Достатъчен ли ще е Panasonic CS-E09QKE за спалня 17,30 м2 45м3
Достатъчен ли ще е Panasonic CS-E09QKE за спалня 17,30 м2? 45м3.
Стаята е северна, среден тухлен апартамент. ПВЦ 3-камерна дограма, с обикновени стъкла, нищо особено, но е що годе добре.
Външна и вътрешна изолация с около 8 см. каменна вата на единствената външна стена (с прозореца). Стените към съседите също с изолация с 1 пласт обикновена вата.
Русе.
На ТЕЦ съм и засега планирам да го ползвам основно за охлаждане, че следобед много напича, а улицата, на която живея е много шумна и е проблем с проветрението.
Притеснявам се ако един ден реша да се топля на него, да не би да е на ръба за отоплението.
Четох, че не е много шумен, но че и 20-тте децибела, които дават по характеристики, са повече от 20-тте на Мицубиши Ел. примерно.
Та добре ли е за спалнята?
Има доста добра цена в момента: PANASONIC CS/CU-E9QKEW :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
От друга страна не искам да се доверявам на монтажа на Техномаркет...
Друг вариант е LG H09AK.NSM/H09AK.UL2 за 1670 лв. в момента
LG H12AK.NSM/H12AK.UL2 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria.
Линкът е за 12-цата, но тук там има наличен 9-ката.
Отговор: Достатъчен ли ще е Panasonic CS-E09QKE за спалня 17,30 м2 45м3
Напълно достатъчен е климатика за отопление. Само не го купувай от Техномаркет. Има си достатъчно магазини за климатици в Русе, от които може да го вземеш. Имам преки наблюдения на Панасоника и мога да ти кажа, че няма да съжеляваш, ако го купиш.
Блазнеща е цената - 1160 лв. с вкл. монтаж вместо 1450.
Малайзийско производство уж.
Друг е въпросът ако внасят някакво амнайсто качество.
Ти остави цената. Знеш с какви фирми за монтаж работят с Техномаркет? Аз съм си патил от точно такива. Не можеш да ги намериш когато възникне проблем,а самия монтаж е под всякаква критика. Заслужава ли си за 200-300лв по-малко да жертваш гаранцията и да рискуваш с некачествен монтаж? Помисли си много добре, защото после ще съжеляваш.
Цитат:
Първоначално публикувано от
StacK
Друг е въпроса, ако внасят някакво амнайсто качество.
Това е правилното предположение, потвърдено преди много години. Всички разбрахме как дойдоха (кой вкара) от Турция върнатите бракувани европейски бройки на злополучната DKE серия. Къса е паметта на потребителя. А и акъла му е толкова, така че си заслужава "промоцията".
Цитат:
KING-T
Ти остави цената. Знеш с какви фирми за монтаж работят с Техномаркет? Аз съм си патил от точно такива. Не можеш да ги намериш когато възникне проблем,а самия монтаж е под всякаква критика. Заслужава ли си за 200-300лв по-малко да жертваш гаранцията и да рискуваш с некачествен монтаж? Помисли си много добре, защото после ще съжеляваш.
Последното нещо, от което ще съжалява, ще е монтажната фирма. Очаквам след година - две да се ореве отново орталъка, по повод "калпавите панасоници". Ти да видиш...
Цитат:
StacK
Друг е въпросът ако внасят някакво амнайсто качество.
300 лв са си 300 лв. и определено си заслужава!!! Какво значи "Не го купувай от еди къде си"?!? Машината си е машина и еднаква навсякъде - в това съм сигурен на 100%, друг въпрос е в кой град, веригите с коя фирма работят - не навсякъде са трагични монтажниците!!! Днес и аз закупих въпросният климатик и фирмата за монтаж с която работи Техномаркет в моят град, е една от най-добрите в града за продажба и монтаж на климатични системи!!! Въпрос на преценка, късмет, а и на възможности!!! Успех на колегата с покупката!!!
Цитат:
dodo_pv
Всички разбрахме как дойдоха (кой вкара) от Турция върнатите бракувани европейски бройки на злополучната DKE серия.
Я ме подсети нещо...
Споко..вчера аз си закупих една бройка от Техното (Панасоника, но 12-ка)! В понеделник ще ми го монтират в хол -17 кв.м.
Ще пиша..- за да споделя впечатленията с пряко включване от Пловдив!:cool:
Между другото на кашоните има лепенки "TNT LOGISTICS ITALIA"-предполагам това е логистичната база за разпределение към България...-та се надявам, да не са бракувани бройки:lol:
Цитат:
dodo_pv
Това е правилното предположение, потвърдено преди много години. Всички разбрахме как дойдоха (кой вкара) от Турция върнатите бракувани европейски бройки на злополучната DKE серия. Къса е паметта на потребителя. А и акъла му е толкова, така че си заслужава "промоцията".
:21: Додо е влязъл в серийка пак.
Центурион, правилно си се ориентирал с лепенката. Панасоник имат огромни сладове в Италия и Германия и всички машини идват от тях
Цитат:
AC_From_Hell
:21: Додо е влязъл в серийка пак.
Центурион, правилно си се ориентирал с лепенката. Панасоник имат огромни сладове в Италия и Германия и всички машини идват от тях
Адски, Благодаря:thumbsup:!...-в къщи всичко ми е от Панасите...- заложих на тази марка в климатичната техника и благодарение на някои твои постове, които са подкрепящи за този ми избор!
аз ще пропусна ,много ми се видят 1000 лв :))
Взех 12-цата.
Мисля да го сложа в хола 18 м2 и ще видим на охлаждане дали няма да се усеща и в спалнята :), за която за сега ще се въздържа.
Да видим утре монтажниците какво ще сътворят.
Коя фирма ще извършва монтажа? Честито за климатика.
Цитат:
StacK
Взех 12-цата.
Мисля да го сложа в хола 18 м2 и ще видим на охлаждане дали няма да се усеща и в спалнята :), за която за сега ще се въздържа.
Честито и от мен!!!
Фирмата..- явно ще са монтажисти към Техномаркета, след като човека си го е купил днес!...-не вярвам да се е нахакал и да е дал 1650 лева...за да го купи от другаде!:BigGrin
Цитат:
StacK
Взех 12-цата.
Още като дойдат им кажи, че искаш тръбния път задължително да бъде вакуумиран. В бързината да не вземат да пропуснат тази важна подробност.:BigGrin
За охлаждането няма да имаш грижи. Моя на минимум и на тих режим охлажда над 45 квадрата в най-големите жеги.