Отговор: Нов Panasonic 2012
Колеги, как разбирате, че еконавито работи. При мен не се променят градусите, дали защото беше все още топло времето, дали защото съм го сложил на 18(или 17) градуса. Иначе дачика коректно ме "засича къде съм".
Относно температърите - при мен прави 1.5 - 1.7 градуса повече от зададеното.
Ако си сам в стаята трудно ще усетиш разликата в работата на Еконавито. Принципът му на работа е да прави икономии при зададена температура и когато засече допълнително излъчване на температура / от хора или слънцегреене/и обратното да я ретулира . Но предполагам, че диапазона е в рамките на 1-2 градуса. Това, че ти подържа няколко градуса по-вече от зададеното може да се дължи и от грешка в термометъра. Важното е да ти е топло и комфортно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stiv
Важното е да ти е топло и комфортно.
+1:bravo
Цитат:
stiv
АТова, че ти подържа няколко градуса по-вече от зададеното може да се дължи и от грешка в термометъра. Важното е да ти е топло и комфортно.
Това за градусите - исках да успокоя спора по-нагоре. Меря с тарирани термометри и няма грешка поне в десета от градуса.
Колеги според вас има ли смисъл да оставям климатиците цял ден да работят като аз се прибирам към 6 и ги ползвам до към 12.Някои казват че щял да бъде по економичен ако работят цял ден но на мен не ми се струва да е така.Едва ли цял ден като бачка ще е по економичен отколкото да работи по някои друг час.Другия във спалнята го пускам 20 мин преди да легна и си бачка докато спя.За него пък през деня още по малко виждам смисъл но какво е вашето мнение?
..............че нямаш нужда от климатици.
Важното вечер, като пуснеш климатика е да не го засилваш на максимум, че живота ще му е кратък, ако го ползваш по този начин. Бавно и постепенно нагоре, започвайки от най-ниските градуси.
Благодаря за мнението аз досега винаги на 26 го пусках и не я мърдам тази температура.Във момента дефроства а вън е 2 градуса.Това му е първото дефростване досега но очаквах че поне на -5 ще се дефроства.Значи високите градуси във първоначалното палене го морят ако е студено, това не го знаех.Благодаря за съвета:)
- - - Обновено - - -
Сега изпуших една цигара до външното тяло и през тези 5 минути сигурно поне 5 пъти си смени оборотите.Toва нормално ли е за този модел?Другите климатици които съм имал са си работели винаги на едни обороти или поне не са ги менили толкова често.
Цитат:
valen1
Важното вечер, като пуснеш климатика е да не го засилваш на максимум, че живота ще му е кратък, ако го ползваш по този начин. Бавно и постепенно нагоре, започвайки от най-ниските градуси.
Дай някакъв ориентир, от колко градуса да се засилва от 1 или по-вече градуси. ;) Има ли зависимост от външна и вътрешна температури.
И аз днес в 20.00 часа го хванах да дефроства моя за минута ,минута и половина при външна темп 2 градуса искам да попитам нормални ли са тези дефрости при 2 градуса и никакъв скреж по топлообменника .Климатика го ползвам от началото на тази година и през февруарските студове дефростваше като по таймер на 40 минути ,което въобще не ми харесва ,за разлика от други марки където нещата стоят по добре .Ако някои ползва същия модел моля да сподели .
- - - Обновено - - -
Радвай се че дефросва че иначе ще имаш буца лед.
Цитат:
sasho1bs
Във момента дефроства а вън е 2 градуса.Това му е първото дефростване досега но очаквах че поне на -5 ще се дефроства.
Сигурен ли си? Моят още не дефроства......:confused:
Моя от 20 00 до сега е дефроствал 4 пъти а фуджито засега нито един път .А при мен дефроста е около 5 минути а не както при колегата за минута.Другия път ще го засека защото ми се струва че даже и повече от 5 минути дефроства
Здравейте, искам да Ви попитам нормално ли е Панасоник 12 NKE-3 да дефроства на 50 минути?
Зависи на колко градуса си го настроил и в колко голямо помещение е монтиран?