bul, тук темата е " Климатици Panasonic, National ", а и правописа ти куца.
Цитат:
Първоначално публикувано от cameo
joro_bul, тук темата е " Климатици Panasonic, National ", а и правописа ти куца.
cameo, мерси за забележката на ръка пиша по-добре:) а тук има спор дали да се ремонтира за 800лв. или да се вземе работещ за тез пари.
Хубав ден ти пожелавам.