Re:Panasonic E12-GFEW подов
Цитат:
Първоначално публикувано от alexx
Здравейте търся мнения относно този Panasonic E12-GFEW подов. Възнамерявам да слагам такъв и ще се радвам на мнения от вещите в занаята и от ползватели на такъв. Като ТТданни ми върши работа, но ме притеснява едно изречение най-отдолу в каталога на Панасоник никъде не видях да има звездичка че се отнася за моделите, а и най отгоре има табелка
-15
по надолу в Работен обхват Отопл. Мин. / Макс. °C -15 / 24
ЛИНК към каталога
та очаквам мнения по въпроса
Колебаех се като теб октомври миналата година между фуджи/фуджитсу/дженерал и панасоник LKE серията.Избрах за офиса от подписа фуджи илектрик 12 ЛД и не съжалявам.
В 19кв офис на 3 етаж, изцяло вътрешен офис(само прозореца и стената на прозореца имат досег с околната среда не може да се затопли повече от 17 градуса.Така ми се оплака наемателката.Каза още, че когато му даде газ на 24-25 градуса се получавало шум от външното тяло сякаш ще излита...всичко се тресяло и вибрирало.Сутрин на -6 с моят климатик никакъв проблем да направи 23 градуса и да ги поддържа целодневно.
Аз не бих рискувал с панасоник.Само като им видя дизайна опреди 5 години на подовата серия 100% закупен от дайкин и 100% еднакъв с него, ми става ясно 100% че и технологията им е отпреди години...
Особено след като ми се оплака тази моя позната, не бих дали лев за климатик панасоник за европейския пазар.
Насочи се към мицубиши(илектрик или хеви) дайкин, фуджи илектрик, фуджитсу, дженерал, тошиба, шарп.Ако искаш 100% японско toyotomi или chofu.
По принцип външните тела на ПАНАСОНИК, от тези, които се продават в България, които са до -15 имат индекс 3 накрая, другите са до -5, -7, та нещо ме съмнява, че са "сбъркали" каталога.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
По принцип външните тела на ПАНАСОНИК, от тези, които се продават в България, които са до -15 имат индекс 3 накрая, другите са до -5, -7, та нещо ме съмнява, че са "сбъркали" каталога.
Откакто се получи "масовия дефект" на 6000 компресора на климатици панасоник в Бг нямам доверие на производителя, вносителя и търговците които го препоръчват.Някои от тях може "без да искат" да са внесли от моделите без тройка и да ги продават като такива с тройка(до -15 градуса).От време на време се замечтавам за панасоник,ако не за друго поне заради дизайна, но като си спомня дефектната серия и всякакви еротично-дизайнерски фантасмагории умират у мен.
Доста вода ще изтече докато спечелят отново доверието ми, ако изобщо успеят да го спечелят...
От това което чета в шведския форум за панасониците има много оплаквания и клетви...и отбелязване че нямат нищо общо с тошиба, фуджитсу, мицубиши или дайкин.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
....Някои от тях може "без да искат" да са внесли от моделите без тройка и да ги продават като такива с тройка(до -15 градуса).
+1
миналата есен като взимах климатика и аз се бях ориентирал в началото към панасоника и знаех че -3 е нискотемпературната серия обаче всички "търговци" с които говорих ми обясняваха как нямало такова нещо... как те всичките били -3 ама вече не им го пишело по моделите... а като ги питаш що в каталога има 2 варианта седят и те гледат като теле в железница...
За да няма много оферти за други марки "как добре се справят "
тук става дума за ПОДОВ климатик
Комплект KIT-E12-GFEW-1
Вътрешно тяло CS-E12GFEW
Външно тяло CU-E12GFE-1 тук пише -1, не нито -3 нито -7
мисля и желая да монтирам ПОДОВ в момента в тази стая има Дайсекай 3 и е излишно да коментираме плюсовете на стенните климатици.
Стаята ще е детска и ще се седи на пода така че ще се сменя климатика. Искам информация за конкретния модел на Панасоник
или ще се ходи на Daikin FVXS35F, Fujitsu AGYF 12LAC, Mitsubishi SRF35ZIX-S, Toshiba B13UFV-E
Да, де това казваме, с индекс 3 са до -15, другите без индекс или с индекс 1 са или до -5 или до -7.Ако е подов, по-добре разгледай другите теми, там има описание как работят.
Моя коментар беше по скоро "добре гледай какво точно ти продават" - въпреки че така като гледам този подов го дават за ниско температурен (-15) а той няма "клонинг" който да не е нискотемпературен (ако може да се вярва на преведения каталог).
Най-идиотското в този каталог е че за всички модели пише...
"Този модел не е подходящ за непрекъсната работа в режим отопление под -5ºC (24-часова работа)."
Дори и за тези които са от "-3" серията...Аз лично бих потърсил информация на език различен от българския.
По всички сайтове по света го дават до -15.
Дано само след това от фирмата не му кажат "ама нали тука пише да не го ползвате дълго при -5" - гаранцията отпада...
Леко се поправям по-света го дават до -15, ама модела е с индекс 2 - http://www.ecoconsult.no/index.php?p...hk=1&Itemid=27 .Така, че пак нещо не е наред. http://www.lmg.nu/fileadmin/support/..._12_18gfe2.pdf ето сервизното на 2-ката.Така като го гледам, хич не ти го препоръчвам - при -10 отдава номинално 1000 вата.
3 Прикачен файл(ове)
Чак ми е странно като гледам диаграмата на +7 отдава 3.5kw а на -10 отдава 1kw.
Гледам че 12-ката CU-E12GFE-2 е с капилярка.
Последния файл най-отдолу е за 18-ката която е с TPB /expansion valve/ но според докоментацията пак си е много зле при -10 градуса.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Откакто се получи "масовия дефект" на 6000 компресора на климатици панасоник в Бг нямам доверие на производителя, вносителя и търговците които го препоръчват.Някои от тях може "без да искат" да са внесли от моделите без тройка и да ги продават като такива с тройка(до -15 градуса).
Недоверието - само към търговеца, вярвай ми знаят какво продават! Имам приятел, собсвеник на магазин за климатици, много добре знаеше че са внесени машини произведени за и Гърция, Италия и Испания, защото цената е била почти на половина. Зимата "свят му се зави" да обикаля и да сменя компресори...
@sunmanbg нужно ли е човек да е с 5 висши образования, за да знае всичко за бойлера, печката, климатика, автомобила, мебелите и т.н... Топката остава в ръцете на търговците, именно те трябва да ни обясняват на всеки според нуждите - това ДА това НЕ! /но не го правят/.
не съм казал че не трябва да обясняват, нито че човек трябва да разбира от "всичко" - просто жиевеем в БГ... и когато някой ти каже "няма проблем, това е нещотото дето ти трябва - дай сега 5лв" - човек трябва да има едно на ум и да се огледа (било по форуми било по сервизни)
GFE-то на panasonic е правено съвместно с Дайкин. Така че, ако го плюете, маскарите и така прехвалените иначе подови дайкинчета.