Здравейте,
Нагласил съм таймера на въпросния климатик да се включва в 16:30. Забелязах обаче, че всеки път, точно 70 минути преди нагалсения час (в 15:20), климатикът се отваря, започва да духа лекичко, все едно на QUIET-режим, през това време лампата "POWER" мига. Това продължава около 10-15-20 секунди, след което климатикът се затваря и спира.
Минават точно 50 минути и в 16:10 ч. климатикът се включва и започва да си работи, все едно си е включен ръчно от дистанционното. Сега вече лампичката "POWER" не мига, ами си свети постоянно, както е нормално. На дистанционното продължава да стои надпис OFF. Не мога да променя силата на вентилатора, нито посоката на насочване. Мога да променя само градусите. За да заработят другите функции - трябва да му дам команда за включване от дистанционното и тогава всичко си е активно.
Мисля, че 2-3 пъти се е включвал и в различен час вместо 16:10, например 16:05 или в 16:20, но със сигурност е било предварително в минути, кратни на 5. Първоначалното включване с мигаща лампичка POWER става винаги неизменно в 15:20 - 70 мин преди настроения час за включване.
Проверил съм настройката за часовника, както и да не би да е активиран втория таймер, но не е, а и часовникът е точен. Прегледах също и ръководството за крайния потребител - не видях да е описана подобна логика на операциите. Не съм пробвал да го настроя за друг час, освен този.
Някой по-опитен дали знае и може да обясни защо така прави климатикът?