какво му има на National CS-AG25V-W
Здравейте ,по знаещи колеги /колега съм но по TV/.Молбата ми е да ме насочите какво да измеря ,проверя и т.н.за да направя една категорична диагноза .Значи фактите са такива;от близо 10-на дни без никакви индикации за авария спира да топли.В началото със смяна на режима т.е. студено,топло като че ли му намерих цаката ,но скоро ми схвана и този номер.Извиках от фирмата /монтажник/гледа ,
слуша и без да отвори дори капака отсече-компресор.Не щеш ли ,вечерта реших да пробвам,работи като змей.Питам жена ми да не са сменили компресора,тя ме гледа като за пръв път.Така два дни и пак запецна.Викам в петък майстор от осака че сме на една улица ,гледа ,слуша -клапан.Ок,няма проблем но вечерта без да пипам никакви клапани ,включвам ,а той, да г о нося да пече пилета на площада.Така
до събота вечерта и пак ме изостави.Това е колеги в резюме ,казвайте от къде да го започвам,смъкнал съм пр.капак,пред мен са платка ,дясно зелен мигащ lcd,средата жълт свети постоянно ,над зеления red
не свети ,компресора работи но на ниски обороти/обща конс.340W/при нормална работа около 900W.
Знаещите ,винаги са в края на колоната!!!!?
Re:какво му има на National CS-AG25V-W
Привет колега само да те попитам като спре да топли какви са признаците на компресора *по-подробно*, вътрешното - върти ли турбината. :huh:
При Националите има един характерен проблем блокирва четирипътния клапан при размразяване но понякога това е и харектерен признак за заминаващ си компресор. Значи когато направи проблема пипни тръбите дали са студени или топли. Също замери Ампеража и кажи.
Здравей ,колега сега се прибирам ,понеже го оставих включен, да мисли дали ще става нещо от него или не и констатациите са следните ;на вътрешното тяло red operate мига ,турбината не върти а като го изключих надникнах на външното и съзрях че червения мига
4 пъти.От моя опит знам че щом е червено -лошо но все пак да чуя вашата последна дума
Поздрав.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300726230[/time]_________________________________________________
Привет колега Velev да отговоря и на твоите въпроси за да си направиш обобщението и естествено -заключението.Първо тръбите ,всички ги опипах ,студ,обща консумация /на контакта /220V/преди трафа-1,46-1,58A.Компресора работи като, че ли на ниски обороти но ,със същия типично свистящ звук.Поздрав.
Здравей колега!
Разбирам, че компресора работи, като от време на време захапва да топли, което изключва липсата на хладилен агент. Така, проблема остава да се търси в електрониката, или в механиката на четитипътния вентил (байпас), както е посочил като вероятна причина и колегата Велев клима. Като за начало бих проверил бобината на четирипътния вентил. Имал съм доста случаи, при които бобината е ок, но като се постопли прекъсва. Това е най-благоприятния вариант за теб-да се окаже бобината, но май Велев ще излезе прав.
Определено си е заминал компресора и най вече прослувутата пружина както в новите модели. С тази консумация и тези симптоми. Събирай пари за нова машина.
Само за уточнение, за обща култура на тез клими "пружината" е в вид на дъга а не спирална и са два броя. Компресора е "железен" - няма умиране, не мисля че една пружина е проблем!!! че да си хвърля човека климатика.
Благодаря момчета ,то лошите вести по-добре сутрин че лесно се отвяват ,но щом са дошли как да ги върна.Тази люта пружина трябва да влеза в компресора да я закача нали?
А и джуджетата сега си имат проблеми и не им е до моите пружини.Някоя идея за комп......
не смея да го изпиша .Поздрав.
От опит с 22-ка бих споделил следното. Когато ти направи номер отвори външното/без да го спираш/ и огледай около четирипътния вижда ли се замръзване. Проследи кабела от бубината и го изключи и включи 2-3 пъти и виж резултата, ако при тая маниполация зацепи и тръгне викай техник да го сменя. При тия 1.5А забеляза ли да затопля външната пита? По време на проблема опипай трите тръби на четерипътния и кажи коя е топла и коя студена, както и коя къде отива.
Привет ,колеги ,тоя климатик направо го клъвнал щъркел.Сутринта излизайки го заплаших че ще му пея псалми и...прибирам се на обяд-пее като балканче и едни горещи вълни ,сякаш
нищо не е било .От моя занаят знам,че няма по отвратително нещо от прекъсването-тъкмо се наведеш нещо да измериш,хоп -всичко точно,то и преди май доста време пак така беше,наведеш се да я целунеш а тя се засмее.Та вече не знам в коя посока да тръгна -по него или срещу него а и да му описвам ли подвизите ,че станах банален.Поздрави.
Така и тук на 90 % съм за компресор и на националите(панасониците) ротационните компресори са със ПРУЖИНКИ, и тези симптоми са точно за счупена пружинка. Пиши от къде си.
Специално CS серията на Национал/Панасоник са със скрол(SCROLL) компресори. :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Специално CS серията на Национал/Панасоник са със скрол(SCROLL) компресори. :yikes
Браво бе :-memnon от кога Панасоник слагат скролови компресори във всяко вътрешно тяло на климатик, а будалите дават стотици левове за нови или рециклирани. Ами просто си взимат един скролов компресор от вътрешото тяло и готово.
Колеги не пишете глупости.
CS при Панасоник е същото като RAS на Тошиба и Хитачи, означение за вътрешно тяло на климатик
CU при Панасоник е същото като RAC на Хитачи означение за външно тяло на климатик.
така, че няма нищо общо с какъв компресор е.
За съжаление със SCROLL компресори са само модели от най-високия клас на марката.
Привет ,колеги къде да го видя моя юнак SCROL или знам ли какъв,то сигурно трябва някъде да пише но, като го гледах как е увит и надунден с разни кечета които така яко са залепени
че трябва да го гръмна да му излязат надписите.Нямате ли нещо като справочници ли,не знам как е по вашата терминология -модела и.....Поздрави на всички и дайте идея как да сменя тая пружина без да ходя на гурбет.