Здравейте , ако може да ме насочите какво точно значи тази грешка. Фреона не е допълван и климатика е работил към 6 г .
Благодаря предварително .
Здравейте , ако може да ме насочите какво точно значи тази грешка. Фреона не е допълван и климатика е работил към 6 г .
Благодаря предварително .
Това и аз го видях . Въпроса е транзистора лисе сменя или цялата външна платка .
То е модул не е транзистор. Но има вероятност и компресор да е.
Дано да не е ... Някаква насока за по-точна диагностика ?
Повредата е във външното тяло така, че по интересно е какво пише на него.
За CU-2E Модулът с мощни транзистори на компресора прегрява. Открита е висока температура в IPM и тя се изключва.
За CU-3Е/4Е Отделяне на висока температура от компресора. Ако се открие проблем с излъчване на топлина от електрическите схеми, работата спира.
Нещо може да пречи на разсейването на топлината на вън / "затлачен" външен топлообменник / или вентилаторът на външното тяло е дефектирал.
Дефектна IPM схема.
Изтичане на фреон.
@qqto
малко като доктор Хаус трябва да действаш:
като първа стъпка чистиш топлообмениците на двете тела
след като си се уверил че компресора или кабелите към него не дават утечка към корпус
източваш фреона, пускаш климата празен и гледаш за грешки, после можеш да
вакуумираш системата и да заредиш с кантар, 30 грама компресорно масло няма да навреди
ако грешката F96 си седи сменяш компресора
между другото много лбопитни са резултатите, когато на стара бангия на R22 се сложи компресор на R410а ;-) въпреки скептизицма ми че топлообменниците ще издържат на по-високите работни налягания
до сега няма никакви проблеми а колко се вдига мощността според вас а ?
nebelservice кой точно компресор на р22 си заменил с такъв за р410 и тази стара бангия инвертор ли е била ?
Моля да не спамите в темата !
А сега по съществото на въпроса ... Направих нещо друго - откачих компресора от платката и замерих - всичко в норма и няма утечки . После пуснах климатика както си е откачен и грешката остана F96 и според мен модула е дал фира ...
А пробва ли метода с трите лампи, минимум 100W вързани в звезда да ги включиш вместо компресора. Ако всичко е наред трябва в началото леко да започнат са светят като постепенно усилват светлината.
Някъде този метод дава резултати другаде не, зависи от електрониката и заложената програма.
Запуска ли се първоначално компресора или веднага изплюва тази грешка
Ако веднага излиза провери си температурния датчик на ИПМ модула дали не си е променил стойностите или не са се разхлабили крепежните болчета на радиатора на ИПМ-а
Благодаря . Утре ще я изкъртя образно казано тази платка и ще я огледам сложена на масата , а не висящ наполовина от прозореца angel