Отговор: Проблем с CS-E12DKEW
sugarboy, определено машинате не работи и на охлаждане. Тръгването на турбината в режим охлаждане те заблуждава. Това, че едно време са ти сменили компресора с нов, не гарантира, че проблема е оправен. Тествай климатизатора за грешки и съм убеден, че сигурно ще покаже някой друга свързана с комперсора. Съветвам те, да се обърнеш към читав техник да диагностицира проблема и ако решиш той да се отстранява.
Кой "маха" външното тяло?
Да не са изпуснали фреона?
той може да е заработил ама после да е фъснал фреончето ..
Принципно ако пропуска не е като черна дупка машините работят винаги известно време. ;) Това разбира се не е диагноза на проблема, само предположение. Едва ли тук с писане ще разберем какво е, камо ли да го оправим. Като цяло козата си иска пръча - трябва да го види техник.
Сега се връщам от диагноза на същия модел изписва F91 не нормален цикъл на фреона но си е компресор работи на 1,2ампера и не вдига налягане. Да си пусне диагностика но едва ли има смисъл.
Вальо, ще го ремонтираш ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Вальо, ще го ремонтираш ли?
Ако собственика му реши ще го ремонтираме с нов от друга марка предполагам.
Да, то е ясно, че ще викам техник, просто ме изненада, като не тръгна тази сутрин, а човекът, когото имам предвид и който ми е слагал и другите два климатика, ще дойде да го види, просто исках да се допитам какво да очаквам. Казвате, да се готвя за нов направо, така ли? И как да му направя диагностика, с някаква комбинация от натискане на бутони от дистанционното ли?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
sugarboy
Да, то е ясно, че ще викам техник, просто ме изненада, като не тръгна тази сутрин, а човекът, когото имам предвид и който ми е слагал и другите два климатика, ще дойде да го види, просто исках да се допитам какво да очаквам. Казвате, да се готвя за нов направо, така ли? И как да му направя диагностика, с някаква комбинация от натискане на бутони от дистанционното ли?
Ето виж тук Прикачен файл 14955 при някой модели дистанционни се търси грешката със бутоните за настройка на таймера нагоре надолу.
Дава ми грешка F11. С бутоните на таймера се получи.
Четирипътен вентил или бобина.
Цитат:
VeleV.Klima
Ако собственика му реши ще го ремонтираме с нов от друга марка предполагам.
Така е най-лесно викаш...
Цитат:
Aleksandars
Четирипътен вентил или бобина.
И струва ли си да се ремонтира, щом не е компресорът?