Да подчертая, че това е мое лично мнение - преди години имах Панасоник и на първата година още не ставаше за нищо. Трябва да погледна пак какъв беше модела и да пиша, но наистина съм си патил от него...пак казвам, може да съм единичен случай
Да подчертая, че това е мое лично мнение - преди години имах Панасоник и на първата година още не ставаше за нищо. Трябва да погледна пак какъв беше модела и да пиша, но наистина съм си патил от него...пак казвам, може да съм единичен случай
Може наистина да си просто единичен изолиран случай, каквито между впрочем са и хилядите изгорели с дефектни компресори Panasonic и те всеки за него си са изолирани случай.
Япончетата ги бива.
Превода не правилен, но за каквото са платили това са получили.Най-вероятно при натрупване на лед и блокиране на перката климатика спира.
За да напишат обаче, че под -5 градуса не се препоръчва/не е подходящ означава че под -5 градуса е предразположен към натрупване на лед повече отколкото другите модели на панасоник за които този надпис го няма ...
Отделно има климатици с добре реализиран алоритъм на дефрост, механика и материали/сплави които в съвкупност правят вероятността от остатъчен лед след дефрост по външния топлообменник малко вероятна.
Явно при този модел на панасоник тази вероятност е твърде голяма под -5 градуса и това е причината да има официално предупреждение от производителя в инструкциите му за експлоатация...
На практика това изявление ограничава гаранционната и рекламационата отговорност на производителя/вносителя до температура -5 градуса и ако аварира в срока на гаранция/рекламация при експлоатационни условия/работа под -5 градуса поради натрупан лед, то всичко е за сметка на потребителя експлоатирал този модел климатик извън/в нарушение на указаните от производителя граници на ползване...
П.П. Никой не си купува автомобил на който километраж пише 180 километра, за да вдига с него 250 км в час...
А ако има такива, то си е за тяхна сметка ...
Абе...сега погледнах конкретния климатик - характеристиките изглеждат ок, но е факт, че ми се случи непростимото :D Все пак сега вкарват нови модели, така, че нещата се променят
ми нали за това е тази гаранция на компресора 5 години.
а и до колкото знам става дума само за 1 модел от определена година и си е поправляем.
какво можеш да искаш повече от една фирма след проблема , се удължава гаранциата на новите продукти за да се оправи реномето както и доста по-читава линия за получаване на резервни части - аз съм си писал с панасоник.цом и ме пратиха при определен човек във варна за по-малко от 2 дни , и съм сигурен че той ще си свърши работата.
за мен това е доста адекватна реакция на фирмата.
е и кои са добрите климатици, какъв опит имаш с тях, защо не споделиш с нас?