Отговор: Въпрос за Panasonic E9LKE-3
Не знам от коя фирма си купил този климатик ,но това е един от много добрите климатици на Панасоник ,аз лично много го исках но така и не успях навремето да си го купя, този климатик е много здрав и сполучлив модел,може да сравнява със JKE. MKE.NKE .EPKE модели на Панасоник така че направи всичко възможно да го от ремонтираж и го настрой на 22- 23 гр. и ще усетиш комфорта,на 19 - 20гр. работи он-оф.
Когато става въпрос за проблеми с Панасоник, първо търсете Темпекс.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Когато става въпрос за проблеми с Панасоник, първо търсете Темпекс.
Как пък не...Нито са вносители на марката, нито ще отреагират адекватно...
Цитат:
Aleksandars
Как пък не...Нито са вносители на марката, нито ще отреагират адекватно...
Вносители са на марката и са най-в час. Ако не искат, няма да реагират
dodo_pv, темпекса са дистрибутори на марката, която се внася от Климамаркет Ефендулов. Те са техни партньори за Пловдив и продават Панасоник. Както и Ефендулов е техен дистрибутор на Fuji Electric които се внасят от темпекс...
Цитат:
Aleksandars
dodo_pv, темпекса са дистрибутори на марката, която се внася от Климамаркет Ефендулов. Те са техни партньори за Пловдив и продават Панасоник. Както и Ефендулов е техен дистрибутор на Fuji Electric които се внасят от темпекс...
Абсолютно точно.
Климатика е закупен от ТЕХНОМАРКЕТ Русе. Фирмата, с която Техномаркет работеше тогава, е "Перфект електра". Те го монтираха и те обслужваха гаранцията. Няма да крия, не съм очарован от тази фирма и повече не бих я потърсил. Ако съм засегнал някой, извинявам се.
То от техното има ли доволни?
Здравейте! От една фирма препоръчана от Вас, идваха да видят Панасоника, обаче понеже от много време не беше правил проблем, казаха че им се иска да не го вземат в сервиза сега,а като започне да блокира по-често и сега го чакам да му дойде кефа. Обаче след ровене във форумите забелязах някои неща, като например, че има минилна дължина на тръбен път и и определено разстояние на което външното тяло трябва да е по-ниско от вътрешното. Ако нещо не съм объркал за моя E9LKE-3 минималния тръбен път го дават три метра, а при мен е 1.40м и външното тяло е само 10 см по-ниско от вътрешното, а някъде четох, че трябва да е поне 50 см, иначе се правело някаква извивка на тръбите,а при мен няма извивка. Та мисълта ми е този по-къс тръбен път проблем ли е, и ако е в какво се изразява проблема, както и малката денивилация между телата. Също така възможно ли е заради това да блокира и да прави тази мизерия с грешката?
Фирмата, която може да ти помогне в Русе е Виктор Електрик.
Този модел работи перфектно независимо от дължината на тръбния път и денивелацията между телата, стига да не са по-дълги от предписаното, при теб са ОК.