Re:Мнения за Panasonic (CS-229XB, CS-289XB и CS-409XB)
Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Когато имаш добра изолация става точно така. Все пак 48 см. тухла 5 см вън и 5 см. вътре изолация държи топлото да не бяга :)
Едната ми стая е към булевард и там съм сложил две дограми ПВЦ една зад друга:)
Явно живеем в идентични постройки. Моят зид също е 50см печена тухла, а таваните са ми на 3,09, само в едната стая сложих картон и стана 3,03. Топлозагубите действително са много малки. Аз обаче не съм слагал външна изолация, само на места на външните стени има също картон. Явно постройката в която живееш е строена или в края на 19ти или в началото на 20ти век, когато са правени подобни изпълнения и си или на 1ви или на 2ри етаж, за да имаш тая дебелина на стените, защото при тоя тип строителство носещи са точно стените :)
Аз също съм с 48 см зидове /къща/ и имам външна изолация 8 и 10 см, в зависимост от разположението на стената.Само на едната стена в стаята на малкия имам вътрешна - каширана вата и дървена ламперия, поради невъзможност за сложа отвън.Направена е перфектно, понеже сам си я правих :yahoo: .Зиме и лете нямам никакви проблеми.Топлозагубите са много ниски и машините ми работят идеално и при -20 градуса.През лятото е хладно дори и в големите жеги, много рядко се налага да пускам на охлаждане и то за кратко време.Затова и избрах ТОШКО и ДЖЕНЕРАЛА, заради ниския минимум.
chachoto аз на твое място бих се отоплявал само с вино и секс при тези изолации :))
:offtopic:
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
chachoto аз на твое място бих се отоплявал само с вино и секс при тези изолации :))
Алекси климатика работи 24/7/12месеца в годината.Виното от прекалено топлене с него има странични ефекти, но и свършва...А иначе ти завиждам за с___са, доста издръжлив трябва да е компресора/инструмента за да дава "жега" 24/7/12 и да няма износване/протриване или трябва да внимаваш със "загубата на фреон" че трябва време за зареждане... :)) :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
:offtopic:
Алекси климатика работи 24/7/12месеца в годината.Виното от прекалено топлене с него има странични ефекти, но и свършва...А иначе ти завиждам за с___са, доста издръжлив трябва да е компресора/инструмента за да дава "жега" 27/7/12 и да няма износване/протриване или трябва да внимаваш със "загубата на фреон" че трябва време за зареждане... :)) :Drinks:
:-memnon :-memnon :-memnon :god :)) :bravo :Drinks:
Скъсах се от смях.Чудесно чувство за хумор.