Ако и ДАЙКИН-а отдава 1000 вата при -10, не ми се мисли.
Преглед за печат
Ако и ДАЙКИН-а отдава 1000 вата при -10, не ми се мисли.
Недей да спираш да мислиш, не отдава толкова. Това са номинални стойности. Бързо забравяш май.Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
май при така изложените таблици ще отпадне като вариант. Тошибата вижда зор на -10 дето е с максимум 6.2 Кв
доколкото знам при -10* остават 2,5кВ и КОП 2,3
Да, номинални са, ти би ли си взел климатик с 1000 вата отдаване при -10 по номинал.Не оплювам ДАЙКИН-а.Точно това искам да кажа, че ПАНАСОНИК-а няма как да има нещо общо с ДАЙКИН по хладилната част, освен по дизайна.Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Явно не са малки топл. загуби на тази стая.Ако данните за Тошиба са верни ще ти трябва климатик с по-голям номинал при тази температура, доста по-голям, стаята ще е детска.Бих ти препоръчал преди покупка да се опиташ да пресметнеш тези загуби.Не е кой знае каква философия един приблизителен разчет.Можеш да видиш тук:Цитат:
Първоначално публикувано от alexx
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg468997
Успех!
Както някой беше казал: "Те Панасоник не бяха ли телевизори бе?". Дайкин от телевизори едвали разбират нещо, но за климатици са си на място. :)Цитат:
Само леко да вметна ,че Панасоника ми дето е на 7 г има по-виско коп и отдавана мощност от дайкините посочени по-горе. Съседа си сложи такъв и работи като хладилник мраз .Въртешно тяло Япония , външно Чехия....... Нещо често размразява също така....Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Не слагайте в един кюп всички климатици панасоник/национал да се разберем.
+1 :RTFM:Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Верни са ми данните http://media.snimka.bg/8001/022257077.jpg?r=0Цитат:
Явно не са малки топл. загуби на тази стая.Ако данните за Тошиба са верни ще ти трябва климатик с по-голям номинал при тази температура, доста по-голям, стаята ще е детска.Бих ти препоръчал преди покупка да се опиташ да пресметнеш тези загуби
просто досега вратата е махната и се топли коридор общо 18м2 или 46м3
след преработката ще си се затваря така че загуби няма много по-малко са от 800В
Твоята 13-ца ІІІ серия има 3,45 кв мах отдаване при -10.
Не би ли трябвало да гледаме номинала, Еди? :)Цитат:
Да, аз само споменах за мах топлоотдаване.
Споделям това мнение.Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Като пример :
Климатик Панасоник CS-A125KE/CU-A125KE, закупен през далечната 2001г.Първите две зими го мъчих да отоплява помещение 81куб.м, а след това го преместих на облекчен режим - 39куб.м.И двете помещения без изолации , отдолу маза, без съседи отгоре първите три години. Климатика и в момента отоплява това помещение със среден разход около 800W за час през последните 48 часа.Най-интересното обаче в случая е , че в книжката му пише : "В режим на отопление температурата вън трябва да е в границите от -6 до +24 гр." И още производителят е записал, че при тези условия климатика трябва да работи 7години. Как ли се е справял с температури от -15, -22гр. не знам.
Дано и сега произвежданите климатици са толкова здрави! :) :cool: :wink:
CS-E7GKEW (CU-E7GKE)
CS-E9GKEW (CU-E9GKE)
CS-E12GKEW (CU-E12GKE)
CS-E15GKEW (CU-E15GKE)
ей за тия модели намерих сервизни документи, НО те не са подови а стенни!
има ли вероятност и тия графики по нагоре да са такива?
с тия Панасоници е страшна мъгла