2 Прикачен файл(ове)
Превод на дистанционно - National CS-G25R
Здравейте на всички.
Като за начало искам да кажа, че не съм особено "на ти" с климатиците, простете ако някои от въпросите са нелепи.
Имам нужда от превод на дистанционното на климатика, понеже е на японски и от около 2 седмици се мъчим като грешни дяволи с него (прикачил съм снимка на самото дистанционно). Освен това, от днес климатика спря да топли.. има силна вероятност да съм натиснал някои от бутоните на дистанционното и заради езиковата бариера между нас да не мога да го оправя. До вчера работеше доста добре, отопляваше перфектно целия апартамент (въпреки че на моменти беше доста шумен и усещах вибрациите на външното тяло на дивана в хола), но днес започна да свети една лампичка (отново, прикачил съм снимка коя точно е лампичката) и климатикът просто спря да работи. След 30 минути натискане на всевъзможни комбинации от копчета успях да я накарам да спре, климатикът задуха, но духа студено. Трябва ли да викаме техник или най-вероятно съм натиснал грешното копче.
Благодаря предварително!
Отговор: Превод на дистанционно - National CS-G25R
Цитат:
Първоначално публикувано от
petrov20
Здравейте на всички.
Като за начало искам да кажа, че не съм особено "на ти" с климатиците, простете ако някои от въпросите са нелепи.
Имам нужда от превод на дистанционното на климатика, понеже е на японски и от около 2 седмици се мъчим като грешни дяволи с него (прикачил съм снимка на самото дистанционно). Освен това, от днес климатика спря да топли.. има силна вероятност да съм натиснал някои от бутоните на дистанционното и заради езиковата бариера между нас да не мога да го оправя. До вчера работеше доста добре, отопляваше перфектно целия апартамент (въпреки че на моменти беше доста шумен и усещах вибрациите на външното тяло на дивана в хола), но днес започна да свети една лампичка (отново, прикачил съм снимка коя точно е лампичката) и климатикът просто спря да работи. След 30 минути натискане на всевъзможни комбинации от копчета успях да я накарам да спре, климатикът задуха, но духа студено. Трябва ли да викаме техник или най-вероятно съм натиснал грешното копче.
Благодаря предварително!
Да не си минал в режим на охлаждане? А на втората снимка си натиснал нещо като часова настройка/таймер/. Но предполагам сутринта ще ти отговорят Сашо или Цецо Божков с по точна информация.
Ако свети тази лампичка - няма проблем, но ако мига е индикация за грешка. Разбирай проблем. Иначе това е доста стар климатик. При качествена подготовка вибрации не трябва да има никакви! Това че го усещаш на дивана в хола изключително много ме учудва...
С легнал Скрол компресор е, а той е добър и тих.
В момента няма нито вибрации, нито свети/мига тази лампичка, климатика е тих и работи, просто отказва да топли.. Пробвах да сменя режима на работа, но не съм напълно сигурено кое е правилното копче.
Я виж това дали ще помогне!
Натискаш бутона "смяна на режима", докато се появи надписа за отопление - с червено е маркирано къде се появява!
И увеличаваш температурата на 25гр и чакаш 3-4 мин. Ако нищо не става, цъкаш пак смяна режима веднъж, увеличаваш градусите и чакаш пак.
Ако не ти дава да сменяш температура, значи не е тоя режим, цъкаш следващият.
Успех!
Бутона за смяна на режима отговаря, другите не са като твоите.
http://savulenklima.com/images/Dista...national48.jpg
Виж дали тази тема няма да ти помогне.
Успях да го сменя на автоматичен режим, определено духа по-топло! :080: Но дистанционното явно не е същото, защото йероглифа за режим изобщо не е в тази част както е показано на снимката. Не мога да различа кой е режимът за Heat, но стига да започне да топли отново и автоматичен ще върши работа..
Е как да не е? - отляво на увел. на градусите. Нищо де, сменяй на отопление.
暖房 - отопление.
暖房 - това трябва да ти е йероглифът за отопление. Щракай докато излезе.
4 Прикачен файл(ове)
Имах в предвид на самия дисплей, на снимката е показано в лявата част, но като сменя режима там не излиза нищо, променя се единствено в дясно. Самият бутон е същия, да. Има 4 режима на работа, но на нито един на намирам 暖房.
- - - - - - - - - -
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25399&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25400&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25401&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25402&stc=1
Направих снимки на четирите режима.. на нито един не виждам йероглифа за отопление. Първата е режимът, който върви е момента, предполагам е автоматичен.
Оххх, трудно се виждат йероглифите!
Според мен това са степените на вентилатора.
И защо има толкова малко символи има по дисплея не ми е ясно.
На изключен от дистанционното климатик ли го правиш?
Това ти е от Европейския аналог може да ти помогне,на втората икона от режимите е топло.при теб смяната на режима е от втория ред първото в ляво. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bd80a66352.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0448227f34.jpg
Изпратено от моят Galaxy S6 с помощта на Tapatalk
Снимките не са правени на изключен климатик, работи си. Затова първоначално си помислих, че дистанционното от снимките е различно, защото символите на дисплея са на съвсем различно място и са по-малко. Иначе благодаря за аналога, явно просто трябва с проба-грешка да разберем кога кой режим е пуснат, защото на самия дисплей не се виждат ясно. Благодаря много!
- - - - - - - - - -
Отново започна да мига въпросната лампичка и климатика не топли.. явно става въпрос за проблем, а не просто грешен режим на работа. Предполагам няма друг изход от ситуацията освен техник?
Мигането е по-лошо като симптом. Предният път каза че свети!
Изключи от контакта за 5мин. и пробвай режимите:
1. Цъкваш един път на смяна на режима(отляво на увел. на градусите ^).
2. Увеличаваш температурата на 30гр.
3. Чакаш 4-5мин. или повече.
4. Превключваш вентилатора докато задуха яко - бутона отдясно на увел. на градусите ^
5. Ако духа студено почваш пак от точка 1., ако е топло отиваш на т.6
6. Намаляваш градусите на минимум. - 16гр.
7. Чакаш 4-5мин. или повече.
8. Ако започне да духа студено отиваш пак на т.1
9. Ако не започне да духа нищо, а едва върти вентилатора - това е твоят режим.
10. Увеличи си градусите на 22,23 и си ти!
Ако пак се размига таймера (Прилича на " 717- " ;)), тогава може да се вика техник.
Ще пробвам довечера след работа и ще пиша дали се е получило, благодаря много!