Отговор: National CS-22RFX
  Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
 Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.6 ~3.3), 7507 BTU (2049 ~ 11263)
 Консумирана електроенергия: 345 W (75 ~690)
 COP: 6.38 (min 8, max 4.78)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
 Параметри на климатизатора при 7°C външна температура(20° в помещението):
 Отоплителна мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 5.9), 9556 BTU (2049 ~ 19113)
 Консумирана електроенергия: 420 W (75 ~ 1300)
 COP: 6.67 (min 8, max 4.53)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
 Параметри на климатика при 2°С външна температура:
 Отоплителна мощност: 4.3 kW, 14676 BTU
 Консумирана електроенергия:1150 W
 COP: 6.53 (средна стойност)
 Допълнителни функции:
  v  Система пречистваща въздуха(пречистване на въздуха чрез активиране на е-йони деактивиращи бактериите и плесените във въздуха) подобряваща качеството на въздуха и работеща в комбинация с функция меко изсушаване - спомага предотвратяването на рязкото намаляване на влажността в помещението (прецизен контрол върху относителната влажност (Relative Humidity) в помещението при поддържане на зададената t°C).  
v  Система за почистване на филтрите на климатизатора (свързана с аспирация), както и на изпарителя след работа, предотвратяваща образуването на микроорганизми във вътрешно тяло.  v  Система за обогатяване на въздуха в помещението с чист кислород – Q2Air System.

Ако това не е висок клас, здраве му кажи....
  Ми не е от най-лошите машини на марката :)
  Благодаря много за бързите отговори.
Явно от към характеристики е супер и ми остава само да се надявам ,че всичко с монтажа ще мине и че бройката е читава.
Още веднъж  благодаря за съдействието.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
redplane  
 Благодаря много за бързите отговори.
Явно от към характеристики е супер и ми остава само да се надявам ,че всичко с монтажа ще мине и че бройката е читава.
Още веднъж  благодаря за съдействието.

КОЙ,КОЙ,КОЙ И КАК е правил профилактиката-ТОВА Е ВАЖНОТО
  redplanе,климатика е много добър и с много полезни екстри,особено за спалня.Споделям личен опит.Да си го ползвате със здраве и безаварийно.
  Здравейте. Относно въпросния климатик имам въпрос свързан с минимумите на машината преди да изключи компресора. Ако някой ползвател има наблюдения в това отношение моля да ги посочи, защото имам намерение да слагам тази машина в малко помещение 11 кв. м. с добра изолация и качествена дограма с нискоемисионно стъкло двоен стъклопакет., изложение север /плътна стена с изолации/ и запад /с дограма около 2,8кв.м, вътрешна изолация фибран//. Дали няма да изпада често в он-офф режим , ако посочените на хартия данни не отговарят на реалните показатели?
  е с 0.6 минимум няма как да не изпада в он-офф дори и да пада до толкова .. стаята е малка и добре изолирана ..
  Интересно е дали националите отговарят на посочените данни - на хартия цитираната клима има прекрасни характеристики. Защото има други машини от висок клас- визирам 22-ка от Z-серията ня МЕ / с минимум 0,3/, при когото в реалнаексплоатация се оказа МНОГО различно от посочените данни като минимум и направо го смених с точната машинка от Тошиба. Добре е хората, които се ориентират към малки клими /примерно за спалня/ много добре и детайлно да проучат как реално работят харесаните от тях климатизатори, за да не им се налага да поправят избора си.
  Здравият и пълноценен сън предполага температура около 18°С до максимум 20°С. Никакъв проблем не е машината да работи в повторно кратковременен режим, стига да е достатъчно тиха и добре направена. Тогава не се усеща въобще спирането и тръгването.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
dodo_pv  
 Здравият и пълноценен сън предполага температура около 18°С до максимум 20°С.

Ся, ако си се загърнал с плътен юрган и си по пижами може. Аз зиме спим, като пън на 24о само по парфюм и пликчета с олекотена завивка. :)
  Също като едно време в казармата.
:cool:
  в къщи ако има помещение в което е под 22° жената почва да мрънка .. тук имаше колега с 3 подобни национала ,беше казал че слизат на около 150 вата
  тоест приемаме, че около 150 в. минимална консумация е добре за такъв клас и размер климатизатор. А има ли инфо какъв тип компресор има заложен в този модел National CS-22RFX  и кой от двата скрол или роторен тип компресор е по-добър и надежден? Задавам тези въпроси, защото имам монтиран Дайкин при това е 40-ка със скрол компресор, които слиза на около 120-140 вата, а тази 22-ка на Национал да пада до 150 в.? За климите с  двойнороторен копресор виждам да слизат и на по-ниски нива /наблюдавам Тошиба 281 UDR/, но при тях  предполагам е различна технологията.
  rukar, компресора на този модел е scroll. А ако визираш твоя S40RTRXP, отвори го и виж дали е scroll. Защото си мисля, че не е.