Проблем с климатик PANASONIC CS/CU-UE12HKE
Здравейте и за много години.
На мой роднина климатикът се прецака. При пускане, компресорът тръгва за около 15-20 сек и спира. Вътрешното тяло не тръгва да духа топло. След около 10-15 мин. климатикът се изключва и започва да мига жълт светодиод с надпис "Taimer". Грешката, която показва е F99. Някой може ли да каже, какъв е проблемът?
Отговор: Проблем с климатик PANASONIC CS/CU-UE12HKE
1) Платка
2) Компресор
3) И двете
Т.е., лоша работа. А какви са вариантите са действие?
1.Търсите климамаркет ефендулов те ги отремонтирват.
2.Покупка на нов климатик. Според мен по добрия избор.
Трябва да се установи кой е повредения компонент/и и да смени с нов/втора употреба.
Втория вариант е обратно изкупуване на стария и монтаж на нов климатик. Климамаркет има такава опция.
Въпросът е дали ще имат външно тяло точно от този модел и колко ще струва цялата дейност по подмяната. Иначе купуването на нов климатик е най-лесната работа, като съвет.:cool:
А иначе, досега не бях чел тези модели на Панасоник да имат проблеми с компресорите.
1.възможност 1: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...nic-12dke.html -то само нов фреон е поне 80 лева.Смятай оттам нататък рециклиране+работа...
2.възможност 2:- нов климатик...ПАК панасоник-много рекламиран от AC_from_HELL -нали работи там и във форума все панасоник и самсунг му е в устата/линковете :rolleyes:...
(Ако не вярваш кликни му на никнейма и след това на постовете/мненията във форума и ще видиш сам-все панасоник и все самсунг-всичко от една и съща фирма :stupid: )
П.П. Те панасониците са все така, независимо от моделът, рано или късно компресорът "умира" ...Ма ти по-добре знаеш бре, не беше ли ти с рециклираните компресори: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post620200 -хем знаеш, хем питаш :rolleyes: .Калпазан си ей :taz
Е, нали за това казвам, че не съм чул за проблеми с точно този модел. Иначе моите знам, че са от проблемните. Макар че все още са живи и здрави, вече 9-та зима. Хубавото беше, че на 2-та (от общо 3) им смениха компресорите в гаранция, а на бабата лани и изтече гаранцията.
Ето сега и на третия ще му сменят компресора, макар и не в гаранция....
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
2.възможност 2:- нов климатик...ПАК панасоник-много рекламиран от AC_from_HELL -нали работи там и във форума все панасоник и самсунг му е в устата/линковете :rolleyes:...
(Ако не вярваш кликни му на никнейма и след това на постовете/мненията във форума и ще видиш сам-все панасоник и все самсунг-всичко от една и съща фирма :stupid: )
Къде там работя?
Работя само и единствено за себе си. Давам линкове от определен сайт поради простата причина, че споделям фирмената политика на въпросната фирма и освен това сайтът й подава коректна информация за моделите, което е все по-рядко срещано явление.
Та толкова с обясненията от мен. Правя го за първи и последен път!
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Ето сега и на третия ще му сменят компресора, макар и не в гаранция....
Хе-хе, ще ти се. Май не можеш да четеш, а?:))
що да не го сменят ?само,че срещу 450 лв:029:
Ако проблема е в компресора, т.е. е със счупена пружина, не е нужно да се подменя компресора с нов. Този проблем се отстранява и машината работи след това нормално.
Не ми се вярва да е счупена пружината. Симптомите са други. Утре ще говоря с г-н Ефендулов, да видим какви опции ще предложи.