И моя Panasonic CS/CU-E12DKE спря да топли
  От няколко дена въпросния климатик духа топло докато стигне до етап на размразяване.
Тогава спира и започва да мига лампичката на таймера. Като го изключа от мрежата и не работи известно време, като го пусна - тръгва... и така до следващото размразяване. Чеквах го и на Н16 започна да бибка.
Доколкото разбирам проблема е в платка във външното тяло. Възможно ли е компресора да е сдал багажа или
може би има нещо разместено или лош контакт ? Иначе на охлаждане работи. Климатика е купуван и монтиран 2006 г.
Няма правени профилактики.
При тези симптоми може ли със сигурност да се каже, че компресора е повреден ?

Поздрави.
     Re:И моя Panasonic CS/CU E-12DKE спря да топли
  99% компресор в един момент съвсем ще спре да топли:(
  Давайте хилядарки да се "топлите" с климатиции... Един конвекторен радиатор е под 300лв....
  Оригинално... ма рискуваш, да останеш неразбран нещо... 
  CodeWarrior- ти се базикаш нещо май:) а като ходиш да плащаш тока колко плащаш:)
  ...сигурно кара и трабант за 300 лв.За какво да плаща повече ? И трабито го вози от А до В...
   Цитат:

Първоначално публикувано от CodeWarrior  
 Давайте хилядарки да се "топлите" с климатиции... Един конвекторен радиатор е под 300лв....

Хитро,ами тогава взимай брадвата и бегай в гората за дърва...
  Нема нужда чак в гората - хората ги карат пред врата ..., че нарязани и нацепени дори! И в този занаят обслужването се пододбри доста в последни времена... Само хамалогията и пушека няма кой да намали на любителите на този вид отопление.. :help
  MikiOne, ако си спазвал гаранционните условия Panasonic дава гаранция за компресора 5 години. Условията на търговската гаранция са написани на гар. карта. Успехи!
   Цитат:

Първоначално публикувано от vanko68  
 ...сигурно кара и трабант за 300 лв.За какво да плаща повече ? И трабито го вози от А до В...

Ахам с такъв "трабант" адакс стоя по къси ръкави вкъщи.... Голям лукс топленето с климатик, сигурно е плюс да ти вее във врата и на -15 да се цудиш какво да пуснеш да се стоплиш.

chachoto, базикам се защото топленето на климатик е според повечето хора най-евтиния вариант. Тогава трабанта не знам кое е. Купува климатк за 2-3 хилки и после за 1 седмица като стане студено, мръзне, ама се радва как се "топли" евтино. Трудно е да убедиш хора които гледат винаги да минат максимално тънко, че понякога комфорта е на първо място, не цената. Да, плащам повече ток, ноооо стоя на топло, ходя по гащи и бос вкъщи. Поддържам 24-26 градуса, нищо не ми вее, не размразява и не духа чат пат студено, проблеми с пукане и шум нямам. Топля баня, хол, кухня и спалня, не се завирам в една стая с климатика и не дебна кога някой ще отвори врата 5см, че да не влезе студено. Та така караме тия с трабантите. 
  За твоя Адакс да не си дал малко пари? Той си е най-обикновен конвектор, да не мислиш, че има в него някаква космическа технология :081:
Защо реши, че с климатиците не можем да поддържаме 24-26° и да топлим целия апартамент? Можем, че и доста по-икономично от теб. 
  Е, радиаторите Адакс, са едни от най-хубавите конвекторни радиатори, не може да се сравняват с трабанта. Но само едно искам да пипитам CodeWarrior, след като темата е за повреден климатик ти за кво се правиш на оригинален, след твоя пост всичко остано е спам и почва спор с тебе, и темата на човека се забозва.то и моя пост е спам ама ми писна от такива, хубаво топлиш се с качествени радиатори, ние с климатиците сме се прекарали, еми трай си там кво злорадстваш, и спамиш на човека темата.

П.С. Аз имам такива радиатори още от 1999-та, с климатици съм от 2006 и вече 4-та година не съм пускал Адакса, просто не се е налагало. MikiOne извинявай още един път за спама. 
   Цитат:

Първоначално публикувано от CodeWarrior  
 Ахам с такъв "трабант" адакс стоя по къси ръкави вкъщи.... Голям лукс топленето с климатик, сигурно е плюс да ти вее във врата и на -15 да се цудиш какво да пуснеш да се стоплиш.

chachoto, базикам се защото топленето на климатик е според повечето хора най-евтиния вариант. Тогава трабанта не знам кое е. Купува климатк за 2-3 хилки и после за 1 седмица като стане студено, мръзне, ама се радва как се "топли" евтино. Трудно е да убедиш хора които гледат винаги да минат максимално тънко, че понякога комфорта е на първо място, не цената. Да, плащам повече ток, ноооо стоя на топло, ходя по гащи и бос вкъщи. Поддържам 24-26 градуса, нищо не ми вее, не размразява и не духа чат пат студено, проблеми с пукане и шум нямам. Топля баня, хол, кухня и спалня, не се завирам в една стая с климатика и не дебна кога някой ще отвори врата 5см, че да не влезе студено. Та така караме тия с трабантите. 

По едно нещо си приличаме и по две се различаваме:

1.и аз си седя у дома по къс ръкав и слипове;

2.твоят апартамент които топлиш целия с един радиатор е от 16кв.м., моят който топля с 2 климатика е 86 кв.м.(айде като изключа едната неотоплявана стая -14кв.м. остават 72кв.м.)

3.сам си забелязъл втората разлика е като отидеш да плащаш тока.

Тази нощ в моята спалня понеже забравих климатика на 26 градуса и заспах, цяла нощ беше на 26 градуса-най-комфортно ми е на 20 градуса.Навън имаше мъгла и беше -2 градуса...
  Днес ми се обади техник от сервиза и ми предложи за 650 лв. - демонтаж, смяна на компресор /нов, не от дефектна партида/, зареждане с фреон и монтаж.
Как ви струва офертата, заслужава ли си да подменя компресора ?
Човека ми обясни, че са смъкнали цената на въпросния компресор.

Със здраве.
  Взимай, само компресора беше доскоро по-скъп. Като сложиш демонтаж монтаж 80 лв, смяна + R410A още поне 100 тина лв виждаш къде отиваш