Въпрос за Panasonic E9LKE-3
Здравейте.Интересува ме продава ли се за този модел нискотемпературен кит и на каква цена?Миналата зима в Русе беше доста тежка и тавата през ден я размразявах ,но външното тяло е на неудобно място въпреки ,че съм на 1-вия етаж.Така ,че ако има ще е добре.Благодаря ви предварително.
Re:Въпрос за Panasonic E9LKE-3
За да не отварям нова тема ,реших да ползвам старата си за едно питане към вас.Днес забелязах странно биене във вентилатора на вътрешното тяло.Започва някъде от средата,където е най-голямо и продължава по цялата дясна половина към мотора.Направих 2 клипа за да видите това биене :
http://youtu.be/bw2mB7jnXFQ
https://www.youtube.com/watch?v=PSzy1RzChPM#ws
На втория клип е малко лош ,но към края се вижда. Според вас има ли проблем?
И какъв е проблема? Нали работи. Шум има ли?
Шум няма.Реших да питам ,защото на старата пушка E9-GKE такова биене няма на вентилатора и според мен не нормално.
Като си сложиш ръката на корпуса ,усеща ли се вибрация или биене ?
Да,усеща се вибрация.Не много голяма ,но се усеща.
По- добре викай техниците,защото така само разбиваш втулката вляво и лагерите на мотора вдясно.
Сваляне на турбината почистване и връщане. Всеки ако се загледа в турбината на бавни обороти ще види че има отместване малко което е нормално. Важното е да е балансирана и да не създава вибрации. Една турбина може да е крива но балансирана и обратно не бъркайте баланса с отместване.
Чачо - ЯСНО попитах дали ,като сложи ръка на корпуса ,се усеща биенето. И отговора беше ДА,УСЕЩА СЕ. Това ли е балансирана турбина за теб ???
турбината може да се разбалансира по две причини
-най-честата е анаерабно обрастване и или натрупване на прах, което както виждам е конкретния случай;
-по-малко вероятната е да падне пластинката (ако има такава), с която е била балансирана турбината при производството;
Благодаря на всички за отговорите.Наистина турбината е доста мръсна и скоро ми предстой профилактика ще помоля техниците като дойдат да я погледнат.Явно ще трябва разглобяване и после яко миене докато падне тази мръсотия.Climamarket ако след това не се оправи каква ще е твоята препоръка?
да се поръча нова турбина гаранционно
Благодаря много за отговора.
Ако наистина е много мръсна,обикновено след добро чистене се оправят нещата. Много препарат ( Меглио или специализиран ) ,малка четка и 10 мин труд са достатъчни ....