Здравейте, фирмата от която си купувам климатици ми предложи panasonic с външно тяло Е9-LKE-3, но с вътрешно тяло E9-MKE-3 за 1100 лв. като стар клиент. А моделът Е9-LKE-3 за 1150 лв. Дайте ми съвет, моля.
Здравейте, фирмата от която си купувам климатици ми предложи panasonic с външно тяло Е9-LKE-3, но с вътрешно тяло E9-MKE-3 за 1100 лв. като стар клиент. А моделът Е9-LKE-3 за 1150 лв. Дайте ми съвет, моля.
Вътрешното тяло от хладилна гледна точка е топлообменник с вентилатор. Сравняваш килограмите на двете тела и сравняваш дебита на вентилаторите.
Франкенщайн, а? Ако те устройва цената - вземай го. За ЛеКE-то помня значително по-ниска.
П.С. И да не чувам, че само японките ги каращисвали.
печелиш - няма разлика във външните LKE-MKE, а взимаш по-доброто вътрешно тяло MKE на доста добра цена.
Разлика в консумацията обаче има и тя в полза на LKE.
Първоначално публикувано от Bivola
Ако въпросът е към мене,съм дал линковете към сервизните в самия пост,където ясно се вижда това,което съм написал относно по-ниската консумация на LKE.
И как да нямало разлика във външните тела на MKE и LKE като има и то не малка.
- Тези които не завършват на 3, което означава, че са до -5° външна са с капилярки, при тези завършващи на 3, което означава работа до -15° модела MKE е с капилярка докато модела LKE e с EEV;
- Компресорите например при 12-ките също са различни, както при тези с тройката така и при тези без тройката;
- Пак гледам 12-ките, моторът на външният вентилатор също различни, както при тези с тройката така и при тези без тройка.
Сигурно има и още разлики, но повече не ми се търсят.
... LKE-3 само от 15-ка нагоре мисля, че са с EEV, другите са с капилярка. Понеже разколачвах един 12LKE-3 разликата между LKE и LKE-3 e само в нагревателя увит около картера на комресора. Тосет това до -5 и до -15 е само един нагревател. Ако се позлва 24/7 реално това няма значение.
И аз така мисля,по-доброто външно тяло(LKE) с по-ниска консумация и по-доброто вътрешно тяло(МКЕ).И в момента е на екстра цена в КлимамаркетПървоначално публикувано от Sevo