Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 54

Panasonic CS/CU-E12CKP - грешка F99

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Panasonic CS/CU-E12CKP - грешка F99

Здравейте! Имам, или може би е поп-правилно имах, климатик Panasonic CS-E12 CKP. За мен това е уникален климатик. Повече от 6 години работи.Зимно време не се спира.А лятото е в малко по- разпуснат режим . Нищо му нямаше до днес. Станахме и горкия нямаше сили. Извикахме човек да го погледне. Разбира се грешка F99. Надявам се да е платката, но се подготвям за най-лошото.
    Имам два въпроса към вас: Първият е - ако е компресора - съществуват ли все още компресори за този вид климатик и колко би стрвал?
    И другият ми въпрос е - Ако се наложи да търся нов климатик - какво бихте ми препоръчали. Да е с характеристики, подобни на този, който имам. Изобщо не разбирам от климатици, студено е и може би ,което щях да направя е да отида до Техномаркета и да купя първия на по-сносна цена.
    Май имам и още едно въпросче - да не го купувам от Техномаркет,а от къде? (за София става въпрос)
    Благодаря ви много !

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Panasonic CS-E12 CKP

Има толкова фирми занимаващи се точно с климатична техника само потърси.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Според мен не го отсвирвай този... добри машини са като хладилна част.
    Иначе ако опреш до избор на нов климатик, тук сме насреща, само казваш условията и ще имаш добри предложения.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Компресор Тошиба инверторен 660лв гледах цена на едро.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Хубав климатик, но с заминал копресор, не си заслужава да се сменя компресора

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

И колко ще стане със ремонта...?Наливаш нови 800 лева и имаш климатик на 6 години с нов компресор - не си заслужава .Дай още малко и си вземи нов климатик.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всъщност компресорът е Matsushita 5CS102XEC.
    А означението CS означава Scroll компресор.
    Попитай cooler от форума на каква цена ги дава, беше писал, че има тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg341318
    Жалко, ако е изгорял. Скроловете са много хубави по принцип. Гледам цена към 650 лв за точно този модел...

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

И аз съм на тезата че е по добре да си вземеш нов климатик. Резервните части никога не са с такива качества, каквито са оригиналните - те са предвидени да покрият някакви нужди, примерно гаранционно обслужване. Някой хора ги купуват като си мислят че имат нов компресор, но този нов компресор със сигурност не е този, които си имал досега.

11. Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Пловдив

dkolov е абсолютно прав. Ще дам пример с мен на един панасоник G123KE смених компресора с нов точно преди два месеца работи нормално 2 месеца и счупи и двете пружинки на клапанчетата, а забравих да кажа че компресоера е двойнороторен. След отваряне на компресора установих че материала на пружинките и изработката е абсолютно аналогична с дефектните пружинки на ДКЕ компресорите.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

georgiborisov след като смени пружините работи ли пак компресора ???

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Най-вероятно работи, ама това не означава че работи като нов.
    нали не вярваш че човека разполага с модерен завод за производтсво на компресори, че да може да изпълни всичко както трябва. Просто е сменил пружините, а ако беше така лесно що не започнем да сменяме пружини в Правец. Имаме опит знания и т.н.
    Има тънкости, които никой няма да ти каже, нито пък ще напише на някое място и всеки компресор е обречен в момента в който се отвори.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Пловдив

добре че запазих пружинките от стария компресор, смених ги и заработи по добре и от преди

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

dkolov мисля че си закаснял , в смисал че тази процедура е отдавна практикувана от колеги и не само при това успешно . Има обречени компресори само ако попаднат в ръцете на аматьори !!!

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами ние сме много глупави тогава. Щом имаме професионалисти що се занимаваме с монтаж на климатици. Дай да се занимаваме с производство на компресори.
    В света се продава десетки милиони климатици, а пък в България десетки хиляди хиляди. Много по-голяма далавера е да се замимаваме с компресори.
    Или може би света се е объркал и няма достатъчно добри хора дето да рабират как се оправя компресор.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Аз съм за ......... , но вече няма Кремиковци , пак в Китай ще трябва да ги поръчваме

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 21-01-13, 21:54
  2. Проблем с климатика Panasonic CS-E12CKP ПОМОГНЕТЕ
    От bat.zdravo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 30
    Последно: 22-12-11, 23:30
  3. Panasonic CS-E12CKP - грешка F96
    От qqto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 12
    Последно: 14-09-10, 22:39
  4. Panasonic CS-E12CKP - грешка H11
    От kapitana55 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 26-06-10, 22:07
  5. Грешка F61 на DVD Panasonic
    От Conqueror във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 15-04-09, 11:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе