Здравейте,
Предстои ми покупка на два климатика за спалня 15,5 кв.м. (40 куб.м.) и за всекидневна 27,5 кв.м. (70 куб.м.) и мисля, че се спрях на CS-229XB за спалнята и CS-289XB или CS-409XB за всекидневната. Някой ако има впечатления нека да напише.

Здравейте,
Предстои ми покупка на два климатика за спалня 15,5 кв.м. (40 куб.м.) и за всекидневна 27,5 кв.м. (70 куб.м.) и мисля, че се спрях на CS-229XB за спалнята и CS-289XB или CS-409XB за всекидневната. Някой ако има впечатления нека да напише.

Мисля във форума няма човек с таква машина, който да е презимувал, има колега с 3 броя такива ама предния модел, май той най-точно мнение може да ти даде. Според мен при такива върхови машини, въпроса по-скоро е от къде да го взема и кой да ми го монтира. Гледай да ти го монтира човек, който няма да "осере" хубавата машина с някой калпав монтаж и да го вземеш от фирма. която е достатъчно стабилна и ще може да ти осигури последващ сервиз в София (доколкото разбрах си от Сф), както и фирмата да не е някоя еднодневка.

shampi - как си с изолацията и дограмите първо. Ако смяташ да спиш в отоплителен режим по добре да погледнеш към високия клас на тошиба. Панасоник духат по силно на най слаба степен от другите климатици като идеята е да отопли цялото помещение равномерно.Аз не спя на пуснат климатик и за това си взех и за спалнята 228ХВ. Страхотни климатици и като изработка и като работа.

До колкото знам не ги изключваш през зимата или спиш в стая с друг отоплителен уредПървоначално публикувано от chachoto
shampi ето тази конфигурация ще е най-удачна от към комфорт и ще се наслаждаваш на две различни марки и модели с невероятни показатели и екстри.
http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=152 - спалня
http://clima-design.bg/170,national-...cs-409xb2.html - всекидневна

Климатика в спалнята се гаси в23:30 вечерта и се пуска в 7 сутринта на програма, другите два не се спират.

За тези 8ч. замервал ли си колко спада температурата в стаята? И как се представи в най-студените сутрини при включването му?Първоначално публикувано от chachoto

Вратата е отворена и от там ми влиза топло температурата спада при -10 градуса не повече от 2 градуса.Никакви проблеми при тръгване сутрин и в най студеното време все пак компресора е scroll и предварително отопление не му е нужно.

При теб на климатик за целия апартамент се падаха около 50-55 вата/куб.м. ако се не лъжа. И в комбинация с добра изолация се получава този идеален резултатПървоначално публикувано от chachoto

50-55 вата на куб.м е много по скоро на квадрат ми се пада по толкова.

Така ли беше, забравил съм вечеПървоначално публикувано от chachoto
За подобен род климатици само

Еееееееееее искаш да кажеш, че отопляваш жилище 150м2 с 3 22ки ? Това е по-брутално от моето отопление на около 130м3 с една 28цаПървоначално публикувано от chachoto

chachoto малко се бъзика.Ако добре си спомням беше писал че топли към 70 квадрата при 3 метра височина на таваните.Демек около 200-210м3 с три 22-ки

Когато имаш добра изолация става точно така. Все пак 48 см. тухла 5 см вън и 5 см. вътре изолация държи топлото да не бяга
Едната ми стая е към булевард и там съм сложил две дограми ПВЦ една зад друга

chachoto, сега ти разгледах климите ами те "горките" с КОП 6,75 и ходят до 6,1 KW,

С този дебел зид и при тая изолация, зимата едва ли те плашиПървоначално публикувано от chachoto