Отговор: Panasonic CS-E09QKE
Дайсейкаите качват много повече от етерите, видно е и с термометър! Почти еднакви компресори са, единият развърта до 1100W, другия до 1800W. Машините, монтирани в две еднотипни помещения, ще работят на една и съща мощност и налягане. Ако развъртите един компресор на Мидея MS12FU с 3 kW, ще ви пръсне маркуча на манометъра! :))
:offtopic: Mega време ти е за нов "часовник". Този няма новия R32...
скоро няма да му затрябва .. сега излизат на японския пазар ,след 10тина години и на нашия :))
Е как бе нали великия МерцедесKуруру саХара 2014 е с такъв фреон... :D
:offtopic: И друго измислих: През Куруру Шамара.
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Между другото, машината е добра. Няма нищо общо с ширпотребата на марката. ;) И за монтаж е много благо измислена.
Цитат:
AC_From_Hell
:offtopic: И друго измислих: През Куруру Шамара.
Tова продава ли повече Самсуняци или Панасоници?
Цитат:
tony34al
Tова продава ли повече Самсуняци или Панасоници?
Постът ми беше с цел разведряване на обстановката. Повярвай ми така или иначе тази година се продават доста повече Панасоници, Самсуняци и Тошиби от Мерцедеси...
Съгласен съм, че машината е добра. Сложил съм няколко. Само вътрешното не ми харесва, че прилича на абсорбатор за кухня.
Аз пък като обикновен потребител хич не съм впечатлен от новия САРАРА от към мощности.Определено е по-слаб от към отоплителна мощност от стария модел, независимо от повишените мощности и нови фреони.Какво ще го хвалите, като при -10 от 3,6 кв номинал му остават 1,95 кв, а при -15 му остават 1,61 кв.Това го могат всички машини висок клас на другите производители на близо 2 пъти по-ниска цена.Дори дъртата ми ТОШИБА определено топли доста повече от това чудо на техниката.Е, от към технология може да е космически, ама дали си заслужава не знам.
Е, ти ползвал ли си го, че не си впечатлен като потребител? Обикновено на книжка е едно, но на практика друго. Във форумът, май няма някой да има впечатление от работата му, което не значи че няма доволни реални потребители. Така че, според мен не е коректно да коментираме машината на теория. За всеки влак си има пътници:) Ние може да не пътуваме с него, но пък други...нека споделят, ако четат форума:)
Има 2-3 потребители с този климатик, но го монтираха пролетта или лятото, та още няма минала зима.Но пък и 2013/2014 беше една зима ...
Пилот, не съм го ползвал и нямам и намерение да го ползвам.Не виждам защо да давам 3500 лева за нещо, което не може да свърши работата, която върши друго за 2000 лева.А сервизното на машината от самия производител е красноречиво за възможностите и на отопление, какво повече то това.Освен това ниските за претенциите му мощности ги коментирах още в началото на годината в темата за машината.Не казвам, че не е добра машина и не върши работа, но нищо впечатляващо не се оказа за обикновения потребител.
Джъсти, те толкова ще си останат потребителите, на пръстите на двете ръце ще се броят сигурно.Който продава такива машини да каже как върви продажбата.
съмнява ме да не топли ,9ката се развърта до 7.5 ( то е ясно че при -15 няма да работи на номинал та той не е критерий ) което е доста над конкуренцията .. а външното е 50 кила .. но и аз не бих дал 3500 де ..
Сигурно топли, но високия клас на другите производители вади по-големи мощности при -15 за много по-малко пари, това ми е мисълта.
Еди, едно е на хартия какво вади. С 50 кила външно тяло, при -15 ще удари в земята всички таралясници, които си коментираме из темите тук. Освен това, продават го само за 3 бона. Грозното вътрешно му е единствения недостатък, но е достатъчно сладко грозде.
Ами може и така да е, ама ме съмнява.Моето мнение е, че си е машина от високия клас като всички други, но на близо 1/3 по-висока цена.Килограмите му идват повече от "таванския етаж" и по-обемния компресор и акумулатора, старата САРАРА също е 48 кила и разлики в схемата на външните почти няма.