Re:Панасоника ми отказва да духа топло при положителни темп. навън....
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
И това в кой град е?
Варна
Гледаха го двама тъпири от фирма за климатици. Точно това опипаха първо тръбичките за омазняване. Донесаха някаква бутилка и я свързаха с климатика - пускаха - пръскаха - съскаха - какво ли не правиха един час и нещо - одрънкаха ме 50 лева и си заминаха. Бил пушка и вече щял да работи. Е не работи!
А ампераж видя ли ги да мерят?
Много монтажници почнаха и да ремонтират без да имат опит и знания е все някога ще се научат.
Тук има няколко момента с тъпирите и фирмите. Първо като извикаш тъпири ще ти свършат работата като тъпири и в това няма нищо чудно. За съжаление преценката кого да извикаш е трудна, но не е невъзможна. Има достатъчно читави хора на пазара, които ще ти свършат работа. Защо плащаш за несвършена качествено работа? Те като преключат ремонта не могат ли да ти покажат какво са свършили?
Как няма да платя? Кой го оставят без да си плати сметката? Работата принипно беше свършена - пред тях климатика духна топъл въздух и си тръгнаха.
После видях че нагласили дистанционното на 30 градуса и 3-та последна степен сила на струята на въздуха. Ето - духа топло ми вика и си тръгнаха. Тарикати.
Възрастни бяха - около 45 годишни и двамата. Единия само пушеше цигара след цигара и работата му се състоеше да мърда бутилката им.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300401338[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
За съжаление преценката кого да извикаш е трудна, но не е невъзможна.
Прав си. Следващият път ще хвърлям боб и и ще врътна едни карти таро на коя от десетките фирми във Варна да звънна.
Няма да е в близките месеци. Здраво съм го закъсал с финансите и повече излишни - грешни пари нямам.
То и аз имах повикване за Панасоник дето не топли в последните студове, бях сигурен че е компресор макар че работеше а те дай само да го заредим да видим че как да купуваме друг намаме пари. Ей така както го бяха закъсали след два дни си сложили нов Панасоник и то пак от същите дето са взели предишния и дето не бяха пожелали да видат какво му е защото било много студено.
За съжаление аз нямам такива финансови възможности от 2 години насам. Този климатик е купен преди 6 г. и половина.
Моят - ца разлика от описания от теб - работи перфектно на студено - на положителни температури не ще да духа топло. Много тъп проблем.
Да си ми близо мога да ти го оправя.
Цитат:
Първоначално публикувано от Daxy
За съжаление аз нямам такива финансови възможности от 2 години насам. Този климатик е купен преди 6 г. и половина.
Моят - ца разлика от описания от теб - работи перфектно на студено - на положителни температури не ще да духа топло. Много тъп проблем.
Шунтирай термото/кликсона/ защитата на компресора.