Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 132
Like Tree114Одобрявам

Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

Здравейте момчета. Скоро сложих Уин11 и не писах щото не докарвах кирилицата. С помоща на Росен и други вече имам кирилица. Росене освен това ти благодаря за снимките- да, те посочиха точно мястото на проблема за Н97 , за съжаление веднага светна Н11 след това. - неправилна комуникация вътрешно и външно тяло. Момчета доста труд положих без резултат , днес някъде прочетох че такава повреда може да дойде и ако ИПМ-а не работи... Вижте уморих се да се блъскам както и да е Би ли ми казал някой - имам 6 куплунга от ония шантавите с много крачета на моя климатик а на платката на външното тяло има 7 женски бели кафяви жълти и прочее Огледах всичко не видях датчик или друго от което да излиза мъжко с 6 крачета което да влезе в "излишният" куплунг то и на вътрешното тяло има някакво женско "излишно" но него го помня от преди. Та това са при мен работите. Панасоника е много скъп климатик трудно бих заделил пари за друг с такава цена дори и за ремонт . Оказват се много кекави машини на мен докато бе в гаранция ми смениха вентилатор, въздушен датчик, целият блок жалюзи, дори соственика на магазина ми се озвери веднъж че от мен не можел да се отърве. както и да е гаранцията мина сега вече е свободен да прави каквото си иска. Няма да казвам от коя верига магазини че да не излизам от добрия тон. Чувствам се много ощетен и измамен машината не бива ... за 4 години е работила половин лято половин зима и още една цяла зима. Ако някой би могъл да ме посъветва нещо да го оправим моля да каже. Купих го само заради престарелите си родители далеч над 90 годишни са... Благодаря на Росен прекрасно момче е и му желая както и на всички тук здраве защото без здраве всичко става една голяма каша.
    П.С. някой знае ли начин да стартирам коммпресора напълно независимо от всичко на CS-Z35VKEW машините са с по различен мотор от инвертор климатиците дето си ги знаем че са обикновени 3 фазни които менят оборотите само с честотен преобразувател На CS-Z35VKEW е монтиран DC motor, а не асинхронка важно е да се знае за това го казвам.
    Този пост е редактиран от damadjankov; 30-10-23 в 19:53.
    rosenpetrov одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

За това не е добра идея, който не разбира да пипа електроника, на която има над 300V. Може да я повреди или по-лошото.
    Сега за проблема с H11. Платката свалял ли си я от климатика? Или както е на място я ремонтира? И ако е на място, беше ли изключен климатика от контакта?
    Има два варианта за тази грешка, за това питам.
    За мотора.. Едва ли има вече климатик с асинхронка. Това беше преди 15г. Сега всичко е с безчетоков DC.
    Mega одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

Процедирах така: Изключвам климатика, изваждам щепсела на климатика от контакта, изчаквам малко ,развивам винтчетата на тенекията отгоре, махам я, отварям пластмасовата заслонка с схемата дето е залепена, изваждам куплунгите свързващи платката с машинариите в външното тяло. Понеже усетих че ще е доста продължителна битката за реанимиране на пущината - Панасоника де, няколкото /общо са 4 / много дебели жици - трите към мотора и още една не знам за какво е ги срязох и им запоих накрайници така че да се получи бърза и здрава връзка т.е. сега ги разделям и свързвам с щракване защото ако вали дъжда не е никак удобно да се запоява платка чието място е в кутия някъде навън по стените на къщата. Винаги съм внимавал за опасноста от тока . хвърлял ме е ток в казармата и знам колко е беззащитен човек при такива напрежения. По платката съм разпоявал двата електромагнитни включвателя - единия хлопаше - тоя по големия дето е за 20 ампера проверих ги с 9волтова батерийка работят и включват. Гледам предпазителите са си здрави на платката но не съм ги разпоявал за проверка просто си стоят жичките им гледам. Презапоих и местата които бяха указани в файловете получени от Росен . Снощи си легнах с мисълта дали не трябва да се проверят онези главните транзистори но с такива видове транзистори не съм се занимавал и трябва първо май да си купя един да видя как и какво и чак тогава да се впускам в още по дълбокото. друго какво направих - възстанових три санта участък на 4 писти бяха увредени от паднала пръст въпреки че бяха покрити с силикон заводски. Що се отнася до моторите да така е както казвате Новите мотори са с магнити на ротора и се управляват с други контролери не както моторите на климатици па макар и инверторни но от преди 10-12 години . Поста стана огромен извинявам се но опитвам да кажа всичко защото и проблема ми е огромен. Дадох 2000 лева за нещо което не е работило и 2 години а го имам от 4. Да парите са за това, но аз заложих на уж читав кон - ехе хеее фирмата Панасоник пък то се оказа че съм финансирал на некакви цървулковци. Какво като са японци дори и франчайзинг да са дали на поляците за правене на климатици крайната отговорност е тяхна - японска. Климатика е сглобяван в Полша установих после, а не че ми бе казано в магазина. Те в магазина още много неща не ми казаха че мотора ми е за модел на девятка - 9RS102ХMA21 , а не на дванадесетица каквато ми продадоха. Да не продължавам...
    Този пост е редактиран от damadjankov; 01-11-23 в 09:33.

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Добре. Разкачал си я. Щом преди това не си имал H11 а сега имаш, значи нещо си огелпил. Те вариантите са два за да имаш такъв проблем, но май не е добра идея да ти казвам какво да видиш.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

двата кабела на дросела никога не съм ги попущал да ги включа. подредбата на кабелите на клемореда за към вътрешното тялосъм спазил.Дори съм си набавил 3 киловатов Automaтic voltage regulator марка KEBO. Старая се да съм прецизен опитвам се да съм безупречен - това е скъп климатик но май май само това му е качеството. Като я гледам работата май ще се наложи да добавя и трифазен генератор на ток .... освен да ползвам оня от старата Лада . Нямам думи просто това да купиш нещо на безумна цена и то да не работи а продавача да те вини в какво ли не и да протака ремонти щото и той не би могъл да си помогне ако изпадне в подобна ситуация Както и да е ще оставем продавача и фирмата производител и двете са гола вода, кажете ми Румене дали не бих могъл да сложа електроника от друг климатик мотора /9RS102ХMA21/ на този Панасоник е на 240 волта не както предишните на 160, лошото е че не е асинхронка , а е с магнити е отделни намотки 6 броя са видях тези неща в интернет или направо да купувам нов климатик а тоя на отпадъци Вече се разбра че и нова платка от чужбинско да ми изпратят и тя толкова ще изкара . Изчетох постовете и не се съмнявам че хората са писали истината Климатика е фалшив и това е. Нямам против ако предложи някой нещо да го пробвам и транзетата ще замеря и друго и трето и пето но зимата май идва и нямам много време да експериментирам Все бях виждал тарикатлъци но такъв не ми се е случвал та азбял ден не видях с тази чисто нова бракма че и панасоник се казва Боже Боже... Тук съм намерил нещо за вида мотори на климатик като моя https://www.google.com/search?q=dc%20inverter%20compressor%20wiring%20diagram&tbm=isch&hl=en-US&rlz=1C1ONGR_enBG1079BG1079&sa=X&ved=0CCsQrNwCKAFqFwoTCNDKx9fOpIIDFQAAAAAdAAAAABAD&biw=1349&bih=643
    Този пост е редактиран от damadjankov; 02-11-23 в 08:54.

7. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Защо ще сменяш компресора, като не ти работи електрониката? Първо я оправи.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

Румене, изглежда са ми дълги постовете и това пречи да осъзнаеш написаното от мен. Никъде не съм казал че ще сменям компресор, никъде не съм казал че съм в състояние да оправя електрониката. Постарал съм се да най вече да изразя недоумението си че фирми внасят климатици, а нямат подготвени кадри да ги ремонтират!!! Вероятно в България са на пръстите на едната ми ръка броят на хората които са наясно с тая техника. Въпреки че до неотдавна у нас имаше дори завод за хладилници и те работеха повече от добре.В къщи имам абсорбционен на възраст около 50 години и още е годен.Записах се в форума за да си помогна. Силно се надявам да получа съвет как да продължа аз от своя страна правя всичко по силите си да вникна в проблема и подробно изучавам отделните възли и системи на климатика си Знам вече много за него но виждам че не е достатъчно. Ето една задачка която ми предстои как да стартирам компресора с наличните в машината схеми това трябва да е възможно Трябва!!! трябва да е възможно и стартирането само на вентилатора, трябва да е възможно и четирипътният да може да се управлява принудително ... А не да ми казва техника вижте какво ай пи ема не работи дайте 600 лева. Първия си климатик купих 1996 всъщност ми го пробута Югоагент старите се бяха полакомили да печелят пари ей тъй и се опариха здраво тогава. Не знам дали си чувал за тая фирма. "Хит клима" е марката така и не видях някъде да се предлага за продан.Смятай нататък щоза фирма е било знам само че са италианци. Както и да е. Проблема с Панасоника е в състава на припоя - от ниската температура вероятно хваща така наречената "калаена чума" и се сриват контактите в монтажа днес тук утре там и да смениш платката новата и тя ще се издъни и така до безкрай . днес ще видя някой тук дали би споделил съществен подход някой дали би предложил нещо което да помогне за решаването на проблема. От Росен знам че като цяло климатика е замислен добре, икономичен е, и работи здраво. не мога да не му повярвам аз самият макар и само няколко месеца се радвах на подобна работа, но тези сривове какво да мисля за тях - това е неприемливо Ако е телевизор иди доди ако е грамофон иди доди , ако е кафеварка иди доди , ако е кола иди доди, но пералня, климатик, печка, апарат за кръвно ако щеш тогава е съвсем друга работа. Те са ключови за една къща...

10. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Да, като пиша сутрин преди да съм пил кафе, трудно ми сработва мозъка. Продължавай така да проучваш топологията на климатика, че като ти дойде майстор от фирма, да го насочиш какво да прави.
    Наистина 90% от фирмите, са хора, които само могат да монтират клими, без да могат да ги отремонтират. Момчета, които са били монтажници, са понаучили малко занаята и айде нова фирма за продажба. Хиляди са такива вече. Разчитат, че вносителя ще им дава платки при гаранционен проблем. След гаранция не ги търси.
    А по отношение на климатика ти, то той е със силно спестена елементна база. Други марки са по-зле, при някои модели.
    А припоя не е хванал калаена чума. Просто дефект при производството на платката е. Не очаквай за вбъдеще, да ти се повредят спойки при този модел.
    Aleksandars и damadjankov харесват това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

"А по отношение на климатика ти, то той е със силно спестена елементна база...." Много благодаря за това изказване. Апропо би ли се ангажирал с мнение за читава марка дори и да е втора употреба .... Разбира се ще продължа да се взирам в творението наречено Панасоник.Аз не само презапоих точките но и смених и телчетата щом не е чума значи платката не е прогонена в термичен режим в завода още - моста е много къс следователно чувствителен към преохлаждане - в една от посочените точки спойката бе направо изтръгната наобратно и ясно се виждаше линия която заобикаля стърчащия край на телчето около няколко микрона което е достатъчно за прекъсване на контакта.възможно е струва ми се и другаде да има такова пропадане но да е твърде твърде незабележимо. Ако се хвана ще е много пипкава история. ще трябва да прекъсвам писти за да прозвънявам всичко и навсякъде.

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

С марка не мога. Понеже не е до марка, а до модел. Общо взето колкото по назад във времето е произведен, е с по-малко спестен материал и по-високи параметри. Същото е положението и при климатиците за японския пазар. И при тях всяка марка има нисък и висок клас климатици. Няма марка която да произвежда само Hi End модели.
    Аз ако бях, щях да търся нещо около 2005 - 2006г, от най-високия клас климатик за японския пазар, втора употреба. Естествено, може и по-ново производство, но лека полека с годините започва да спада пърформанс коефициента.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

Румене ето текста на писмо което пратих на приятел електрончик споделям го и тук без изменения:

Купих нов климатик с същите показатели но мотора му не е за 220 волта, а за 176 волтаи понеже е DC motor значи работи с импулси - и наистина от 800 до 7500 оборота варира . Пламене пак на такъв тип мотор подавам захранването , не съм още пробвал но мисля че ще работи въпреки че напрежението е за малко по нисковолтов мотор т.е не 220 , а 175 волта Въпросът ми е като как бих могъл да вдигна входното напрежение , с трифазен автоттраф не вярвам щото те са за 50-60 херца но с диоден умножител ще стане ли или пък да включа последователно на всяка фаза по едно реотанче Ако си се занимавал някой път с такива джаджи вероятно ще имаш решение някакво Ето какво правя купих идиотски скъп климатик който работи само по няколко месеца в течение на три сезона какво ли не му смениха и се явява още по нова и друга повреда нямам думи Панасоник е марката сега накрая реших да купя какво да е но ново и взех един странен модел на Хаиер рекламират го като Айко - също е 2.2 квт мотора , на същия фреон е също е с DC motor , но на 175 волта не на 220. изваждам му електрониката и я слагам на вече паркирания Панасоник - на него електрониката му е нефелна тя сдухва постоянно вече писах по горе. Та новия климатик е всъщност много напрегнат топлообменниците са слабички мотора е на лют режим и изобщо както се убедих от итнернета бързо сдухват компресорите и при по студено време замръзват външните тела , та за това се реших на тоя "подвиг" да оставя физиката такава какавато е от стария климатик и да поставя електроника за която поне на тоя етап не намерих забележки... силно се надявам да намериш време и да ми пишеш и дано имарешение за проблема. Пламене не е толкова до парите- пари имам поне за такива насъщни проблеми да реша имам пари но , но напоследък се продават изключително много посредствени климатици . това го чувам от техници. Дори ме посъветва един от тях купи си стар от 2005 обнови го и го ползвай с здраве ми каза човека. Както и да е Айкото то го купих от Кауфланд четиристотин и нещо лева разглобих го огледах го и наистина -слабичко моторче и топлообменниците са с едни тънки тръбички направо дантела. Така че и тук не бях подводен от приятелите си техници. Това е по мене Пламене желая ти успех в работата и здраве у дома.
    Румене благодаря за съвета ти който ми даде в предишният си пост за вариантите които имам все още.
    Надявам се да коментираш и този текст който тук изложих и ако мислиш че нещо би добавил моля те направи го!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

Това ще е въпрос до всички тук: Подмяната на електрониката на Панасоника с електроника на АЙКО (CROWN 12000 BTU от най евтините) върви с пълна пара НАтъкнах се на едно клапанче изглежда, в панасоника което отсича може би напълно питата на външното тяло от пътя за към вътрешното тяло!!! От него излизат 5 жици Знае ли някой за какво е това клапанче ЗА дефрост ли е или се отваря автоматично чак след като външното тяло е набрало горещ флуид достатъчно че да го пусне към въгрешното тяло и да се получи ефект такъв че в стаята да задуха топъл въэдух с избраната температура, с ряз а не постепенно . Инак всичко друго на кроуна си е както на ПАнасоника - , а има оше едно изключение на Кроуна моторче за разнасяне на струята от вътрешното тяло няма но има клема която явно е за по скъпи модели на Кроун. ПЕт пари не давам за това важното е да сработи и да духа топло щото зимата идва. Мисля че с тази интервенция спестих нуждата да презареждам на ново панасоника което си е и време и пари и риск. Достатъчно се увътрих с Панасоника. Смея да се надявам че двойнятя пита на панасоника ще се отрази благотворно на работата на климатика оригиналната на Кроун е истинска смешка тръбите са дебели по 4 мм условен отвор и питата е на 30% по малка. ще видим какво ще стане карам съвсем бавно и за сега успявам да не увредя детайлите които пипам.
    П.С. писах на сайта за модела Панасоник който има пълното си огорчение за спорадичната работа на този така прехвален климатик Просто и м съобщих че за почти 4 години е работил малко повече от година и непрекъснато е давал повреди Не ги обиждах но бях много твърд в изказването си. Не вярвам да има резултат България е микроскопичен пазар но нека знаят че и тук 1000 евро са си 1000 евро.

- - - - - - - - - -

Не се сърдя на забележката Дори и да не ми се получи пак е малко глупаво да пишеш така. Истинското чувство което изпитвам е задоволство че не се уплаших и не се отказах а и набрах малко опит. Завършил съм ДВГ и не ми е чужда темата.Бъди здрав!

16. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от damadjankov Виж публикацията
    НАтъкнах се на едно клапанче изглежда, в панасоника което отсича може би напълно питата на външното тяло от пътя за към вътрешното тяло!!! От него излизат 5 жици Знае ли някой за какво е това клапанче
    Направи една снимка......

17. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Моторчето с 5 кабела се нарича ТРВ. Променя дебита на фреона в процеса на работа. Като монтираш от друг климатик външна електроника ще смениш и вътрешната, нали?

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas

Изцяло сменям електрониката и на външното и на вътрешното тяло. На това нещичко с петте кабелчета на него пише така :
    DC 12 V
    ACXA43C06110
    то е закрепено на тръбата дето е по тънката на външното тяло и излиза и отива на към нагоре за към вече вътрешното тяло . Мисля че щом е управляема система за дебита и като не знам в какво положение и спряла може да възникне проблем кой знае какъв ... Значи проблемите стават два - единия че с 180 волта захранвам ДИ СИ мотор пригоден за 220 волта и тази джаджичка която знам ли в какъв режим е останала нагласена когато е спрял климатика изминалата пролет. Както и да е аз ще продължа работата. Намерих много читаво ръководство за Панасоник като моя след минутка ще дам линк ,а между другото търся ръководство за кроун като новия дето го преселвам на Панасоника .
    https://www.manualslib.com/manual/27...-Rz35wkrw.html
    Благодаря за указанията РУмене а и на останалите участници . Наистина не се надявах . Свикнал съм да очаквам само дребнави и несъобразени с темата задявки където съм бил по други форуми.Браво наистина браво.
    Този пост е редактиран от damadjankov; 17-11-23 в 10:20.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик Panasonic KIT-Z35VKE
    От rxx63 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 23-06-21, 13:28
  2. Грешка F95 Panasonic PE 9DKE
    От DEKS във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 22-07-18, 23:17
  3. Panasonic дава грешка h16
    От barswolf във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 08-02-17, 22:08
  4. Panasonic CS-E9CKP - грешка F90
    От svetlio1 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 26-05-11, 23:22
  5. Грешка F61 на DVD Panasonic
    От Conqueror във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 15-04-09, 11:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе