Здравейте.Необходима ми е сервизна документация за CS-G95KE.
Здравейте.Необходима ми е сервизна документация за CS-G95KE.
Я виж това дали ще ти свърши работа:
http://www.forofrio.sevillabtt.com/f...%20inverte.pdf
Благодарности!
Езика ме мъчи,но мисля,че ще свърши работа.
ако ти трябва просто от любопитство ОК, но ако имаш проблем - пиши, защото там нещата са до болка ясни т.е. няма нужда да откриваш топлата вода...
Извинете ме за закъснелия отговор.Проблема се оказа в буксата на платката на вътрешното тяло
и клемите.След това залепнала пластина на четирипътния вентил.
Принципно климатика вече работи, но обезскрежаването започва доста късно,след като се е обледил много.
От там и недостатъчно отапяне след това.Външните датчици показват нормални стойности.Не са местени от
мястото си.
този модел няма проблеми с трупането и размразяването
тъй като това е доста стар климатик трябва да знаеш, че замърсения външен топлообменник води до бързо трупане на скреж и най-вероятно това е проблема ако фреона си е в норма и няма премазана дебела тръба (газовата фаза) при монтажа...
датчиците няма какво да се мърдат след като този модел се е доказал без проблем - търси причината в описаните по-горе признаци
възможно е и външния топлообменник да е поизгнил - т.е. да не е със същата площ на ламелите като нов, защото при този модел няма лак по външния изпарител, но това става ако до 20 метра от морето на малка височина т.е. близо до солта (тя трудно се качва нависоко) - виждал съм машини, на които не е останал и грам алуминий
Благодаря за препоръките.Всичко по климатика е нормално,не е замърсен,зареден по табела,тръбите не са премазани.
Подсуших гнездото на външния датчик на изпарителя,вкарах датчика и отгоре замазах със силикон,за да не влиза вода.
Климатика вече работи нормално.
НА МЕНЕ МИ ТРЯБВА СЕРВИЗНА ДОКУМЕНТАЦИЯ НА НАЦИОНАЛ ПАНАСОНИК CS-SG22V-W ЯПОНСКИ ПРАВОТОКОВ
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326893160[/time]_________________________________________________
НЯКОЙ МОЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ РАБОТЕШЕ ИЗКЛЮЧИХГО И СЛЕД 5 ЧАСА ГО ВКЛЮЧИХ И МИ ИЗКОЧИ НЯКАКЪМ ОРАНЖЕВ ЧАСОВНИК ПРЕМИГА И НЕМОЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ ВЪНШНОТО ТЯЛО КАЖЕТЕ КАКВО СТАВА
чл. 11. Писането на мнения изцяло с главни букви е забранено.
Да не си активирал таймер за изключване?Деактивирай таймера,ако трябва с рестарт на дистанционното,и изключване на климатика от захранването за 10мин. и пробвай пак.
todorg, къде се намира климатизатора? Сервизно обслужване има ли кой да ти предложи? Машината в гаранция ли е?