Джак ,за хората на Север точно пък Panasonic продава съвсем други климатици.
Преглед за печат
Джак ,за хората на Север точно пък Panasonic продава съвсем други климатици.
От много време вече чета и взе да ми омръзва. Не казвам, че не е вярно, но.... За да харчи тоз таралясник 360W при -15 има три варианта:
1. Много добра изолация.
2. Много добри комшии,
3. И двете.
КОП-а тук няма нищо общо.
И при трите причината не е в машината. А и 20С не е отопление, а оцеляване!
Всичко по горе е за хората, които си търсят климатик, за да не остават с някакви погрешни изводи.
Аз казвам при мен колко харчи, а не че при всеки ще е така, а това че може да си поддържа температурата и на -10 външна с 180 вата консумация даже и прехвалените и заспиващи тошиби за по 2500 лв него могат и щяха да ми работят он офф . Миналата зима в продължение на 2 седмици не се ползваше стаята и температурата не падна по малко от 13 като напече и 15 градуса а температурите бяха ниски и през деня не повисоки от -7 -8 нощем -13 -14, а сега имам и малко още изолации.
Ле-ле, като ви чета умностите и започвам да се питам, как съм се отоплявал толкова години (от 2005 насам), и то със скапани китайски панасоници. И без никаква изолация, че и без никакви топлещи съседи. Големи специалисти, голямо чудо. :lol:
Обаче си нямал екстрата "5 години гаранция на компресора".
На какво се базира този извод? Май не е на преки наблюдения. За информация, като един ползвател на "прехваленият" модел, консумацията пада до 90 вата и не работи изобщо он-офф. Каква е тая тенденция всеки да се изказва и то негативно за техника която няма.
Пада ама на 15 градуса външна температура, докажи ми че на -10 може да работи на 100 вата и ще го призная, но сигурно по малко от 400 вата не слиза, и при добре изолирана стая си става топ модел конвенционалка.
На мен ми е достатъчно, че при -10° ~ -15° панасоника ми за 1400 лева работи без досадни, ненужни дефрости и си дишам чист йонизиран въздух, пък другите да си гледат прехвалените марки.:BigGrin
Поне аз такъв начин на работа не съм наблюдавал и незнам откъде си го чул това. milanov твърдеше подобни неща за 6-цата, не мога да коментирам така ли е. Във всеки случай Дайсекай 8 съм го заварвал да работи доста под 400 вата при -10. С 90 няма как да го наблюдавам при такава външна, освен ако не пусна друг отоплителен уред. Изобщо не мога да кажа, че он-оф е типичен начин на работа за Дайсекай 8 независимо темепературите!
Мисти, това чудо на техниката каква Т изкарва от турбината при посочената от теб консумация от 180вата на -10? Имаш ли възможност да я замериш, защото прави "топличко" е субективен фактор за всеки от нас.
Да имам го записано на -10
консумация 185 вата
входяща 22.5
изходяща 29,4
Първа скорост на турбината 407 в сервизното го пише
Като така копа излизаше 4.88 но явно си намаля дебита под 1-ва, защото чак такъв коп едвали вади :)
Как мерите дебита на въздуха? С боб или фасул??
Може ли някой да каже от кога Панасоник има 10 години гаранция на компресора , защото вчера съфорумник от К и К съобщи че като изтече започват "модификации"?
Не е ли 5 години гаранцията на компресорите?
Ами и аз знам за 5 години . Човека се представи че е от К и К та рекох да не съм пропуснал че е станала 10 години.