Отговор: Panasonic CS-E09QKE
Принципно при зададен тих режим, когато машината не може да смогне си качва мощността. Тогава имаш тих режим и повишен разход на ел. енергия. При MHI-то пък ако си задал ръчен най-силен вентилатор след време, като достигне заданието си го сваля сам. Не позволява да духа силно и студено.
Цитат:
Първоначално публикувано от
^Rokera^
Аз имам един въпрос.Въпросния климатик има 5 степени на вентилация доколкото знам ,тих режим,ниска,средна,висока и турбо.Някой може ли да потвърди в режим отопление и ауто вентилатор ,дали климатика сам слиза на тих режим или минимума е ниска степен.
Потвърждавам.
Незнам дали е точно "тих" режим, но оборотите на вентилатора падат на толкова колкото и при тихия режим. Ако насила сложиш вентилатора на най-ниската степен духа и шуми повече от най-ниската степен до която пада при АВТО.
Еми ,добре са се справили явно.Samsung имат още доста да наваксват.Не може топ модела им да има само 3 скорости на перката и на автоматичен режим ,да слиза само до ниска степен която си е доста ветровита а Quiet да се пуска само ръчно.Разочарован съм от този факт,но дано само това да му е кусура поне.
Слиза на ниска при Авто, ако му е изпълнено заданието, качва пак като му вдигнеш градусите и се набере компресора.
Тих режим при всички се включва ръчно.
Цитат:
AC_From_Hell
Да,така е, аз имам от месец Е12QKE и когато е на авто, натиснах на тих режим, но без резултат, но когато е на някоя скорост и натиснеш Quiet веднага пада скоростта
Цитат:
AC_From_Hell
Тих режим или най-ниска степен на обдухване е включен в алгоритъма "авто" на турбината...ама при едни други марки. Сещам се поне за две такива, които познавам от първо лице.
според мен при всички ,при определени условия .. всичките ми клими си пускат най тихата степен понякога вкл и предния ми панасоник
Тих режим като режим се включва ръчно при климатиците, които коментирам тук, конкретно панасоник и самсунг. На авто може и да падат оборотите до тези при тих режим, но това не означава, че тих режим е включен.
мда де той точно това вика колегата че на ауто никога не слиза до тих режим а би трябвало .. според мен сега е твърде топло за да слиза на тих на ауто ,вдига се налягането/температурата доста дори на минимум и софтуера забързва турбината ..
Здравейте.Този модел имали фабрично вграден нагревател на тавата на външното тяло?
Аз за 12-ката си поръчах за всеки случай, че е близо до Дунава, но не се е налагало използването тази зима. Договорих го за 30 лв!
Здравейте нормално ли е на е12qke при зададени ауто вентилатор и посоки ,той постоянно да ги мести на охлаждане,преди не ми е правило впечатление (аутокомфорт и еконави са изключени)?
Да, нормално е. Имате инструкция за експлоатация, четете я...
Колегите собственици на E09QKE вече минали една зима споделете повече впечатления от работата на машината. Топли ли, че тук я изкараха не топлеща? Тиха ли е както я дават по каталожни данни? Икономична ли е?
Въобще - Заслужава ли си?
Вярно, че то зима нямаше дори и при мен в Русе, но все пак.