Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 31

какво му има на National CS-AG25V-W

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2011

какво му има на National CS-AG25V-W

Здравейте ,по знаещи колеги /колега съм но по TV/.Молбата ми е да ме насочите какво да измеря ,проверя и т.н.за да направя една категорична диагноза .Значи фактите са такива;от близо 10-на дни без никакви индикации за авария спира да топли.В началото със смяна на режима т.е. студено,топло като че ли му намерих цаката ,но скоро ми схвана и този номер.Извиках от фирмата /монтажник/гледа ,
    слуша и без да отвори дори капака отсече-компресор.Не щеш ли ,вечерта реших да пробвам,работи като змей.Питам жена ми да не са сменили компресора,тя ме гледа като за пръв път.Така два дни и пак запецна.Викам в петък майстор от осака че сме на една улица ,гледа ,слуша -клапан.Ок,няма проблем но вечерта без да пипам никакви клапани ,включвам ,а той, да г о нося да пече пилета на площада.Така
    до събота вечерта и пак ме изостави.Това е колеги в резюме ,казвайте от къде да го започвам,смъкнал съм пр.капак,пред мен са платка ,дясно зелен мигащ lcd,средата жълт свети постоянно ,над зеления red
    не свети ,компресора работи но на ниски обороти/обща конс.340W/при нормална работа около 900W.

Знаещите ,винаги са в края на колоната!!!!?

2.  

3. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Re:какво му има на National CS-AG25V-W

Привет колега само да те попитам като спре да топли какви са признаците на компресора *по-подробно*, вътрешното - върти ли турбината.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

При Националите има един характерен проблем блокирва четирипътния клапан при размразяване но понякога това е и харектерен признак за заминаващ си компресор. Значи когато направи проблема пипни тръбите дали са студени или топли. Също замери Ампеража и кажи.

5. Тук е от
    Jan 2011

Здравей ,колега сега се прибирам ,понеже го оставих включен, да мисли дали ще става нещо от него или не и констатациите са следните ;на вътрешното тяло red operate мига ,турбината не върти а като го изключих надникнах на външното и съзрях че червения мига
    4 пъти.От моя опит знам че щом е червено -лошо но все пак да чуя вашата последна дума
    Поздрав.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300726230[/time]_________________________________________________

Привет колега Velev да отговоря и на твоите въпроси за да си направиш обобщението и естествено -заключението.Първо тръбите ,всички ги опипах ,студ,обща консумация /на контакта /220V/преди трафа-1,46-1,58A.Компресора работи като, че ли на ниски обороти но ,със същия типично свистящ звук.Поздрав.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Здравей колега!
    Разбирам, че компресора работи, като от време на време захапва да топли, което изключва липсата на хладилен агент. Така, проблема остава да се търси в електрониката, или в механиката на четитипътния вентил (байпас), както е посочил като вероятна причина и колегата Велев клима. Като за начало бих проверил бобината на четирипътния вентил. Имал съм доста случаи, при които бобината е ок, но като се постопли прекъсва. Това е най-благоприятния вариант за теб-да се окаже бобината, но май Велев ще излезе прав.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Определено си е заминал компресора и най вече прослувутата пружина както в новите модели. С тази консумация и тези симптоми. Събирай пари за нова машина.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Само за уточнение, за обща култура на тез клими "пружината" е в вид на дъга а не спирална и са два броя. Компресора е "железен" - няма умиране, не мисля че една пружина е проблем!!! че да си хвърля човека климатика.

10. Тук е от
    Jan 2011

Благодаря момчета ,то лошите вести по-добре сутрин че лесно се отвяват ,но щом са дошли как да ги върна.Тази люта пружина трябва да влеза в компресора да я закача нали?
    А и джуджетата сега си имат проблеми и не им е до моите пружини.Някоя идея за комп......
    не смея да го изпиша .Поздрав.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2009

От опит с 22-ка бих споделил следното. Когато ти направи номер отвори външното/без да го спираш/ и огледай около четирипътния вижда ли се замръзване. Проследи кабела от бубината и го изключи и включи 2-3 пъти и виж резултата, ако при тая маниполация зацепи и тръгне викай техник да го сменя. При тия 1.5А забеляза ли да затопля външната пита? По време на проблема опипай трите тръби на четерипътния и кажи коя е топла и коя студена, както и коя къде отива.

12. Тук е от
    Jan 2011

Привет ,колеги ,тоя климатик направо го клъвнал щъркел.Сутринта излизайки го заплаших че ще му пея псалми и...прибирам се на обяд-пее като балканче и едни горещи вълни ,сякаш
    нищо не е било .От моя занаят знам,че няма по отвратително нещо от прекъсването-тъкмо се наведеш нещо да измериш,хоп -всичко точно,то и преди май доста време пак така беше,наведеш се да я целунеш а тя се засмее.Та вече не знам в коя посока да тръгна -по него или срещу него а и да му описвам ли подвизите ,че станах банален.Поздрави.

13. Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Пловдив

Така и тук на 90 % съм за компресор и на националите(панасониците) ротационните компресори са със ПРУЖИНКИ, и тези симптоми са точно за счупена пружинка. Пиши от къде си.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Специално CS серията на Национал/Панасоник са със скрол(SCROLL) компресори.

16. Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Специално CS серията на Национал/Панасоник са със скрол(SCROLL) компресори.
    Браво бе от кога Панасоник слагат скролови компресори във всяко вътрешно тяло на климатик, а будалите дават стотици левове за нови или рециклирани. Ами просто си взимат един скролов компресор от вътрешото тяло и готово.
    Колеги не пишете глупости.
    CS при Панасоник е същото като RAS на Тошиба и Хитачи, означение за вътрешно тяло на климатик
    CU при Панасоник е същото като RAC на Хитачи означение за външно тяло на климатик.
    така, че няма нищо общо с какъв компресор е.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За съжаление със SCROLL компресори са само модели от най-високия клас на марката.

18. Тук е от
    Jan 2011

Привет ,колеги къде да го видя моя юнак SCROL или знам ли какъв,то сигурно трябва някъде да пише но, като го гледах как е увит и надунден с разни кечета които така яко са залепени
    че трябва да го гръмна да му излязат надписите.Нямате ли нещо като справочници ли,не знам как е по вашата терминология -модела и.....Поздрави на всички и дайте идея как да сменя тая пружина без да ходя на гурбет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. National CU-BG32K
    От CarTest във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 13-11-14, 10:35
  2. National CS-E225A
    От GG във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 31-08-12, 22:12
  3. Отговори: 3
    Последно: 17-02-12, 00:26
  4. Отговори: 6
    Последно: 01-03-10, 11:59
  5. National CS G25R-W
    От kotka във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 09-02-10, 19:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе