Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 102
Like Tree98Одобрявам

Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,574
    #76

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    И на теб не ти е лесно.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #77

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Да, добре, Нека, свикнах.Благодаря обаче!За сега до скоро.

  4. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #78

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Не можеш да усилиш сигналите от процесора и да ги подадеш на компресора. Модулирани са широчинно. Въобще, откажи се от всички тези "идеи" дето са ти на ума.
    Имай предвид, че процесора следи постоянно къде се намира ротора, спрямо статора при работа на компресора.
    Най, най важно ти е да откриеш защо ти думка втори инвертор. На мен, освен от регулиращото нещо на захранването, друго не ми идва на ум.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #79

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Благодаря за съдържателният отговор!!! Ще поръчам ново такова нещо - ТРВ Няма проблеми! То без да източвам работното тяло от климатика ли се подменя?Смятам да възстановя оня китайският климатик той не е пипан само вадих платки, Инак в него няма ТРВ такова каквото има на Панасоника, т.е. не съм го увредил това на Панасоника докато го карах с електрониката на китайчето защото не е свързван изобщо.Ако беше нещо да се повреди щеше да е най вече компресора според мен де аз съм все пак един много неинформиран башмайстор в климатичната техника. Имам въпрос пак по четвъртата жица дето идват управляващите импулси от вътрешното тяло към външното има ли някъде инфо какви са те Мисля че не е за моята глава но все пак да питам. И като каза това че процесора следи еди какво си в работата на ел мотора на компресора, той данните за това от четвъртата жица ли пак ги взема или някоя от трите жици на компресорният мотор служи и за информационен канал? Или може би по променящи се фактори в съпротивлението на Компр. мот. той си изгражда "становище, къде в кой момент на какъв ъгъл е завъртян ротора" Въпросите ми са много знам но имам нужда от отговорите им поне за обща култура. Не се самозалъгвам че е просто и лесно. Знам че такова нещо като климатика в съвременният му вариант е сложна логическа машина.Доста сложна.Бих се радвал на отговор какъвто и да е той ще ме изведе на по високо ниво.Благодаря предварително, не че нямам за какво да благодаря и до сега!!!
    П.С. "регулиращото нещо на захранването" - кое е това нещо? Как бих могъл в схемата пратена ми от "Дредекс" за електрониката на Панасоника да го открия? и най последен въпрос : когато ми пратят китайците двата паяка/поръчах два/ дали би било от полза да ти пратя всичката електроника за да изследваш ти кое и как и защо? Не не искам да ставам досаден просто питам. В края на краищата ти си човек с ангажименти , а аз съм просто пенсионер...
    ...................................................................................................................................................... ..................................................................................................................
    Готово днес получих 4 /четири/ , а след два дни ще получа още 2 паяка марката им е :PSS20S92F6-AG H61DL6 Mitsubishi electronic. От Китай са там хонгконг могкконк и алабала. Днес много мислих върху забележката на Румен че може би това нещо наречено ТРВ при мен е неизправно, утре ще вида да няма прекъсната жичка към него от платката идващите. Пак повтарям този климатик не чаткаше толкова много когато го купихме преди няколко години. Сега при тръгване е спокоен и тих и после като поработи малко и вдигне обороти става голяма олелия Натъпкал съм всичко около компресора с стари автомобилни гуми за да на трещи така. и има ефект наистина Та това нещо ТРВ е някакво кранче което изменя по заповед от процесора проходното сечение на определен участък от тръбата така ли да го разбирам . и цялата тази сложнотия е съзнателно добавена за да се удовлетворят някакви изисквания за да има и удовлетворителен краен резултат за онзи който ползва климатика . Правилно ли осъзнавам реалноста? Пробвах да намеря и ТРВ в там разни Али баба , и прочее сайтове но за сега не успявам. Искам да понауча нещо за климатиците все пак. Единственото което за сега намерих е че климатици като моя Панасоник се продават и то не за малко пари брей все още се продават. Много голем късмет извадих - поне четири работи ми отказоха в моя дори 5 са с подменения диод и сега и ТРВ се задава май да сменям. Хора мисля че е време да пускам тото.
    Този пост е редактиран от damadjankov; 24-01-24 в 22:32. Причина: нова информ.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023
    Мнения
    20
    #80

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Включи го направо в контакта, както трябва да си е нормално. "регулиращото нещо на захранването" предполагам, че е онова нещо, през което го включваш, за да изгори по-качествено. Трансформатор ли е, какво е, някаква уж защита, нещото преди климатика - махни я и го включи в контакта.

    На ТРВ (EEV) измери бобината на омове, то е стъпков мотор. Измери също да няма късо, включително към тръбите (но ако имаше такова късо, до сега да е гръмнал някой чип на платката). За сега
    не го сменявай, понеже трябва да източиш фреона с машина и да заваряваш по тръбите.

    Пропуснал си да напишеш също с платките, които са били ремонтирани за пореден път, дали веднага е изгорял чипът, или за малко е проработил климатикът.

    И какво е това дрънчене от компресора, за което казваш, че си е било от по-рано? (чак звукова изолация да си натъпкал около компресора - дрънчи ли, тресе ли, обяснявай по-точно.)
    Последно работещ ли беше климатикът, когато свали онези, другите платки?


    Ако искаш, следващия път включи всичко, освен компресора. На негово място към платката закачи три крушки по 100W, за да видиш първо другите неща: дали ще се върти вентилаторът; дали се чува звукът от EEV-то (то е стъпково моторче и при включване трябва да се завърти до края, а после да се върне на определена позиция); да чуеш дали се превключва четирипътният вентил на топло/студено. Може и да ти даде някакви грешки, но по-добре, отколкото да изгори веднага. И ако всичко работи, тогава включвай компресора. Надявам се при всичките тези преинсталации и пресвързване на жици, да уцелиш коя фаза на компресора от къде точно трябва да е. Преди да закачиш компресора, му измери омовете и също измери да няма късо към корпус.



  7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #81

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    както сте препоръчал така ще направя Разбира се! Не се съмнявайте ще бъде най точно изпълнено абсолютно всичко и понеже имам минута още нека кажа двата последни пъти когато Румбат@ ми помогна все една и съща повреда го изпратих -гореше онова там дето си го докорох от Китай най последно- сетих се - инвертора. Инак Човекът много обстоятелствено огледа всичко сигурен съм и някакъв диод дори смени едно мъничко нещичко с две роги, да, да диод го нарече черничко едно. Благодаря наистина реанимираме някакъв нов но уникален боклук с гордото име Панасоник . Нещо подобно ми се случи преди 30 години бяха ми продали от магазина бензинов двигател с спукан маховик и така винаги човек може да улучи в торбата с змиите най отровната... Голем майтап - 23 % от младите японци мислят че бомбите над Хирошима и Нагазаки са хвърлени от Хрушчов. просто да се посмеем малко знам че не е в темата. След последният ремонт работи една седмица , изсъсска като змия и спря . Като махнах радиатора инвертора беше с 4 големи кратера и всичко около него в черно бе омазано. Благодаря за съпричастието Ще го оправим климатичето няма да му се размине.Оп да не забравя за тряскането докато работи да звука е направо вид трещене нямаше го когато го купихме то и други неща не му се случваха един два месеца и като се почна една ... че зяпълчето се развали, че въдушен детектор на вътрешното тяло че вентилатор на външното че и изредените до тук повреди които Румен една по една поправи и се появи това трещене -запълних постранството с гуми от ладата старата вътрешни да му е мекичко и да не ръмжи така отчаяно и... а бе сетих се да не би пък да гори инверторита защото от тряскането вътре всичко се друса като електрокар на ътрешнозаводски маршрут и понеже на инвертора е поставен един сравнително тежък радиатор да издава багажа от вибрациите с времето. ... инак всички връзки си ги слагам където са по заводски не допускам никакви своеволни разположения на жици и маркучи... Боклука си е боклук това мога да се направя като извод няма значение къде е произведен Оня мотор дето ви казах от преди 30 години беше ачерикански и кво от това -спукан маховик ама продадоха си ми го хората няма да ме дондуркат я. Да не съм Пиърпонт Морган че да ме глезят. Прави са не съм ли прав? Айде до когато Бъдете здравички и да се надяваме на още все такива работи инак живота е скучен нали???
    Този пост е редактиран от damadjankov; 30-01-24 в 21:41.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023
    Мнения
    20
    #82

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Е щом като е работило една седмица и аз си мисля, че е изгоряло от онова.. нещото.
    То такова ли е? - "KEBO - стабилизатор на напрежение с релета". Това означава, че имаш един трансформатор с изводи между навивките, по няколко нагоре и надолу около 220V през +/- 10% и управляващата схема следи напрежението. Когато е по-ниско или по-високо, посредством релета превключва на друг извод от намотката на трансформатора, така че да изкарва пак максимално близко напрежение до желаното. Голяма простотия е и е най-успешният начин да ошашкаш и изгориш импулсно захранване или климатичен инвертор, въпреки всичките му защити. Изобщо не включвай интелигентна пауър електроника към него. Най-много някоя Перла 4-ка, или друго с асинхронен двигател, на който не му дреме, че има превключване и пропадане на захранващото напрежение, но електроника не. Ако се притесняваш да не стане някоя авария в електропреносната мрежа, от която да изгори климатикът, по-добре сложи бушон с мощни варистори, които да пазят от повишаване на захранващото напрежение. При понижаване климатикът сам ще се справи по-добре от всякакви "стаблизатори".
    Мрежовото напрежение по стандарт мисля, че е 220V +10/-15% т.е. от 240V до 190V е нормално. Значи изобщо не ги прави тези неща, за които ти писах по-горе, защото си мислех, че още при включване веднага е изгорял чипът.
    Не е лош климатикът.
    От :стабилизатора: гори 100%.
    Ще е добре някой техник да види и чуе на място компресора.
    Също провери дали ти е замърсен топлообменника на вътрешното тяло - дали се нуждае от почистване.
    Rumb@ta одобрява това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,574
    #83

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Просто купуваш некачествени китайски модули, затова горят.
    А относно 23% от японците мога само да те посъветвам да си подбираш по-добре източниците на информация(дезинформация).
    Aleksandars одобрява това.

  11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #84

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Не е от това. Щом поскача и дрънчи компресора, има нещо по захранването. За това му казах, да махне каквото има м/у контакта и климатика. Авто траф с регулиране или каквото е там. Климатика иска качествено нискоимпедансно захранване, за да работи коректно. Все пак е полупроводниково управление на мощен товар. Не печка с нагреватели.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #85

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Oх, не за първи път купувам смахната техника Магазина е за стари стоки така че може и наистина това пусто КЕВО да ми прави мръсотиите ще го махна! Ще го махна!Трябва да се изчистят нещата.Топлообменика че е позадръстен, задръстен е с едно гребенче ще го почистя и външния също! Благодаря пак!!!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023
    Мнения
    20
    #86

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Не можеш съвсем да го почистиш без разглобяване, ама опитай с четка или с каквото там успееш, поне да подобриш положението. Вътрешния топлообменник най-вече.

    KEBO-то не че е дефектно, просто става за много малко неща.
    На този климатик му трябва захранването да е стабилно, а не през трансформатор и превключващи се релета.
    Не е нужно да е точно 220V.

    Ето едно популярно и масово използвано при американците защитно устройство за климатици (surge protector) какво има вътре: мощни варистори, за да предпазят електрониката от свръхнапрежение. Само това е нужно, по простата причина, че ако напрежението е по-ниско, тя сама може да си реши да изключи, но ако е по-високо, просто ще изгори.

    За сведение устройството се монтира на бушонното табло, а не на другия край на жицата, не се включва в контакта! https://www.summet.com/blog/2021/04/...ective-device/

  14.  
     
  15. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    503
    #87

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    За защита от опасни напрежения може да ползвате това Screenshot_20240205_082231.jpg

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #88

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Купих го едновременно с климатика но ... се усъмних че е твърде мижаво за да е падеждно и сега воала -ще трябва да го търся къде съм го набутал или да купя ново - бяха тогава по 30 лева. Като че ли сагата завършва Намерихме и цаката на Етереата -просто машина и нищо присъщо на машните не и е чуждо. . Скоро ще съобщя как се развиват събитията и вярвам силно че ще е положителен резултатът.Сложна сложна техника е това и нищо не бива да бъде пренебрегвано при обслужването и ремонта и. Важното е да се изведат нещата до успешен край макар че понякога струва доста паи и време. Момчета живи и здрави да сте. Ако има проблем ще го съобщя но наистина се надявам да няма повече скоро време.

  17. Novice
    Тук е от
    Mar 2024
    Мнения
    6
    #89

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    тази грешка и аз е получих, взеха платката за ремонт и като чета след време отново ще е получа. И си мисля не е ли по добре да взема платка от Китай, поне да ги сменям, а не да го ремонтират
    Как да разбера номера на платката на външното тяло - климатика е Panasonic CS-Z35XKEW/CU-Z35XKE

  18. Novice
    Тук е от
    Mar 2024
    Мнения
    2
    #90

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Здравейте имам същия проблем със грeшка H97 моля за информация къде е проблема по платката и как да го отстраня не успявам да се свържа с rosenpetrov или не зная как ако някой може да съдейства ще съм благодарен модела е cs-z25vkew
    Този пост е редактиран от Мартин; 07-03-24 в 22:12.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатик Panasonic KIT-Z35VKE
    От rxx63 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 23-06-21, 12:28
  2. Грешка F95 Panasonic PE 9DKE
    От DEKS във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 22-07-18, 22:17
  3. Panasonic дава грешка h16
    От barswolf във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 08-02-17, 21:08
  4. Panasonic CS-E9CKP - грешка F90
    От svetlio1 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 26-05-11, 22:22
  5. Грешка F61 на DVD Panasonic
    От Conqueror във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 15-04-09, 10:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе